Hiljainen katto, joka sulautuu suomalaiseen maisemaan

Bitumikattolaatta eli palahuopa on varmasti yksi yleisimmistä katemateriaaleista kesämökeillä eikä ihme – se on ulkonäöltään, kaunis, maisemaan sulautuva kate, joka sopii luonnon keskelle. Tiivis ja kestävä bitumilaatta on lisäksi helppo ja nopea asentaa.

Plano XL on linjakas suorakaiteen muotoinen kattolaattaPlano XL on linjakas suorakaiteen muotoinen kattolaatta

Tiivis ja kestävä katemateriaali

Bitumikatteen ehdottomiin vahvuuksiin kuluu tiiveys. Kun katossa on jiirejä, kulmia ja yksityiskohtia, on katteen istuttava saumattomasti jokaiseen katon muotoon. Joustavalla ja taipuisalla bitumikatteella kulmat ja yksityiskohdat tulevat katetuksi varmasti ja tiiviisti.

Kivisirotepintainen huopakate on myös hiljainen. Katolle lankeavat kesäsateet tai pahemmatkaan yllätysmyrskyt eivät ropise äänekkäästi tai kolisuta katon rakenteita. Myrskytuulissa huopakatot ovat turvallisia ja luotettavia: ne pysyvät napakasti paikallaan eivätkä esimerkiksi rullaudu irti rajuilmojen syöksyvirtauksissa.

Saariselän lomakylässä on käytetty Plano XL -bitumikatetta. Kate on hiljainen ja sulautuu kauniisti Lapin maisemiin.Saariselän lomakylässä on käytetty Plano XL -bitumikatetta. Kate on hiljainen ja sulautuu kauniisti Lapin maisemiin.

Katto, joka sulautuu maisemaan

Ulkonäkönsä puolesta bitumikate sopii saumattomasti pohjoiseen maisemaan. Kivisirotepinta ja murretut värit tekevät katteen ulkonäöstä luonnollisen, ja bitumikate onkin vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa rakentamisessa. Kattolaatoissa on valittavana useita värisävyjä ja erilaisia laatan muotoja. Esimeriksi Icopalin Plano Pro on muodoltaan perinteinen, kennomaisen kuvion muodostava ”käpylaatta” ja Icopalin Plano XL puolestaan linjakas, graafisemman ilmeen kattolaatta.
 

PlanoPro -kattolaatta on ilmeeltään perinteinen. Se taipuu vaivatta monenlaisiin katon muotoihin. 
PlanoPro -kattolaatta on ilmeeltään perinteinen. Se taipuu vaivatta monenlaisiin katon muotoihin.

Bitumikattotuotteet löydät Rakentaja.fi-verkkokaupasta

 

Verkkokauppaan >>


Helposti asennettava huopakate

Muotoilultaan perinteinen bitumikattolaatta sopii kaikille harjakatoille; niin huviloihin, rantamökeille kuin omakotitaloihin. Sen erikoisuus on kiinnitystapa. PlanoPro -kattolaatoissa ei ole lainkaan irti revittävää suojamuovia, vaan laatat voidaan asentaa suoraan pakkauksesta katolle. Laattojen liima sekä pakkaustapa on kehitetty sellaisiksi, etteivät laatat tartu pakkauksessa toisiinsa mutta kiinnittyvät katolla yhtä jämäkästi kuin perinteiset kattolaatat. PlanoPro on jopa 50 % perinteistä kattolaattaa nopeampi asentaa.

Plano XL -kattolaattamallin suunnittelussa on huomioitu erityisesti tämän päivän talojen visuaaliset vaatimukset: linjakas Plano XL on perinteistä kattolaattaa suurempi, kuvioltaan selkeä ja yleisilmeeltään rauhallisen tyylikäs. Värivaihtoehtoja ovat musta antrasiitti ja harmaa graniitti. Bituminen kate istuu tiiviisti katon erilaisiin muotoihin ja yksityiskohtiin.

Katso videot: Näin asennetaan Plano XL lappeelle sekä harjalle.

Milloin katto kannattaa uusia?

Katon kunnosta pysyy parhaiten perillä, kun tarkastaa katon säännöllisesti kerran tai kahdesti vuodessa. Tarkastuksilla ja perushuollolla mahdolliset alkavat viat paljastuvat ajoissa ja ne saadaan korjattua ennen isompia vahinkoja. Huollettu katto kestää pidempään kuin huoltamaton, mutta vuosikymmeniä vanha katto voi silti olla jo tiensä päässä, materiaalista riippumatta.

Kattoammattilaisen tekemässä katon kuntotarkastuksessa asiakas saa arvion katon kunnosta sekä toimenpidesuosituksen. Jos epäilet katon olevan uusimisen tarpeessa, teetä tarkastus ammattilaisella. Jos katossa on selkeä, pitkään jatkunut vuoto, on katon uusimisella jo kiire.

Lue myös: Vinkit katon huoltoon

Kouvolan asuntomessujen kohteessa nro 13, Talo Korea, oli esillä PlanoXL-bitumikate. Bitumikate yhdessä kattoikkunoiden kanssa luo katolle siistin ja linjakkaan ilmeen.Kouvolan asuntomessujen kohteessa nro 13, Talo Korea, oli esillä PlanoXL-bitumikate. Bitumikate yhdessä kattoikkunoiden kanssa luo katolle siistin ja linjakkaan ilmeen.

Kiinnostuitko bitumikatteista tai haluaisitko tietoa muista katemateriaaleista?
​​​​​​​​​​​​​​Jätä yhteydenottopyyntö

 
Päivitetty
11.5.2021