Vakuudellinen vai vakuudeton remonttilaina - Kumpi sopii sinulle paremmin?

Kaikki törmäävät asunnon remontoimiseen jossakin kohtaa elämää. Remonttilainaa tarvitaan aika ajoin asunnon erilaisiin remontteihin ja korjauksiin, oli kyseessä sitten pintaremontti, tai asunnon peruskorjaus. Remonttilainaa voi ottaa monessa eri muodossa, joko suoraan asuntolainan yhteyteen, taikka erillisenä vakuudellisena, tai vakuudettomana kulutusluottona. Kulutusluottoja voi hakea pankista, sekä muilta luotonantajilta. Vakuudellisen ja vakuudettoman remonttilainan välillä on jonkin verran eroja, ja niitä kannattaakin käyttää hieman erilaisiin remontteihin.

Vakuudellinen remonttilaina - Hyvä vaihtoehto peruskorjaukseen

Vakuudelliseen remonttilainaan tarvitaan nimensä mukaisesti vakuuksia, tai takaajaa, jotta laina voidaan myöntää. Vakuutena toimii yleensä itse remontoitava asunto, jolloin vakuuksia ei tarvise erikseen hankkia. Kannattaa kuitenkin huomioida onko asuntoa käyttänyt vakuutena jo asuntolainaa otettaessa. Tällöin asuntoa ei välttämättä pysty käyttämään enää toisen lainan vakuutena. Tällaisessa tilanteessa vakuutena täytyy käyttää toista omaisuutta, jota ei ole vielä sidottu mihinkään.
 
Koska vakuudelliseen remonttilainaan tarvitaan vakuuksia, voi sen hakeminen ja saaminen olla hieman hankalaa ja aikaa vievää. Lainan hakemiseen vaaditaan yleensä käynti pankin konttorilla, ja lainan myöntämiseen voidaan vaatia tarkempaa lainan käyttötarkoituksen selvittämistä. Pankin myöntämä vakuudellinen remonttilaina on yleensä kalliimpi kuin asuntolainaan sidottu remonttilaina, mutta yleensä kuitenkin halvempi kuin vakuudeton remonttilaina.
 
Vakuudellinen laina on hyvä vaihtoehto silloin, kun remontti on pitkään suunniteltu, suurikokoinen ja siinä mennään asunnon perusteisiin asti. Asunnon peruskorjauksessa remontoidaan asunnon perusteita, esimerkiksi vesiputkistoa. Koska vakuudellisen lainan korko on yleensä hieman vakuudetonta alhaisempi, on suurempi laina helppo ottaa vakuudellisena ramonttilainana, varsinkin kun kyseessä on asunnon peruskorjaus

Vakuudeton remonttilaina käy kaikkeen remonttiin - Muista etsiä halvin laina lainalaskurilla

Vakuudettomassa remonttilainassa lainalle ei tarvita vakuuksia, tai takaajia. Tämän takia vakuudettoman lainan saaminen on nopeampaa, eikä sen saamiseen tarvita perusteluja lainan käytöstä. Vakuudettomia remonttilainoja myöntävät pankkien lisäksi myös muut luotonantajat, joten valinnanvaraa on hieman enemmän kuin vakuudellisissa lainoissa. Vakuudettoman lainan korko saattaa olla kalliimpi kuin vakuudellisten lainojen, joten lainaa hakiessa kannattaa olla tarkka ja vertailla lainoja rohkeasti toisiinsa. Vakuudettomia lainoja on helppo vertailla toisiinsa erilaisten lainalaskurien avulla. Remppalaina.fi tarjoaa ilmaisen vakuudettoman remonttilainan lainalaskurin, jonka avulla halvimman ja sopivimman vakuudettoman lainan löytäminen on helppoa ja nopeaa.
 
Paras käyttö vakuudettomalle remonttilainalle on asunnon pintaremontti, esimerkiksi kodinkoneiden korjaaminen, tai talon katon tai ikkunoiden uusiminen. Vakuudeton remonttilaina sopii myös asunnon peruskorjaukseen, mutta tällöin kannattaa huomioida etteivät lainan korko ja muut maksut pääse nousemaan liian suureksi. Remppalaina.fin kautta voi hakea vakuudetonta remonttilainaa kulutusluottona jopa 60 000 euroon saakka, joten kaiken kokoisten remonttien lainan tarpeeseen löytyy sopiva vaihtoehto. Vakuudetonta remonttilainaa varten ei myöskään tarvitse antaa minkäänlaista selvitystä lainan käyttötarkoituksesta, joten lainan voi vapaasti käyttää mihin tahansa asuntoon liittyvään, oli kyseessä sitten uusien kalusteiden hankkiminen, tai koko asunnon remontointi.
 

      

      

Hyödyt verovähennyksestä kun otat peruskorjaukseen remonttilainaa pankilta

Kun remonttilainaa hakee pankilta, oli se sitten vakuudellista, tai vakuudetonta luottoa, voi lainan korot vähentää verotuksessa. Tämä verovähennys remonttilainassa kannattaa muistaa, jotta verotuksessa ei tarvitse maksaa yhtä paljon veroa. Remonttilainan verovähennys, joka luetaan kotitalousvähennykseksi, voi olla maksimissaan yhdellä henkilöllä 2 400 euroa vuodessa. Tästä omavastuuta joutuu maksamaan vain 100 euroa per henkilö. Pariskunta voi siis saada yhteensä 4 800 euroa korkovähennystä remonttilainasta vuosittain, jos lainan myöntäjänä on pankki. Kannattaa huomioida, ettei verovähennystä saa muusta, kuin peruskorjaukseen käytetystä lainasta. Pelkkä pintaremontti asunnossa ei siis mahdollista verovähennystä. Kotitalousvähennyksestä voit lukea lisää Vero.fin sivuilla.
 

 
Julkaistu
11.6.2018