Modernissa kivitalossa keittiö on ykkönen

Joen rannassa sijaitseva kaksikerroksinen kivitalo on näyttävä ilmestys asuntomessualueella. Hieman tavallisesta poikkeavasti kohteen makuutilat ovat alakerrassa ja taasen yläkerrassa sijaitsevat keittiö, ruokailutila, oleskelutilat ja sauna. Kaikista yläkerran tiloista on jokinäkymät. Avara keittiö ruokailutiloineen on yksi upean kohteen helmistä.

Avara keittiö ruokailutiloineen on yksi kohteen helmistä.Avara keittiö ruokailutiloineen on yksi kohteen helmistä.

Kaksikerroksiseen kivitaloon muuttavat asumaan Jari, Jenni sekä heidän 4-vuotias tytär Elli.
- Perheen isommat sisarukset käyvät vierailulla aika ajoin, jolloin heille on viihdehuoneessa yöpymismahdollisuus, kertoo Jari Koskinen.
 
Keittiön on suunnitellut Timo Säkkilä Porin Keittiömaailmasta.
- Tilat, jotka haluttiin keittiömaailman suunnittelevan, olivat keittiö, kodinhoitohuone sekä 2 kpl wc-tilaa, kertoo Säkkilä.
 

Tyylikästä ja modernia

Ilme johon kohteessa lopuksi päädyttiin, oli tunnelmallinen ja moderni, ajatonta tyyliä edustava kalustekokonaisuus. Sama värimaailma toistuu koko talossa. Mustaa löytyy wc-kalusteista, takasta, portaikosta sekä wc:n tehosteseinästä. Materiaalivalinnoissa oli tärkeää, että tilat ovat helppohoitoisia ja kestäviä. Myös kalusteiden toiminnallisuuteen ja ulkonäköön kiinnitettiin erityistä huomiota.

- Visuaalisella järjestelmällisyydellä kalustekokonaisuuden pitää istua koko talon henkeen ja sisustukseen, listaa Säkkilä.

- Halusimme saarekkeellisen mustan keittiön. Toiveissa oli suoraviivaista pelkistettyä linjaa. Halusimme myös korkean seinäosuuden ilman välitilaa. Allas ja liesi ovat saarekkeessa. Tasojen materiaaliksi valittiin musta mattapintainen kivi, koska se on helppohoitoinen, mainitsee Koskinen.
 

Ilme, johon kohteessa lopuksi päädyttiin, oli tunnelmallinen ja moderni.Ilme, johon kohteessa lopuksi päädyttiin, oli tunnelmallinen ja moderni.

Sujuva suunnitteluprojekti

Suunnitteluprojekti eteni ensin yhteisellä istunnolla, jossa käytiin läpi yhdessä pääpiirteittäin koko talon suunnitelma ja aikataulu. Projektin edetessä suunnittelija ja asukkaat olivat yhteydessä joko puhelimitse tai sähköpostitse.

- Tämä järjestys toimi hyvin molemmin puolin, kun olimme aina tavoitettavissa. Muutamia eri sisältö- ja värivaihtoehtoja kävimme läpi, joista yksi erottui joukosta ja lopuksi hiottiin yksityiskohdat kohdilleen, kertoo Säkkilä.

- Mielestäni asiakkaani oli hyvin perillä ja valveutunut mitä on tarjolla tänä päivänä markkinoilla, tässä tilanteessa tuli minun osalta toteuttaa mahdollisimman hyvä loppuratkaisu, myös avoimella keskustelulla oli erityisen tärkeä rooli, kiitos siitä asiakkaille, iloitsee Säkkilä.

- Suunnittelijalta tuli hyviä ja tarpeellisia vinkkejä mm. laitteiden sijoituksesta ja kalusteiden mitoituksesta, kiittelee puolestaan Koskinen.
 
Viime hetken muutoksia tulee usein ja niitä tuli myös tässä projektissa, tosin hyvin pieniä, mutta tärkeitä.
- Samana päivänä, kun kivitaso oli valmistumassa, lisättiin vielä yksi pistorasia tasoon, mainitsee Koskinen.
 

Keittiö on toiminnallinen ja saareketta pystyy käyttämään monipuolisesti.Keittiö on toiminnallinen ja saareketta pystyy käyttämään monipuolisesti.

Keittiö on kodin sydän

Kohteessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti keittiöön. Keittiö on toiminnallinen ja saareketta pystyy käyttämään monipuolisesti. Keittiö suorastaan kutsuu perhettä viettämään yhteistä aikaa ja tekemään asioita yhdessä siellä niin arjessa kuin juhlassakin.

- Kohteessa viehättää eniten keittiö. Siinä parasta on selkeä konstailematon kokonaisuus. Keittiö on ykkönen, hehkuttaa Koskinen.
 
Kohde 21: Jokilammi

Lue lisää Keittiömaailman asuntomessukohteiden materiaali- ja tuotetiedoista: keittiomaailma.fi/asuntomessut2018

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
9.7.2018