Sähköistyskysely: Tänä kesänä pihat saavat lisää valoa

Sähköllä on pihapiirissä monta tehtävää, eikä ulkoseinän ainoasta pistorasiasta vedetty jatkojohto riitä enää täyttämään tämän päivän tarpeita. Sen tietävät myös Puutarha.net-sivuston kävijät, jotka vastasivat aktiivisesti kuukauden kysymykseen: Mitä sähköasennuksia aiot teettää kotisi / vapaa-ajan asuntosi piha-alueelle tulevana kesänä?

Pyydä sähkömies paikalle suunnittelemaan, sillä hän tuntee myös laajan ammattilaisvalikoimat tuotteet.Pyydä sähkömies paikalle suunnittelemaan, sillä hän tuntee myös laajan ammattilaisvalikoimat tuotteet.

Yhteensä 1320 vastaajasta 56 prosenttia aikoo teettää tänä kesänä sähköasennuksia parantaakseen ennen kaikkea pihan ja sen kulkureittien valaistusta.
 
Seuraavaksi suosituimpia olivat neljä kesän asennuskohdetta, jotka nekin liittyvät läheisesti valaistukseen: istutusten valaistukset, liiketunnistimet valaistusta varten, piharakennuksen pistorasiat tai valaisimet sekä ulkopistorasiat sähkökäyttöisiä työkaluja varten.
 
Tämän kesän sähköistysaikeisiin sisältyivät myös kesäkeittiöt, sähköauton latauspisteet sekä talven varalle tehtävät auton lämmitystolpat ja kulkuväylien sulanapito.

Lapiotyöt voi hyvin tehdä itse sähköasentajan ohjeiden mukaisesti.Lapiotyöt voi hyvin tehdä itse sähköasentajan ohjeiden mukaisesti.

Toimiva kesäpiha sähkömiehen vinkeillä

Piha-alueen sähköntarpeita on usein yllättävän paljon puuliiteristä laiturin kupeeseen asti.

Esimerkiksi sähköjen vieminen maakaapelilla keittiö- tai grillikatokseen ja liiteriin sekä asialliset kytkennät sähkökeskuksessa parantavat pihapiirin turvallisuutta ja käyttömukavuutta ratkaisevasti.
 
Sähköistystarpeet kannattaa käydä läpi yhdessä sähkömiehen kanssa jo suunnitteluvaiheessa. Hän tuntee ammattilaisvalikoiman tuotteet ja osaa ehdottaa ulko-olosuhteisiin sopivia tyylikkäitä, laadukkaita ja turvallisia sähköistysratkaisuja.
 
Yhä useammat ryhtyvät tätä nykyä sähkön pientuottajiksi ja asennuttavat aurinkopaneeleja. Jos ne tuottavat sähköä yli oman tarpeen, sitä voi myydä sähköyhtiölle. Aurinkopaneeleilla saadaan sähköä myös sinne, mihin sähköverkko ei yllä.

Sähkötyöt tulee aina teettää ammattilaisella.Sähkötyöt tulee aina teettää ammattilaisella.

Ammattilainen tekee oikein ja takuulla

Piha-alueita – kuten sisätilojakin - sähköistettäessä tulee työt teettää aina urakointioikeudet omaavalla ammattilaisella. Häneltä asiakas saa takuun tehdyille töille ja varmuuden siitä, että sähköasennukset on tehty turvallisuusmääräyksiä noudattaen.
 
Ulkotilojen vaihtelevat kosteusolosuhteet edellyttävät nimenomaisesti niitä varten suunniteltuja asennustarvikkeita ja -laitteita. Niiden on aina oltava joko suojaeristettyjä, suojamaadoitettuja tai suojajännitteellä toimivia.
 
Oikeudet omaavien sähköurakoitsijoiden yhteystiedot ovat osoitteessa www.löydäsähkömies.fi

Hyvin suunniteltu ja pihatöiden yhteydessä toteutettu lopputulos on ilo katsella.Hyvin suunniteltu ja pihatöiden yhteydessä toteutettu lopputulos on ilo katsella.
 
Julkaistu
18.6.2018