Parven portaat vapaa-ajan rakentajalle

Turvallisuus ja käyttömukavuus etusijalle

Portaan suunnittelussa on ulkonäön lisäksi tärkeää käyttömukavuus ja tunne portaan sopivuudesta käyttötarkoitukseensa. Portaalle varattu tila ohjaa vapaa-ajan asunnon portaiden mitoituksessa. Aina ei porrasta tilatessa osaa hahmottaa kuinka porras sijoittuu tilaan. Tällöin hyvä ratkaisu on säädettävä porras, jota voi sovittaa kohteeseen.

Tyylikkäät portaat vapaa-ajan asuntoon.Tyylikkäät portaat vapaa-ajan asuntoon.

Säädettävä porras

Lappiportaan mallisuojatusta Loimu-portaasta löytyy ratkaisu parvitilan portaaksi. Portaan kaltevuus säätyy asennettaessa porrasta. Loimu-porras on pienen tilan jyrkkä porras, jossa kulkeminen on turvallista portaan jyrkkyydestä huolimatta. Portaan sivujohteisiin on integroitu käsijohdekahvat, joista saa tukevasti kiinni.

Loimu-portaat nyt edullisesti Lappiportaan verkkokaupasta.

Osta säädettävät portaat >>

Kun tilaa portaalle on hieman enemmän, vaikkakaan vielä ei päästä vakituiseen asuinkäyttöön tulevien portaiden mittasuosituksiin, on portaan kaltevuuden/etenemän ja nousun suhde syytä harkita käyttötarkoituksen mukaan. Korkea nousu on hankala lapsille. Liian matala nousu ei tunnu hyvältä askeltaa, jos askelmalla ei ole tilaa kuin varpaille tai alas tullessa juuri ja juuri kantapää koskettaa askelmaa.

Lappiportaalla on vankka kokemus vapaa-ajan rakentamisessa. Vuosikymmenten yhteistyö johtavien vapaa-ajan kotien rakentajien kanssa on luonut perustan osaamiselle pienen tilan portaiden suunnittelussa ja valmistuksessa.
 

Lappiportaiden toimintatapa on ammattirakentajien kanssa vuosien saatossa hiottu. Tavallisen tee-se itse -rakentajan on turvallista asioida Lappiportaan kanssa.

Loimu-porras.Loimu-porras.

Verkkokaupasta helposti

Vakioiduilla mitoilla tai niiden pienillä muutoksilla tehtävä porras on luonnollisesti edullisin. Vapaa-ajan asunnon mallistoon voit tutustua www.lappiporras.fi-sivuilla ja tilata helposti verkkokaupoista. Porrasmyyjät ohjaavat mielellään oikeisiin valintoihin tilan ja porraskorkeuden mukaan. 

Pienen tilan L

Pienen tilan L-mallin porras istuu hyvin nurkasta lähteviin porrasratkaisuihin. L-porras soveltuu erinomaisesti myös kohteisiin, joissa porras nousee välikaton rakenteiden väliin.

L-portaat nyt Rakentaja.fi-verkkokaupsta edullisesti.

Osta pienen tilan L-portaat >>

 

Unohtamatta ulkonäköä

Porrasmarkkinoillakin sisustukselliset suuntaukset elävät, portaissa käytetään laajaa värimallistoa.
Lappiportaat pintakäsitellään vesiohenteisilla lakoilla, petseillä ja maaleilla. Pintakäsittely vesiohenteisilla aineilla on ympäristöystävällinen vaihtoehto.

Portaiden sävy on osa vapaa-ajan asunnon sisustusta. Kuultovalkoisen paneelikaton sävy toistuu portaan sivujohteissa, askelmista löytyy lattian lämmin sävy petsattuna. Väriyhdistelmiä on lukemattomia, vain mielikuvitus on sisustajan rajana.

L2 Lakka.L2 Lakka.

Modernin vapaa-ajan asunnon rakentaja valitsee portaaseen lasikaiteen. 2000-luvun vapaa-ajan asunto rakennetaan usein ajatuksella kodista, jonne muutetaan, kun on aika siirtyä työelämästä vapaalle.

Teollisesti yksilöllistä valmistusta

Teollinen valmistus ja tuotanto sekä tapauskohtainen kohteen huomioiva suunnittelu mahdollistavat portaiden soveltuvuuden juuri tilan ja tarpeen mukaan. Ammattilaisen kokemukseen kannattaa luottaa, sillä hän näkee usein jo pohjakuvista tai kerrotuista mitoista, millainen porrasratkaisu kohteeseen parhaiten sopii.
 

Lappiporras-mallisto soveltuu elämän kaikkiin rakennuksiin.

Haluan lisätietoa


 
Julkaistu
11.6.2018