• Etusivu
  • Rakentaminen

Ympäristöministeriöltä asetukset PEX-putkien ja joustavien kytkentäputkien teknisistä vaatimuksista

Rakentajan toimitus
Julkaistu 18.06.2018
25_P_111803_1.jpg

Ympäristöministeriö on 14.6.2018 antanut asetukset rakennusten vesilaitteistoihin tarkoitettujen PEX-putkien ja joustavien kytkentäputkien olennaisista teknisistä vaatimuksista. Asetukset tulevat voimaan 1.9.2018.

Asetusten tarkoituksena on edistää rakennusten vesihuollon kannalta terveellistä ja turvallista rakentamista ja korjaamista. Terveellisyyden tulee olla talousveden kanssa kosketuksissa olevien rakennustuotteiden ensisijainen vaatimus, jotta veden laatu säilyy hyvänä. Nyt annetuissa asetuksissa on määrätty terveellisyyteen liittyviä vaatimuksia käytettävien materiaalien ominaisuuksien, tuotteista liukenevien aineiden sekä haju- ja makuhaittojen osalta.

Annetut asetukset perustuvat maankäyttö- ja rakennuslakiin ja ovat jatkoa rakentamismääräysten kokonaisuudistukselle.

Olennaisia teknisiä vaatimuksia koskevat asetukset muodostavat perustan kansalliselle tuotehyväksynnälle ja antavat mahdollisuuden tyyppihyväksynnälle. Asetusten kanssa rinnakkain ympäristöministeriössä on valmisteltu tyyppihyväksyntäasetukset, jotka annetaan erikseen. Jatkossa vastaavia asetuksia annetaan myös muille tuoteryhmille.


Ympäristöministeriön ohjeita
Rakentaminen
hankkeen aloitus
suunnittelu
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20217_71633.jpg
Listasimme kotitalousvähennykseen oikeuttavat työt - katso, mistä voit saada vähennyksen
Kotitalousvähennys tuo helpotusta veroihin ostaessasi kotiisi tai vapaa-ajan asunnollesi siivous- ja remonttitöitä. Kotitalousvähennys on kalenterivuosikohtainen ja vähennys myönnetään vuodelta, jolloin olet maksanut yrityksen laskun. Tiedätkö, mistä töistä vähennyksiä siis saa ja kuinka paljon?
202210_47202.jpg
Onnistunut hanke
Lähteä yksin vetämään rakentamis- tai remonttihanketta ilman ammattiapua saattaa olla haastavaa ja stressaavaa. Ilman ammattilaisten ohjausta ja asiantuntemusta voi olla vaikeuksia tehokkaassa suunnittelussa, kustannusten hallinnassa ja odottamattomien ongelmien ratkaisemisessa. Lisäksi ammattilaiset voivat tarjota arvokkaita neuvoja ja vinkkejä, jotka voivat säästää aikaa, vaivaa ja kustannuksia pitkällä aikavälillä. Yhteistyö ammattilaisten kanssa varmistaa, että lopputulos vastaa odotuksia ja rakentamisen standardeja sekä pysyy tiukasti budjetissa.Rakentajan tai remontoijan kannattaakin palkata osaava ammattilainen projektin veto- ja suunnitteluvastuuseen.
Talo talvella
Talvirakentamisen yllättävät edut – huomioi nämä seikat
Talvella rakentaminen – ihan mahdotonta ja järjetöntä puuhaa? Rakentamisen ei tarvitse ajoittua vain ja ainoastaan kesäaikaan. Talveen ajoittuvassa rakentamisessa on saavutettavissa etuja, joita ei kesän aikana ole mahdollista hyödyntää. Mutta miksi näin? Mitä hyötyä talvirakentamisesta voi olla verrattuna kesäaikaan ja mitä kannattaa huomioida? Käymme tässä artikkelissa läpi asioita, joita on hyvä huomioida.
Loviisan asuntomessualueelle rakentuu myös Wienerbergerin kohde, Queen´s Stone -pientalo.
Queen´s Stone -kennoharkkotalo Loviisan Asuntomessuille
Vuoden 2023 Asuntomessut järjestetään Loviisan merellisissä maisemissa. Tänne asuntomessualueelle rakentuu myös Wienerbergerin kohde, Queen´s Stone -pientalo. Kennoharkoista rakentuva koti sai nimensä rantaviivassa sijaitsevalta siirtolohkareelta. Samainen lohkare myös inspiroi talon suunnitellutta arkkitehtia.
IDEA-suunnitelmasta-valmiiksi-rudus
Pihakiveyksen suunnittelu maksaa vaivan
Kaunis ja toimiva piha valmistuu huolellisella suunnittelulla. Pihan kulkureitit ovat yleensä kovassa käytössä ja siksi tärkeässä roolissa. Kerää talteen vinkit pihakivillä päällystettyjen kulkureittien tekemiseen: mistä lähteä liikkeelle ja mitä kannattaa ottaa huomioon pihan suunnittelussa.
20234_81394.jpg
Energiaremontti aurinkopaneeleilla - miksi se kannattaa?
Sähkön rajusti heittelehtivät hinnat ovat viime aikoina saaneet monet pohtimaan sähkönkulutustaan sekä miettimään keinoja kustannusten hillitsemiseksi. Kohonneiden kustannusten myötä energiaremonttien kysyntä onkin kasvanut merkittävästi. Energiaremontilla tarkoitetaan sellaisia toimenpiteitä, joilla parannetaan rakennuksen energiatehokkuutta ja hillitään energiakustannuksia. Energiaremontti ei ainoastaan auta säästämään kustannuksissa, vaan se usein myös parantaa asumisviihtyvyyttä ja -mukavuutta, lisää kiinteistön jälleenmyyntiarvoa, sekä pienentää lämmityksen aiheuttamaa hiilijalanjälkeä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton