Uusi katto kesämökille? Bitumikate sopii suomalaisen maisemaan!

Bitumikattolaatta eli palahuopa on varmasti yksi yleisimmistä katemateriaaleista kesämökeillä eikä ihme – se on ulkonäöltään, kaunis, maisemaan sulautuva kate joka sopii luonnon keskelle. Tiivis ja kestävä bitumilaatta on lisäksi helppo ja nopea asentaa.

Plano XL on linjakas suorakaiteen muotoinen kattolaattaPlano XL on linjakas suorakaiteen muotoinen kattolaatta

Tiivis ja kestävä katemateriaali

Bitumikatteen ehdottomiin vahvuuksiin kuluu tiiveys. Kun katossa on jiirejä, kulmia ja yksityiskohtia, on katteen istuttava saumattomasti jokaiseen katon muotoon. Joustavalla ja taipuisalla bitumikatteella kulmat ja yksityiskohdat tulevat katetuksi varmasti ja tiiviisti.

Kivisirotepintainen huopakate on myös hiljainen. Katolle lankeavat kesäsateet tai pahemmatkaan yllätysmyrskyt eivät ropise äänekkäästi tai kolisuta katon rakenteita. Myrskytuulissa huopakatot ovat turvallisia ja luotettavia: ne pysyvät napakasti paikallaan eivätkä esimerkiksi rullaudu irti rajuilmojen syöksyvirtauksissa.

Avaimet käteen bitumikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Icopalin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Icopalin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään.Katto, joka sulautuu maisemaan

Ulkonäkönsä puolesta bitumikate sopii saumattomasti pohjoiseen maisemaan. Kivisirotepinta ja murretut värit tekevät katteen ulkonäöstä luonnollisen, ja bitumikate onkin vakiinnuttanut asemansa suomalaisessa rakentamisessa. Kattolaatoissa on valittavana useita värisävyjä ja erilaisia laatan muotoja. Esimeriksi Icopalin Plano Pro on muodoltaan perinteinen, kennomaisen kuvion muodostava ”käpylaatta” ja Icopalin Plano XL puolestaan linjakas, graafisemman ilmeen kattolaatta.
 

Perinteisen mustien värien lisäksi PlanoPro kattolaattaa löytyy hiilenharmaana, tiilenpunaisena, luonnonruskeana ja metsänvihreänä.Perinteisen mustien värien lisäksi PlanoPro kattolaattaa löytyy hiilenharmaana, tiilenpunaisena, luonnonruskeana ja metsänvihreänä.

Helposti asennettava huopakate

Muotoilultaan perinteinen bitumikattolaatta sopii kaikille harjakatoille; niin huviloihin, rantamökeille kuin omakotitaloihin. Sen erikoisuus on kiinnitystapa. PlanoPro -kattolaatoissa ei ole lainkaan irti revittävää suojamuovia, vaan laatat voidaan asentaa suoraan pakkauksesta katolle. Laattojen liima sekä pakkaustapa on kehitetty sellaisiksi, etteivät laatat tartu pakkauksessa toisiinsa mutta kiinnittyvät katolla yhtä jämäkästi kuin perinteiset kattolaatat. PlanoPro on jopa 50% perinteistä kattolaattaa nopeampi asentaa.

Plano XL -kattolaattamallin suunnittelussa on huomioitu erityisesti tämän päivän talojen visuaaliset vaatimukset: linjakas Plano XL on perinteistä kattolaattaa suurempi, kuvioltaan selkeä ja yleisilmeeltään rauhallisen tyylikäs. Värivaihtoehtoja ovat musta antrasiitti ja harmaa graniitti. Bituminen kate istuu tiiviisti katon erilaisiin muotoihin ja yksityiskohtiin.

Katso videot: Näin asennetaan Plano XL lappeelle sekä harjalle.

Tee-Se-Itse-kattoremontti

Voit tilata Icopal-kattotuotteet Rakentaja.fin verkkokaupasta. Asentaminen on helppoa Icopalin asennusohjeilla. Voit myös pyytää apua määrälaskentaan Tee-Se-Itse-kattoremontin materiaaleista.

Verkkokauppaan >>

Milloin katto kannattaa uusia?

Katon kunnosta pysyy parhaiten perillä, kun tarkastaa katon säännöllisesti kerran tai kahdesti vuodessa. Tarkastuksilla ja perushuollolla mahdolliset alkavat viat paljastuvat ajoissa ja ne saadaan korjattua ennen isompia vahinkoja. Huollettu katto kestää pidempään kuin huoltamaton, mutta vuosikymmeniä vanha katto voi silti olla jo tiensä päässä, materiaalista riippumatta.

Kattoammattilaisen tekemässä katon kuntotarkastuksessa asiakas saa arvion katon kunnosta sekä toimenpidesuosituksen. Jos epäilet katon olevan uusimisen tarpeessa, teetä tarkastus ammattilaisella. Jos katossa on selkeä, pitkään jatkunut vuoto, on katon uusimisella jo kiire.

Näin tarkastat katon kunnon:

Aluksi katto harjataan puhtaaksi irtoroskista. Seuraavaksi katsotaan siistityn katon yleiskunto. Palahuopakatolla on hyvä silmämääräisesti katsoa miten hyvin laatat ovat kiinni. Jos joku paikka repsottaa, voi laattaa hieman raottaa esimerkiksi puukolla ja jos laatta vaikuttaa osin irtonaiselta, varmistaa kiinnitys kumibitumiliimalla. Myös erilaiset saumat on hyvä käydä läpi ja varmistaa niiden tiiveys.
 

Muista turvallisuus!
  • Valitse katolla liikkumiseen jalkineet joissa on pitävät pohjat ja jotka eivät vahingoita katepintaa.
  • Käytä katolla työskennellessäsi turvavaljaita ja –köyttä. Kiinnitä turvaköysi esimerkiksi kattoturvatuotteisiin tai muuhun kiinteään rakenteeseen


Mikäli katemateriaali vaikuttaa kuluneelta ja katolta löytyy pintamateriaalivaurioita tai mahdollisia vuotokohtia on kattoremontin aika. Kattolaatan voi myös asentaa itse tai vaikka talkoilla, kunhan seuraa huolellisesti asennusohjeita. Jos asennus askarruttaa, varminta on kääntyä ammattilaisen puoleen.


Katon ostaminen on nyt erittäin helppoa!

Valitsemalla Icopal-kattopaketin saat varmasti tiiviin ja kestävän katon kaikkine tarvikkeineen. Sinä päätät kattopakettisi toimitustavasta – haluatko huopakaton valmiiksi asennettuna vai asennatko itse.
 

Avaimet käteen -bitumikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Icopalin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Icopalin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään.Tutustu tarjoukseen kampanjasivustolla

Voit myös ostaa tuotteet Rakentaja.fin verkkokaupasta.

Tutustu tarjoukseen

Osta verkkokaupasta >>


 
Julkaistu
27.5.2019