Puhtautta ja mukavuutta itselle ja jälkipolville – 5 syytä toimia nyt

Puhdas luonto ja vesistö on arvokas asia.Puhdas luonto ja vesistö on arvokas asia.

5 syytä teettää jätevesiremontti kesämökillä

  • ympäristön sekä juoma- ja uimavesien puhtaana pito
  • hajuhaittojen vähentäminen
  • kiinteistön arvon nousu
  • jätevesiasetuksen vaatimukset
  • remonttikustannusten nousun välttäminen asetuksen määräajan lähestyessä tai umpeutuessa.

Puhtaampi ympäristö ja vesistö
Toimiva vesihuolto suojelee mökkisi lähiympäristöä ja samalla hidastat vesistöjen rehevöitymistä ja suojelet kaivovetesi laatua. Kaikkien Uponorin järjestelmien puhdistustehot ylittävät lainsäädännön vaatimukset.

Hajuhaittojen väheneminen
Hyvin toimiva jätevesijärjestelmä ei juuri aiheuta hajuhaittoja. Jos hajuhaittoja ilmenee, syynä voi olla toimimaton tuuletus tai tukkeumat. Joissain tapauksissa, kun järjestelmä on vanha, ainoa ratkaisu hajuhaittojen poistoon on koko jätevesijärjestelmän uusiminen.

Kiinteistön arvo nousee
Laadukas jätevesijärjestelmä on investointi, joka maksaa itsensä takaisin ja nostaa kiinteistösi arvoa. Myös tulevat asukkaat arvostavat nykyaikaista ja toimintavarmaa jätevesijärjestelmää.

Jätevesiasetuksen vaatimukset
Kun rakennus sijaitsee enintään 100 m vesistöstä tai kiinteistön jätevesien käsittelyjärjestelmä sijaitsee vedenhankinnan pohjavesialueella, on jätevesijärjestelmä kunnostettava 31.10.2019 mennessä.

Kustannukset saattavat nousta
Asetettu takaraja remontille lähestyy ja esimerkiksi suunnittelijoiden työmäärä kasvaa ja kustannukset nousevat. Kysynnän kasvu saattaa nostaa myös järjestelmien hintoja tai vaikeuttaa niiden saatavuutta. Myös viranomaisavun saaminen voi pitkittyä remonttien määrän kasvaessa.
 

Sauna_mökki_kaivo_inkku

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön ja saat lisätietoa kohteeseesi sopivasta ratkaisusta.


 
Julkaistu
25.6.2018