Laatu rakennetaan yksityiskohdista – laadulla on rakentajansa

TTS – Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain tuhansia opiskelijoita eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Koulutusta tukee aktiivinen tutkimus- ja kehitystoiminta.

rakennusala

Kouluttaudu alan ammattilaiseksi

Rakennusalalla on pula tekijöistä. Voit kouluttautua moninaisiin rakennusalan ja kiinteistöalan ammatteihin myös työn ohessa.

Rakennusalan työnantaja tarvitsetko lisää päteviä tekijöitä?

TTS kouluttaa henkilöstöä alan yrityksille räätälöidyin koulutuksin. Prosessi on työnantajalle helppo. Henkilöstöä haetaan ja koulutetaan tarpeenmukaisin koulutuksin

Hanki lisäpätevyyksiä ammattilaisille

Varmista, että tekijöillä on tehtäviin tarvittava pätevyys niihin tehtäviin, joita he tekevät.

TTS kouluttaa henkilöstöä laajasti työmaan tarvitsemiin tehtäviin. Osa koulutuksista on virallisia ammattitutkintoja ja osa esim. VTT:n tai Inspectan sertifikaattikoulutuksia, jonka suorittamisella osoitetaan asian syvällinen osaaminen. Alla esimerkkejä ammateista, joihin TTS:n koulutukset valmentavat.

Työpäällikkö ja työnjohtokoulutukset antavat laajan osaamisen työmaan johtamiseen monesta näkökulmasta. Osaava työnjohtaja hallitsee mm. henkilöstön, aikataulut, kustannukset, työturvallisuuden, hankinnat sekä laadunvarmistuksen.

Maa- ja viherrakentamisen koulutukset pätevöittävät tehtäviin perustustöistä piharakentamisen viimeistelyyn.

Nostoalan koulutukset pätevöittävät nostokaluston käyttöön alkaen henkilönostimista ja jatkuen torni- ja ajoneuvonostureihin.

Ilmoittaudu syksyn sertifikaattikoulutuksiin tästä >>

koulutus_piirustukset

Mitä eri ammattinimikkeet tarkoittavat?

1. Telineasentaja rakentaa tukevat ja turvalliset telineet, joilta työnteko sujuu.

2. Kosteuskoordinaattori nimetään rakennusprojektiin valvomaan työmaan kosteusteknisesti turvallista toteutusta tilausvaiheesta kiinteistön käyttöön saakka. Kosteuskoordinaattori on tilaajan luottohenkilö, joka varmistaa tärkeältä osaltaan laadukkaan lopputuloksen.

3. Kosteudenmittaaja varmistaa, että rakenteet ovat riittävän kuivia seuraavaa työvaihetta varten tai selvittää ongelmakohtia saneerauskohteissa.

4. Märkätila-asentaja tekee märkätilojen vesieristystyöt ja tekee märkätilojen rakenteet tiiviiksi, mikä varmistaa kosteiden tilojen turvallisen rakentamisen.

5. Märkätilavalvoja varmistaa märkätilarakentamisen toteutuksen laadun.

6. Viemärisaneeraaja toteuttaa vanhojen viemäreiden saneerauksen turvallisesti ja laadukkaasti.

7. Tiiviysmittaaja mittaa rakennuksen tiiviyden. Tiiveys mahdollistaa energiatehokkuuden ja turvallisen rakenteen.

8. Lämpökuvaaja paikantaa mahdolliset vuotokohdat, jotka tulee saattaa tiiviiksi, millä varmistetaan kosteusturvallinen ja energiatehokas laatu.

9. Palokatkoasentaja toteuttaa paloteknisesti turvalliset läpiviennit, jotka rajoittavat palon leviämistä.

10. Rakenteiden tiivistäjä rakentaa rakenteiden liittymäkohdat pitkäaikaisesti tiiviiksi.

11. Asbesti ja haitta-aineasiantuntija kartoittaa rakenteissa olevan asbestin ja muut haitta-aineet ennen korjausrakentamista. Koulutettu Asbestipurkaja purkaa asbesti turvallisesti ennen seuraavien rakennusvaiheisen aloitusta.

Ilmoittaudu syksyn sertifikaattikoulutuksiin tästä >>

Tutustu myös muihin rakennusalan koulutuksiin

Pätevyyskoulutukset mainittuihin ammatteihin löytyvät koulutuskalenterista sivulta www.tts.fi

 
Julkaistu
16.7.2019