• Etusivu
  • LVI

Miten valita kotiin sopiva ilma-vesilämpöpumppu?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 19.03.2019
20193_56801.jpg

Ilma-vesilämpöpumput ovat erinomaisia energian säästäjiä, mutta niissäkin on eroja. Poimi tästä vinkit sopivan ilma-vesilämpöpumpun valintaan.

Ota huomioon ennen hankintaa

Äänitaso: Tuotteiden mukana toimitettavan energiamerkinnän tiedoissa kerrotaan laitteen ääniteho nimellisteholla. Koska laite on äänekkäin kovilla pakkasilla täydellä teholla, kannattaa selvittää myös korkein äänitaso.

Patterilämmitteinen talo: Etenkin pohjoisessa on hyötyä lämpöpumpun kyvystä tuottaa korkeita lämpötiloja kunnon pakkasissa. Kannattaa varmistaa laitteen tehontuotto ja lämpötilataso 15–25 asteen pakkasessa. Parhaimmistoon kuuluu NIBE Polar, joka tuottaa 63-asteista vettä jopa -25 °C:ssa.

Sähkön hinta kovilla pakkasilla: Sähköenergian keskimääräinen hinta ei todennäköisesti tule nousemaan voimakkaasti tulevina vuosina, mutta siirtokustannukset nousevat. Lisäksi on odotettavissa, että sähkö tulee olemaan kallista suurten kulutuspiikkien aikaan, jolloin yleensä lämmitystarvekin on suurta. Parhaan suojan yllättäviä energiakustannuksia vastaan antaa tuote, joka tuottaa kunnolla lämpöä kovillakin pakkasilla.

Toimiva öljylämmitys, mutta liian kallis öljylasku: Hyvin toimivaa öljykattilaa ei tarvitse kantaa pihalle, vaan sen rinnalle kannattaa asentaa ilma-vesilämpöpumppu energiansäästäjäksi. NIBE Plus -järjestelmä on nopea asentaa ja maksaa hankintahintansa nopeasti takaisin pienentyneinä energiakuluina.

Lämmityksen etävalvonta kodissa tai mökillä: Lämmityksen seuranta ja ohjaus etänä on helppoa laitteissa, joissa on NIBE Uplink. Etävalvonta on vakiona lähes kaikissa NIBEn ilma-vesilämpöpumpuissa.

Kondenssivesi: Lämmityksessä kondenssivettä kerääntyy runsaasti ja se jäätyy talvella laitteen alle, ellei sitä johdeta kondenssivesiputkella pois. Kaikille NIBE-ilma-vesilämpöpumpuille on saatavina valmiit kondenssivesiputket lisävarusteina, kolmena eri pituutena (1, 3 ja 6 m).

Pientalojen valmiit ilma-vesilämmityspaketit

NIBE on koonnut ilma-vesilämmitykseen valmiit tuotepaketit, joiden avulla löytyy sopiva lämmitysratkaisu niin uudis- kuin saneerauskohteeseen. Vesikiertoisella lämmitysjärjestelmällä varustetut pientalot voivat hyödyntää ilmassa olevan energian talon ja käyttöveden lämmitykseen sekä kesäisin myös viilennykseen.

Ilma-vesilämmitys on kustannustehokas ja ympäristöystävällinen lämmitysmuoto, jonka käyttöönottokynnys on matala – kompaktit ja tyylikkäät laitteistot ovat helposti asennettavia eikä porauksia tarvita. NIBEn ilma-vesilämpöpumput on suunniteltu pohjoismaisiin olosuhteisiin ja niiden hyötysuhde sekä kestävyys ovat erinomaiset.

Kevät on parasta aikaa ilma-vesilämpöpumpun asentamiseen. Kun samalla asennuttaa Cool-IN-viilennyksen, pääsee hyötymään sopivasta sisälämpötilasta jo kesällä.

Info

Info

Miksi kannattaa valita NIBE-ilma-vesilämmitys?

• NIBE-lämpöpumput on suunniteltu ja valmistettu Pohjoisiin olosuhteisiin. Vuosikymmenien systemaattisen tuotekehityksen tuloksena ne ovat Suomen ilmastoon sopivia.

• NIBEn ilma-vesipumppujen korkean hyötysuhteen ja modernin teknologian ansiosta lämmitys on tehokas, hiljainen, huoleton ja edullinen.

• Invertterikäyttöiset lämpöpumput mukautuvat muuttuvaan lämmön tarpeeseen kierroslukua vaihtelemalla, joten laite on käynnissä lämmityskauden ilman turhia katkoja. Energiatehokkuus on korkeimmillaan, kun seisontalämmitystä ei tarvita. Laite rasittuu vähemmän, kun käynnistysten määrä on alhainen. Siksi kaikki NIBEn ilma-vesilämpöpumput ovat invertterikäyttöisiä.

• Takuun lisäksi NIBE tarjoaa kuuden vuoden NIBETURVAn kaikille rekisteröidyille NIBE-lämpöpumpuille.

20186_53617.jpg

Rahoitus avuksi

Jos lämmitysjärjestelmä on tullut tiensä päähän, mutta investointiin tarvittavaa raha mietityttää, ota avuksi NIBE ja OP Rahoitus. Rahoitus kattaa koko lämmitysinvestoinnin – itse tuotteesta asennukseen asti. Alkupääomaa ei tarvita, ja voit valita itsellesi sopivan kuukausilyhennyksen. Rahoituspäätöksen saa nopeasti, ja luotto on kortiton. Luotossa on kuukausi kulutonta ja korotonta maksuaikaa. Tarvittaessa vuosittain voi käyttää kaksi maksuvapaata kuukautta. Luoton voi myös maksaa kerralla pois ilman lisäkuluja.

20193_56885.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

NIBE Energy Systems Oy
LVI
poistoilmalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20239_82800.jpg
Poistoilmalämpöpumppu haastaa tehokkuudessa maalämmön
Poistoilmalämpöpumppu (lyhenne PILP) on maa- ja ilma-vesilämpöpumpun lisäksi suosittu ja varteenotettava vaihtoehto omakotitalon tai rivitaloasunnon lämmitysvaihtoehdoksi. Kodissa on paljon lämpöenergiaa tuottavaa: ihmiset, jääkaappi, pakastin, elektroniikkaa, sauna, jne. Tuotamme lämpöenergiaa huomaamattamme.NIBE poistoilmalämpöpumput ovat tämän energian kierrätysjärjestelmä: ne hyödyntävät talosta poistettavan ilman lämpöenergiaa niin tuloilman lämmitykseen, vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään kuin käyttöveden lämmitykseenkin, mihin kaikki poistoilmalämpöpumput eivät pysty.
20239_83031.jpg
Oletko muistanut tehdä nämä huoltotoimenpiteet lämpöpumpullesi? Tutustu ohjeisiin tästä
Uusiutuvaa energiaa hyödyntävät lämpöpumput, kuten ilmalämpöpumppu, ovat suosittu lämmitystapa yhä useammassa kodissa. Ympäristöstä energiaa tehokkaasti talteen ottavat lämpöpumput toimivat huoletta, mutta muutamia huoltotoimenpiteitä on hyvä tehdä säännöllisesti, jotta laitteet toimivat suunnitellusti ja energiatehokkaasti koko käyttöiän. Osan huolloista voi tehdä helposti itse, mutta osassa on syytä turvautua huoltoliikkeen ammattilaiseen.
Sisätilojen sopiva lämpötila ja toimiva ilmanvaihto ovat oleellinen osa asumisviihtyisyyttä ja terveellistä kotia. Arki helpottuu, kun kodin tärkeitä toimintoja voi valvoa ja tarvittaessa säätää samasta paikasta – myös etänä.
Mitä lisäturvaa voit saada lämpöpumpullesi?
NIBE tarjoaa kuluttajille NIBE Energy Systems Oy:n maahantuomalle, Suomessa asennetulle uudelle NIBE lämpöpumpulle ilmaisen NIBETURVAn, joka on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Lämpöpumpun omistajan tarvitsee vain rekisteröidä lämpöpumppu NIBETURVAan. Kuuden vuoden NIBETURVAan sisältyy takuuaika ja ilmainen lisävakuutus, kun uusi laite on rekisteröity NIBETURVAan ehtojen mukaisesti. Lisäksi tarvitaan koti- tai kiinteistövakuutus, joka korvaa LVI-laitteen äkillisen ja ennalta-arvaamattoman rikkoutumisen.
Spigot asennus
Oikea hetki poistoilmalämpöpumpun vaihdolle
Uuden poistoilmalämpöpumpun hankinta tulee ajankohtaiseksi, kun vanhan laitteen kompressori tulee tiensä päähän ja pitää vaihtaa. Uusimisen myötä talo lämpiää entistä energiatehokkaammin paremmalla hyötysuhteella − nykyaikaiset poistoilmalämpöpumput ovat teknisesti kehittyneempiä kuin edeltäjänsä, joka näkyy paitsi pienempinä käyttökustannuksina myös parempana asumisviihtyvyytenä.
Vaillant lämpöpumppu
Miten lämpöpumppu toimii ja miten eri lämpöpumpputyyppien toiminta eroaa toisistaan?
Lämpöpumput ovat tuttuja, mutta toimintaperiaate voi olla monille mysteeri. Kuinka lämpöpumppu voi tuottaa niin energiatehokkaasti kylmästä ulkoilmasta lämmintä ilmaa sisätiloihin tai lämmintä vettä pattereihin ja käyttövedeksi? Miten ihmeessä lämpöpumppu viilentää kotiasi kesähelteellä lämpimästä ulkoilmasta?Vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin löytyvät tästä artikkelista tekstin ja videon avustuksella. Pureudumme siihen, miten lämpöpumppu toimii ja miksi lämpöpumppu on niin energiatehokas. Käsittelemme myös sitä, miten eri lämpöpumput eroavat toisistaan.
20194_57243.jpg
Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!
Ympäristö on valtava energianlähde. Jopa silloin, kun lämpötila ulkona on alhainen, on maassa ja ilmassa riittävästi lämpöä käytettäväksi lämmitykseen. Lämpöpumput käyttävät tätä energian lähdettä käyttöveden lämmitykseen ja keskuslämmitykseen.Ota uusiutuvaa energiaa käyttöön - Aloita säästäminen nyt!Lämpöpumput toimivat niin tehokkaasti, että sinulla on miellyttävä lämpö 365 päivää vuodessa. Kun niillä on pääsy maassa ja ilmassa olevaan lämpöön, tuottavat ne suuren osan koko lämpöenergiasta sieltä - uudistuvasti ja ilmaiseksi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton