Raikas ja ajaton keittiö lapsiperheen toiveiden mukaan

Nelihenkisen lapsiperheen perustarpeisiin suunniteltu kaksikerroksinen omakotitalo valmistuu Porin asuntomessuille 2018. Yli 200 neliöisen talon perusajatuksena on ekologisuus, valoisuus ja viihtyisä asuinympäristö. Myös keittiön suunnittelussa vaaleus ja pelkistetty ilme ovat olleet johtavina ajatuksina.

Toiveissa Santalan perheellä oli saada ajaton, raikas, helppohoitoinen ja kestävä keittiö vastaamaan lapsiperheen toiveita.Toiveissa Santalan perheellä oli saada ajaton, raikas, helppohoitoinen ja kestävä keittiö vastaamaan lapsiperheen toiveita.

Taloon muuttavat Pia ja Ville Santala sekä heidän kaksi lastaan. Keittiön ja kiintokalusteet on suunnitellut Piia Pihlajamäki Porin Keittiömaailmasta.

- Kaikki kodin kiintokalusteet tulivat Keittiömaailta, eli keittiön, kodinhoitohuoneen, kylpyhuoneen, kahden wc:n, makuuhuoneiden, eteisen ja vaatehuoneen kiintokalusteet. Lisäksi altaat keittiössä, kodinhoitohuoneessa ja vessoissa sekä kaikki kodinkoneet tulivat nekin Keittiömaailmalta, kertoo Pihlajamäki.

Helppohoitoisuutta ja kestävyyttä

Toiveissa Santalan perheellä oli saada ajaton, raikas, helppohoitoinen ja kestävä keittiö vastaamaan lapsiperheen toiveita.

- Halusimme keittiöön modernia, pelkistettyä ja vaaleaa ilmettä. Keittiöön valittiinkin valkoiset kaapinovet. Toivoimme myös runsaasti laskutilaa. Keittiökalusteiden tyyli jatkuu myös muissa kodin kiinteissä kalusteissa, luettelee perheen äiti, Pia Santala.
 
Edellisestä kodista Santalat poimivat parhaat ideat mukaan myös uuteen kotiin.

- Kivitaso, vaaleus, laskutila ja selkeys todettiin toimiviksi edellisessä keittiössä ja niitä tuotiin myös uuteen keittiöön. Edellisen kodin saarekkeessa oli istumapaikkoja, mutta nämä jäivät aika vähälle käytölle. Uudessa kodissa saareke hyväksikäytettiin säilytykseen. Lisäksi uuni-mikro-yhdistelmä nostettiin ylös, kertovat Santalat.

kohde_25_keittiö_yleiskuva_pysty

Hyvin suunniteltu – puoliksi tehty

Asuntomessukohteen suunnittelu aloitettiin jo vuoden 2016 puolella. Suunnittelua käytiin useammassa henkilökohtaisessa tapaamisessa ja sähköpostikeskusteluissa. Ideoita syntyi matkan varrella molemmilta osapuolilta. - Kun miettii alkuperäisiä suunnitelmia, on niihin tullut luonnollisesti muutoksia, kun mieleen tuli uusia, hyviä ideoita, pohtii Pihlajamäki.
 

Pukeutumishuone itsessään on myös tyylikäs kokonaisuus.Pukeutumishuone itsessään on myös tyylikäs kokonaisuus.

Mihin kohteessa kannattaa kiinnittää huomiota?

Lopputuloksessa huokuu kaikkien tilojen yhteinen harmonia, erityisesti keittiö ja talon iso aulatila erottuvat edukseen. Tyylikäs katseenvangitsija on myös isohko saareke keittiössä. Lisäksi kaikki työtasot ovat keittiössä kvartsia, joka tuo keittiöön ripauksen ylellisyyttä. Yksi erikoisuus on myös keittiön altaan uudentyyppinen täysintegrointi kvartsitasoon.

Pukeutumishuoneessa voi esimerkiksi korut laittaa tyylikkäästi esille lasisten kansien alle.Pukeutumishuoneessa voi esimerkiksi korut laittaa tyylikkäästi esille lasisten kansien alle.

- Keittiössä kaikkein parasta on vaaleus, raikkaus, iso laskutila ja selkeys. Saarekkeen edessä on isot ikkunat, joista voi katsella ulos, kun tekee ruokaa tai seurustelee vieraiden kanssa, luettelevat Santalat.
 
- Kohteessa kannattaa kiinnittää erityisesti huomiota esimerkiksi keittiön tyylikkäisiin vitriinilaatikoihin, joissa on lasi etureunassa. Laatikoissa voidaan säilyttää tärkeitä asioita näyttävästi tai piilottaa sopivasti. Pukeutumishuone itsessään on myös kiinnostava kokonaisuus. Siellä korut ovat esimerkiksi tyylikkäästi esillä lasisten kansien alla. Molemmissa wc-tiloissa on myös kaksi allasta helpottamaan lapsiperheen arjen ruuhkaa aamuin ja illoin, mainitsee Pihlajamäki.

Kohde 25: Kodin Terra-talo by Prisma


Lue lisää Keittiömaailman asuntomessukohteiden materiaali- ja tuotetiedoista: keittiomaailma.fi/asuntomessut2018
 

Yksi erikoisuus on myös keittiön altaan uudentyyppinen täysintegrointi kvartsitasoon.Yksi erikoisuus on myös keittiön altaan uudentyyppinen täysintegrointi kvartsitasoon.

Jätä yhteydenottopyyntö


 
Julkaistu
9.7.2018