• Etusivu
  • Rakentaminen

Kesämökin tarina

Kolme erilaista vapaa-ajan asuntoa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Honkarakenne Oyj
Julkaistu 25.06.2018
20186_53591.jpg

Näyttelijä Ville Honkasalo haluaa mökillä keskittyä olennaiseen eli olemiseen. Honkarakenne.

Loma ja vapaa-aika ovat meille tärkeitä. Niihin ladataan paljon odotuksia, kun halutaan vastapainoa kiireiselle arjelle. Mieltymykset ratkaisevat minkälaisen mökin tai huvilan kukin haluaa rakentaa. Jokaisella mökillä on oma tarinansa. Tässä tarinaa kolmesta hirsihuvilasta.

Villen piilopirtti

Näyttelijä Ville Haapasalo on tuttu suomalaisille mm. eksoottisista matkaohjelmistaan. Matkustamisen vastapainoksi Ville toivoi perheelleen rauhallista piilopirttiä, jossa ladata akkuja. Kaunis maisema Saimaan rannalla, lähellä lapsuuden uimapaikkoja, ihastutti Villeä ja kannusti mökkiprojektin alkuun. Kalliolla istuen syntyivät ensimmäiset suunnitelmat mökistä ja pastilliaskin kanteen tehdyistä piirustuksista aloitettiin varsinaiset suunnitelmat.

Vaikka Ville tykkää touhuta kaikenlaista, oli alusta asti selvää, että projekti toteutetaan avaimet käteen -periaatteella. "Lähtökohtana se, että minä en itse tee täällä mitään", totesi Ville jo heti alussa. "Löhöillä en osaa, mutta sen mitä teen täällä, haluan tehdä omassa tahdissani." Niinpä puunhakkuuta tehdään, kun sen aika on ja saunaan mennään ajallaan.

Asiakasreferenssi Ville Haapasalo, Puumala

Villen vapaa-ajan asunnon varustus vastaa kaupunkiasunnon tasoa. Vapaa-ajalla ei tarvitse mennä nyrkkipyykille tai tinkiä hyvästä keittiöstä, sillä keittiö on Villen mukaan talon sydän. Ville kokkaileekin mielellään myös lomallaan. "Haluan keskittyä olennaiseen eli olemiseen".

Painumattomasta hirrestä rakentaminen mahdollisti taloon modernin ulkoasun ja suuret ikkunat, joista aukeaa upeat näkymät Saimaalle ja suomalaiseen luontoon.

Vaikka vain paperille piirretty viiva

Kuten Villen rakennusprojektissa, pelkkä paperille tehty alustava suunnitelmakin voi toimia mökin suunnittelun pohjana. Ammattilaiset voivat sitten tarkentaa toiveita kyselemällä lisää. He tuntevat talomallit ja mahdolliset toteutustavat erilaisille tonteille. Ajatukset ja unelmat riittää.

Musta mökki on kaunis metsää vasten

Tummat sisäseinät ja isot ikkunat ovat tässä se konsepti, sanoo huippuvesihiihtäjä Jutta Menestrina mökistään. Honkarakenne.
Tummat sisäseinät ja isot ikkunat ovat tässä se konsepti, sanoo huippuvesihiihtäjä Jutta Menestrina mökistään. Honkarakenne.

Huippuvesihiihtäjä Jutta Menestrina toivoi omaa mökkiä juuri järven rantaan, jossa hienon maiseman lisäksi olisivat harjoitusolosuhteet kohdallaan. Sellaisen hän myös sai – pariskunnan omien toiveiden pohjalta toteutettuna.

Mökin ideointi lähti Honka Toivonpuro -mallista. Honkarakenne.
Mökin ideointi lähti Honka Toivonpuro -mallista. Honkarakenne.

Mökin toteutus on mielenkiintoinen yhdistelmä perinteistä pyöröhirttä ja moderneja, isoja ikkunoita. Musta väri näyttää mökin pyöröhirsissä upealta. Väri sopii mainiosti vihreitä puita vasten – kuin talo olisi aina ollut paikallaan.

Tumma väri jatkuu sisäseinissä. Niitä maalattiin moneen kertaan kaveriporukan avustuksella. Lopputulos tuntuu ja näyttää juuri oikealta. Sisustusmateriaaleihn Jutta ja hänen italialainen miehensä Marco hakivat inspiraatiota mm. vanhojen pirttien kuvista. Vihreä parketti on hieno oivallus. Koko mökin valmistumiseen sisältyy paljon tunnetta onnistumisesta ja kaveriporukan avusta.

Ideointi lähti Toivonpuro-mallista

Jutan ja Marcon mökin ideointi lähti Honka Toivonpuro -mallista, joka miellytti eniten silmää isoine ikkunoineen. Myös vino katto tuntui hyvältä. Toivonpurossa on talo jaettu kahtia niin, että yksi makuuhuone on saman katon alla, mutta hieman erillään omalla sisäänkäynnillä. Näin eri sukupolvet voivat asustaa rauhassa omissa oloissaan ja silti viettää aikaa yhdessä.

Suunnittelussa on aina helpompi lähteä liikkeelle, kun on ajatusta mikä jossakin talomallissa miellyttää. Siitä voi lähteä sitten helpommin muokkaamaan sitä omaa mökkiä tai huvilaa. Jutta keräsi ideoita mm. Pinterestistä ja sieltä löytyi myös idea mustasta talosta ja tummista sisäseinistä. Ja vielä tunnelmallisista pyöröhirsistä.

Honka Toivonpuro. Honkarakenne.
Honka Toivonpuro. Honkarakenne.

Saariston huvila Saari

Honka Saari. Honkarakenne.
Honka Saari. Honkarakenne.

Merellä viihtyvät purjehtijat halusivat kauniiseen saaristoon ja sinne saaristohuvilan, joka toteuttaisi modernilla tavalla saaristolaiperinteitä. Toiveena oli yhtenäinen kokonaisuus ja viihtyisä pihapiiri, johon huvilan lisäksi kuuluvat saunamökki, vierasaitta, huussi ja varasto. Suunnittelijan, arkkitehti Kari Leppäsen omasta huvilaprojektista kasvoi lopulta yhtenäinen Honka Saari-mallisto.

Suunnittelussa on otettu huomioon merellinen näkymä. Honkarakenne.
Suunnittelussa on otettu huomioon merellinen näkymä. Honkarakenne.

Tärkeää tälle merestä nauttivalle pariskunnalle ovat etenkin hienot ja avarat merelliset näkymät, jotka on otettu suunnittelussa huomioon. Pihalla voi kulkea mm. kallioiden ja katajien lomassa kulkevilla puupoluilla. Myös nämä rakennukset ovat väriltään tummia, lähes mustia.

Honkarakenne Oyj
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

200810_13484.jpg
Rohkea aluevaltaus
Neljä suomalaista rakennusyritystä teki rohkean päätöksen toteuttaa markkinointikonseptina suomalaistyyppiset asuntomessut Kymlenossa, joka sijaitsee Pietarista 25 km koilliseen, reilun tunnin ajomatkan päässä. Messujen startti viivästyi kuukauden verran, mutta nyt messut ovat avoinna vielä marraskuun puoliväliin saakka. Alueella on kaikkiaan 26 asuntoa, joista 12 on avoinna messuvieraille.
201312_37350.jpg
Hirsirakennuksessa korkeatasoinen asuinmukavuus
Hirsi on ikivanha rakennusmateriaali, jonka käytölle on monta perusteltua syytä. Massiivipuu tasaa kodin ilmankosteutta jo luonnostaan, jolloin huoneilma ei ole liian kuiva tai kostea. Tuloksena on terveellinen koti, jossa on hyvä sisäilma, miellyttävä akustiikka ja kosteusturvalliset rakenteet. Samalla hirsitalo on pitkäaikainen ja kestävä valinta myös tuleville polville.Tutustu Hongan laajaan valikoimaanJätä yhteydenottopyyntö Hongan edustajalle
201312_37422.jpg
Hirrestä unelmiesi koti suunnittelupalvelun avulla
Moderni vai perinteinen? Valmiilta markkinoilta ei aina löydy juuri sitä omaa unelmien kotia –mikä silloin avuksi? Suunnittelupalvelun avulla saat luotua haaveidesi kodin yhdistelemällä eri malleja tai kokonaan oman ja täysin uniikin, juuri itsesi näköisen kodin. Haaveilu on siis sallittu.Suunnittelun lähtökohtana on yleensä omien yksilöllisten tarpeiden kartoitus. Perheen koko, harrastusten vaatimat tilatarpeet ja rakennuspaikan tuomat mahdollisuudet. Kun teet suunnittelusopimuksen Honka-myyjän luona, voit olla varma että perheesi koti on yksilöllinen ja tarpeitanne vastaava pitkäikäinen koti.Tutustu Honka-hirsitalojen laajaan valikoimaan
20148_40687.jpg
Rännit rempallaan? Pyydä ilmainen kartoitus Vesivekiltä
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Hyödynnä Vesivekin tarjoama ilmainen kartoitus heti!Vesivekin asiantuntija käy kotonasi kartoittamassa sadevesijärjestelmän kunnon. Asiantuntija opastaa sopivien tuotteiden ja lisävarusteiden valinnassa. Tämän pohjalta tehdään tarjous haluamallasi sisällöllä.Kampanjaetuna VESIVEK-sadevesijärjestelmän ostajalle sadevedenkerääjä asennettuna kaupan päälle! Kampanjaetu on voimassa syyskuun loppuun asti, toimi siis nopeasti!Tilaa maksuton arviokäynti tästä
20109_23165.jpg
Vaaitukset nopeasti ja tarkasti
Miksi tuskailisit vaaitustöiden kanssa? Boschin innovatiivinen uutuus, PLL 360 linjalaser tekee työskentelystä uskomattoman helppoa varmistaen, ettet tee harmillisia, mutta helposti vältettäviä virheitä.
20182_51519.jpg
Näin asennat itse sisustustiilet
Sisustustiilien suosio kodin sisustamisessa on lisääntynyt. Tiilillä saat eläväpintaisen tehosteseinän tai seinän osan. Voit helposti tehdä erilaisia yksityiskohtia niin keittiöön kuin olohuoneeseenkin. Wienerbergerin tiililaattojen valikoimassa on useita eri värejä ja tiilet on helppo asentaa myös itse.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton