Jätevesiremonteille ennustetaan kiireisiä aikoja ja hinnan nousua

Jätevesiä koskevat määräykset ovat muuttuneet ja useampia aikarajamuutoksia on tehty. Enää sellaisia ei ole odotettavissa. Nyt puhuttaakin orastava kiire. Useat tahot arvioivat, että remontin aloittamisen pitkittäminen voi aiheuttaa tilanteen, jossa esimerkiksi suunnittelijat ovat ylityöllistettyjä ja samalla hinnat nousevat. Myös viranomaispuolelle arvioidaan resurssipulaa määräajan umpeutumisen lähestyessä.

IMG_1299_inkku

Toimi jo tänä vuonna

Viesti onkin, ”hoida asia kuntoon jo tänä vuonna”. Takarajana on 31.10.2019. Aika tuntuu vielä kaukaiselta, mutta mahdollisuuksien mukaan kannattaa toimia jo nyt. Kunnalta voi saada poikkeusluvan viideksi vuodeksi kerrallaan, jos jätevesien määrä on huomattavan pieni tai jos kustannukset ovat kohtuuttomat.

Muistathan myös, että ikähelpotus, kiinteistön omistaja on syntynyt 9.3.1943, koskee vain vakinaisia asuinkiinteistöjä ja tuolloinkin kaikkien asunnon haltijoiden on täytettävä ikävaatimus. Vapaa-ajan asunnon jätevesijärjestelmän on siis täytettävä lainmukaisuus.

Vaatimattomuus on valttia

Vanhat perinteiset kesämökit ovat usein varustettu vain kantovedellä ja kuivakäymälällä. Vaikka nämä mökit sijaitsevatkin hyvin usein lähellä rantaa, niin vähän vähäisemmillä mukavuusvaatimuksilla niille ei edellytetä jätevesiremonttia. Vesikäymälän rakentaminen sen sijaan toisi jo jätevesijärjestelmän kunnostusvaatimuksen. Tosin aika pienellä investoinnilla mökin jätevesiasiat voi laittaa kuntoon.

Katso myös Verkkokaupan sauna- ja mökkikaivotarjoukset
Uponorin 100-vuotisjuhlan kunniaksi Rakentaja.fi-Verkkokaupassa on kesä-heinäkuun ajan erikoistarjous mökille sopivista jätevesiratkaisuista.


Tutustu myös nykyaikaisiin kompostoiviin kuivakäymälöihin…

 
Julkaistu
11.6.2018