Vapaa-ajan asunnon tehokkaat pikalämmittäjät

Myrsky heitti pihapuut pitkin pientaretta, sähköt ovat olleet poikki jo usean tunnin ajana  ja kylmä alkaa hiipiä pirttiin sisään. Talveakin pitäisi jo ajatella helteistä huolimatta. Suurten tulisijojen lämmittäminen vie aikaa ja kylmä nipistelee sillä välin varpaita. Ja kuka sitä mökkiä lämmittää sen ollessa tyhjillään? Tulikiven nopeat lämmittäjät, kiertoilmatakat ja kamiinat, sekä tulisijoihin sijoitettavat sähkövastukset ovat hyvä apu pikaiseen lämmittämiseen. Tehokkaiden ja näppärien pikalämmittäjien ansiosta mökin saa lämpimäksi nopeasti.

Tulikivi Harmaja on tehokas varaava kiertoilmatakka.Tulikivi Harmaja on tehokas varaava kiertoilmatakka.

Harmaja-tulisija

 • Varaava kiertoilmatakka; massaa 884 kg.
 • Sisus keraamista massaa, jota käytetään myös muissa Tulikiven tulisijoissa
 • Pintamateriaalina vuolukivi
 • Lämmitysala 20-50 m²

Takkatulen lämpöä ei myrsky vie

Suomessa lähes jokaisessa mökissä tai loma-asunnossa on tulisija. Takka luo tunnelmaa, mutta toimii usein myös päälämmönlähteenä. Takkaa voidaan käyttää myös lisälämmönlähteenä sähkölämmityksen rinnalla. Kesä- tai syysmyrskyn seurauksena sähkönjakeluun voi tulla pitkiäkin katkoksia. Usein sähkökatkokset vaikuttavat voimakkaasti juuri mökkeihin ja takka on silloin ainoa sähköstä riippumaton lämmönlähde.

Peruslämpö päällä silloin, kun mökki on tyhjillään

Myös isoja varaavia tulisijoja voidaan käyttää mökin nopeaan lämmitykseen. Tulisijaan hankittu sähkövastus antaa lisämahdollisuuksia peruslämmön ylläpitoon. Miten peruslämmön ylläpito onnistuu?

Tulisijaan asennetut sähkövastukset mahdollistavat sen, että mökin peruslämpöä voidaan ylläpitää sähkölämmitteisen takan avulla. Koska takka on varaava, levittää se lämpöä pitkään ja tasaisesti. Lämmönvarausominaisuuden ansiosta tulisija voidaan lämmittää esimerkiksi edullisemmalla yösähköllä joka toinen tai kolmas päivä. Takan luovuttaessa keräämänsä lämpöä hitaasti ei sähkölämmitystä tarvitse pitää yllä jatkuvasti.

Sähkövastuksilla varustetun tulisijan etuna on myös se, että mökille saavuttaessa takka ei ole jääkylmä. Näin puut syttyvät helpommin ja pääset nopeammin nauttimaan lämmöstä sekä kunnon takkatulesta.

tulikivi_varpaat

Talvi tulee taas kesän jälkeen

Kesän helteillä unohtaa herkästi syksyä seuraavan talven. Tulisijan valintaa kannattaakin miettiä koko vuotta silmällä pitäen.

Tulikiven valikoimasta löytyy useita erilaisia pikalämmittäjiä tarpeen ja tilan mukaan. Kamiinoita sisältävä mallisto Tanka pitää sisällään kuusi erikokoista ja muotoista variaatiota, joista löytyy helposti omiin tarpeisiin parhaiten sopiva. Kaikista Tanka-kamiinoista löytyy sydämenä sama tulipesä.


Tanka-kamiinat eivät varaa lämpöä samalla tavalla kuin perinteiset suuremmat varaavat takat, sillä kamiinoiden tarkoituksena on tuoda mukavuuslämpö huonetilaan nopeasti. Vuolukivellä verhottujen kamiinoiden pinta kuitenkin säilyttää lämpöä hetken aikaa.

Tanka-kamiinoiden lisäksi erinomaisia teholämmittäjiä ovat myös Harmaja sekä Kaira tuoteperheet, joista Harmaja on varaava kiertoilmatakka ja Kaira muodoiltaan pyöreä kiertoilmatakka.

Puiden palamista säätelee automatiikka

Luukkujen suuri lasi on Tankassa suunniteltu pysymään kirkkaana. Kirkkaana pysymiseen vaikuttaa lasiin johdettu palamisilma, jonka virtaus huuhtoo pois lasin pinnalla olevat nokipartikkelit. Tanka-mallin kamiinoissa Tanka 3 ja Tanka 5 löytyy lasipintaa myös kamiinan sivuilla.

Sekä Tanka että Kaira kamiinoissa lisää käyttömukavuutta tuo Autopilot – palamisensäätöautomatiikka. Automatiikan ansiosta tulipesän ilmanottoa ei tarvitse säätää koko ajan itse, vaan Autopilot säännöstelee palamisilman sopivaa määrää itse sen mukaisesti, kuinka paljon puuta tulipesässä on vielä jäljellä. Puut palavat tehokkaasti loppuun asti ja kamiinan hyötysuhde paranee.

Harmaja-tulisijassa toimintaperiaate on hieman erilainen. Tulisijan sivuilla, lattia rajassa olevista aukoista ohjautuu huoneilmaa sisäosan sekä vuolukivikuoren väliin. Ylös virratessaan ilma lämpiää tehokkaasti ja purkautuu ulos uunin kansikivissä olevista aukoista lämmittämään huonetilaa.
 

Tulikiven Tanka 4SW vuolukiviverhoiltuna ja valkoisena sekä vuolukiviverhoiltu Kaira 6.Tulikiven Tanka 4SW vuolukiviverhoiltuna ja valkoisena sekä vuolukiviverhoiltu Kaira 6.

Tanka-kamiina

 • Kuusi erikokoista ja muotoista variaatiota
 • Hormiliitos voidaan tehdä sekä päältä että takaa
 • Pintavaihtoehtona joko musta teräspeltiverhoilu tai vuolukivi joko luonnollisena harmaana, mustana tai valkoisena
 • Eivät varaavia, vaan tarkoitettu nopeaan lämpötilan nostamiseen
 • Lämmittävät konvektion avulla, jolloin kattoa kohti nouseva lämmin ilma kierrättää samalla huoneilmaa
 • Alhaiset pöly- ja hiilimonoksidipäästöt alittavat maailman tiukimmat, Saksan BlmSchV:ssa asetetut päästönormit
 • Kevyt Tanka ei vaadi alleen erillistä perustusta.

Kaira-sisustustakka

 • Saatavilla kolmea eri kokoa
 • Muotokieleltään pyöreä, jolloin myös luukku on malliltaan kaareva
 • Alittaa maailman tiukimmat päästönormit.
 • Teräsrunko, joka on päällystetty Tulikiven vuolukivellä
 • Riittävän tiivis myös matalaenergiataloon
 • Saatavilla lisävarusteena hormiliitäntäsarja ja lisälämmönvarausmassa, jonka ansiosta Kaira varaa paremmin lämpöä kuin perinteiset teräksestä valmistetut sisustustakat.
 • Kevyt Kaira ei vaadi alleen erillistä perustusta

Kiinnostuitko? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä:


 
Julkaistu
11.6.2018