• Etusivu
  • Rakentaminen

Laatu rakennetaan yksityiskohdista – laadulla on rakentajansa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Päivitetty 27.08.2019
20183_52054.jpg

TTS – Työtehoseura on valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS kouluttaa vuosittain tuhansia opiskelijoita eri alojen ammattilaisiksi ja osaajiksi. Koulutusta tukee aktiivinen tutkimus- ja kehitystoiminta.

Kouluttaudu alan ammattilaiseksi

Rakennusalalla on pula tekijöistä. Voit kouluttautua moninaisiin rakennusalan ja kiinteistöalan ammatteihin myös työn ohessa.

Rakennusalan työnantaja tarvitsetko lisää päteviä tekijöitä?

TTS kouluttaa henkilöstöä alan yrityksille räätälöidyin koulutuksin. Prosessi on työnantajalle helppo. Henkilöstöä haetaan ja koulutetaan tarpeenmukaisin koulutuksin

Hanki lisäpätevyyksiä ammattilaisille

Varmista, että tekijöillä on tehtäviin tarvittava pätevyys niihin tehtäviin, joita he tekevät.

TTS kouluttaa henkilöstöä laajasti työmaan tarvitsemiin tehtäviin. Osa koulutuksista on virallisia ammattitutkintoja ja osa esim. VTT:n tai Inspectan sertifikaattikoulutuksia, jonka suorittamisella osoitetaan asian syvällinen osaaminen. Alla esimerkkejä ammateista, joihin TTS:n koulutukset valmentavat.

Työpäällikkö ja työnjohtokoulutukset antavat laajan osaamisen työmaan johtamiseen monesta näkökulmasta. Osaava työnjohtaja hallitsee mm. henkilöstön, aikataulut, kustannukset, työturvallisuuden, hankinnat sekä laadunvarmistuksen.

Maa- ja viherrakentamisen koulutukset pätevöittävät tehtäviin perustustöistä piharakentamisen viimeistelyyn.

Nostoalan koulutukset pätevöittävät nostokaluston käyttöön alkaen henkilönostimista ja jatkuen torni- ja ajoneuvonostureihin.

201711_51018.jpg

Mitä eri ammattinimikkeet tarkoittavat?

1. Telineasentaja rakentaa tukevat ja turvalliset telineet, joilta työnteko sujuu.

2. Kosteuskoordinaattori nimetään rakennusprojektiin valvomaan työmaan kosteusteknisesti turvallista toteutusta tilausvaiheesta kiinteistön käyttöön saakka. Kosteuskoordinaattori on tilaajan luottohenkilö, joka varmistaa tärkeältä osaltaan laadukkaan lopputuloksen.

3. Kosteudenmittaaja varmistaa, että rakenteet ovat riittävän kuivia seuraavaa työvaihetta varten tai selvittää ongelmakohtia saneerauskohteissa.

4. Märkätila-asentaja tekee märkätilojen vesieristystyöt ja tekee märkätilojen rakenteet tiiviiksi, mikä varmistaa kosteiden tilojen turvallisen rakentamisen.

5. Märkätilavalvoja varmistaa märkätilarakentamisen toteutuksen laadun.

6. Viemärisaneeraaja toteuttaa vanhojen viemäreiden saneerauksen turvallisesti ja laadukkaasti.

7. Tiiviysmittaaja mittaa rakennuksen tiiviyden. Tiiveys mahdollistaa energiatehokkuuden ja turvallisen rakenteen.

8. Lämpökuvaaja paikantaa mahdolliset vuotokohdat, jotka tulee saattaa tiiviiksi, millä varmistetaan kosteusturvallinen ja energiatehokas laatu.

9. Palokatkoasentaja toteuttaa paloteknisesti turvalliset läpiviennit, jotka rajoittavat palon leviämistä.

10. Rakenteiden tiivistäjä rakentaa rakenteiden liittymäkohdat pitkäaikaisesti tiiviiksi.

11. Asbesti ja haitta-aineasiantuntija kartoittaa rakenteissa olevan asbestin ja muut haitta-aineet ennen korjausrakentamista. Koulutettu Asbestipurkaja purkaa asbesti turvallisesti ennen seuraavien rakennusvaiheisen aloitusta.

Pätevyyskoulutukset mainittuihin ammatteihin löytyvät koulutuskalenterista sivulta www.tts.fi

TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
200612_2580.jpg
Ole oman rakennushankkeesi isäntä
Sisällysluettelo:Ole oman rakennushankkeesi isäntä -sarja liittyy Suorakanava Oy:n ja TEKESin rahoittamaan yhteishankkeeseen, jonka tavoitteena on luoda rakentajille turvallinen polku koko rakentamishankkeen ajaksi. Tämä kirjoitussarja liitteineen sisältyyKoti-Optimi Pientalorakentamisen hallintajärjestelmä-tietopakettiin. Hallintajärjestelmä saavutti jo ennen ilmestymistään valtaisan suosion rakentajien keskuudessa.Lisätietoja hallintajärjestelmästäTilaa hallintajärjestelmä tästä
20157_43931.jpg
Pölynimurien vertailututkimus käynnissä
Pölynimureihin on tullut pakolliseksi energiamerkintä, jonka ohjaa tuotekehitystä ja jonka avulla kuluttaja voi vertailla imureiden välisiä eroja imurointituloksessa, poistoilman puhtaudessa ja energiankulutuksessa. Energiamerkinnän tiedot perustuvat standardimittauksiin, joissa selvitetään imurin suorituskykyä mutta ei käyttöominaisuuksia. Työtehoseurassa meneillään olevassa testissä pölynimureita tarkastellaan erityisesti käyttöominaisuuksien ja käyttömukavuuden näkökulmasta.Työtehoseurassa meneillään olevassa pölynimureiden vertailutestissä on mukana 11 letkupölynimuria.Tulosten tarkastelussa hyödynnetään energiamerkin tietoja. Käytännön imurointitapahtumaa simuloivissa suorituskykykokeissa testataan niitä ominaisuuksia, joissa on aiempien testien aikana havaittu eroja. TTS:n testissä selvitetään muun muassa suuttimen imurointileveyttä, nurkkien ja seinänvierustojen imurointitulosta ja jäännöspölyn määrää.
20138_35845.jpg
Onko yrityksessänne nuoria aikuisia joiden ammattitaitoa voisi kehittää?
Mikä on nuorten aikuisten osaamisohjelma?Se on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama koulutushanke, jonka kohderyhmänä ovat 20 - 29 -vuotiaat nuoret joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa.Koulutusohjelma valmistaa ammattitutkintoon tai sen osaan. Ammattitaito hankitaan valmistavassa koulutuksessa ja osaaminen osoitetaan näyttönä tutkintotilaisuudessa. Valmistavan koulutuksen osalta on kaksi vaihtoehtoa. Voit opiskella oppilaitoksessa ja harjaantua ammattiin yrityksessä työssäoppien. Jos sinulla on työsuhde, voit opiskella oppisopimuksella. Oppisopimuksessa pääosa opitaan työpaikalla ja tietyt teemat oppilaitoksessa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton