Mitä omakotiasujat ajattelevat putkiremontista?

Rakentaja.fi-sivustolla on toteutettu putkiremonttitutkimus nyt kolmena vuonna peräkkäin. Tutkimuksen tulosanalyysi on toteutettu pääosin ennalta annettujen vaihtoehtokysymysten perusteella. Tällä kertaa julkaisemme vastaajien omia vapaita kommentteja ja pyrimme vastaamaan myös niissä jätettyihin kysymyksiin.

Tietämys ja kokemukset paranevat

Tietämys putkiremontin helppoudesta ja kustannustasosta on vuosien varrella lisääntynyt, mutta tietyt samat asiat askarruttavat toistuvasti. Selvä ero on myös sillä, onko vastaaja jo toteuttanut putkiremontin vai vasta havahtunut putkiremontin tarpeeseen. Putkiremontin jo toteuttaneiden kommentit ovat pääosin positiivisempia.

Putkiremontin teettäneiden kommentit kertovat siitä, että valtaosin työ on hoitunut nopeasti ja jopa huomaamattomasti. Eniten kiitosta saavat paikalliset urakoitsijat. Eniten kritiikkiä saavat ”ovelta ovelle -myyjät”, joiden tarjoama hinta on vastaajien mielestä kallis ja tuotteiden tai työn laatu heikkoa. Harmi sikäli, että joukossa saattaa olla ammattitaitoisia ja laadukkailla tuotteilla remontin toteuttavia urakoitsijoita. Hyvä keino on olla allekirjoittamatta tilausta välittömästi, vaikka tarjous olisikin voimassa vain sillä hetkellä. Jos tarjous ei ole voimassa kuin hetken, takuukin päättyy usein siihen, kun perävalot häipyvät näkyvistä.

071031_Upo_033_4497_inkku

Putkien materiaalit mietityttävät

Moni kysyjä pohtii myös sitä, mikä olisi paras ratkaisu, kun putkiremontti päätetään tehdä. Onko perinteinen kupari paras, vai muoviputki ja mikä se komposiittiputki oikeastaan on? Seuraavassa muutama kommentti ja kysymys, joita esitettiin ja niihin laaditut vastaukset.

Miten varmistamme, ettei tule vuotoja?

Käyttämällä laadukkaita, luotettavia ja keskenään yhteensopivia tuotteita, varmistetaan järjestelmän toimivuus. Ammattilaisten tekemä asennus minimoi mahdolliset riskit. Asennukset tulee aina tehdä määräyksiä noudattaen niin, että:

 
  • mahdollinen vuoto on helposti havaittavissa.
  • vesijohdot ja laitteet voidaan helposti tarkastaa, korjata tai vaihtaa.
  • seinärakenteen sisällä olevissa kytkentäjohdoissa ei saa olla liitoksia.
  • vuotojen havaitsemiseksi on käytettävä rakenteellisia ratkaisuja, jotka ohjaavat vuotoveden näkyville.


Lisäturvaa voidaan saada vuotovahdeilla, jotka voivat valvoa putkilinjaa tai antureiden avulla kriittisiä kohtia kuten tiskialtaan ja astianpesukoneen liitoksia.

Muoviputkien käyttöikä?

Komposiitti- ja PEX-putkistandardien mukainen käyttöikä on 50 vuotta. Olennaista on, että paine pysyy putken paineluokan mukaisissa lukemissa sekä jatkuva lämpötila ei ylitä +70 °C lämpötilaa (eikä hetkellistä + 95 °C lämpötilaa). Jos suurimmat sallitut arvot ylitetään, myös käyttöikä lyhenee. Jos käyttöolosuhteet ovat sallituissa rajoissa, niin muoviputket ovat kestäviä ja pitkäikäisiä, koska esim. korroosiota ei muovimateriaaleilla tapahdu.

Pintavetona ovat rumia. Pitäisi saada putket piiloon. Ei pitäisi olla mahdotonta.

Vesijohdot pitää asentaa helposti tarkastettavaksi ja korjattavaksi. Tämän johdosta putket voidaan asentaa piiloon rakenteiden sisään suojaputkessa. Tämä vaatii enemmän rakennustöitä ja siksi tämä asennustapa on käytössä pääasiassa uudisrakennuksissa. Jos saneerauksissa ei haluta rikkoa pintarakenteita, voidaan putket asentaa myös pintavetona. Tällöin näköhaittaa voidaan minimoida miettimällä asennusreittejä esim. komeroiden ja kaappien ylä- tai alasokkeleiden taakse tai tekemällä kevyet kotelot putkille. Markkinoilla on myös erilaisia valmiita putkikoteloita.

Uusi kuumavesiputki pitempi kuin alkuperäinen. Vettä on laskettava hukkaan useita litroja ennenkuin kuumaa vettä alkaa tulla

Kytkentäjohdon pituus vaikuttaa lämpimän veden odotusaikaan. Odotusaikaa voi lyhentää vain kytkentäjohdon pituutta lyhentämällä, käyttämällä kooltaan pienempää kytkentäjohtoa (jos painehäviö ja virtaama antaa siihen mahdollisuuden) tai viimeisenä vaihtoehtona tekemällä kiertojohdon sille vesikalusteelle asti, jossa odotusaika on liian pitkä.

Mikä on tämän päivän trendi/tutkittu tieto putkiston parhaasta materiaalivalinnasta, PEX(suojaputkella) vai komposiitti putkisto?

Materiaalivalinta riippuu pitkälti siitä, millaiseen kohteeseen putket asennetaan. Jos putket saadaan helposti asennettua rakenteiden sisään, PEX suojaputkessa on yleisin ratkaisu. Jos taas rakenteita ei haluta purkaa, niin pinta-asenteisena komposiittiputki on yleisin ratkaisu. Käytön kannalta ei ole ratkaisevaa merkitystä, kummalla putkijärjestelmällä asennukset tehdään.
 

Käyttövesi- ja patteriputkiston remontointi samaan aikaan

Jonkin verran on niitä, jotka suunnittelevat tai ovat jo toteuttaneet molemmat remontit samalla. Toki tällöin remontin hinta nousee lähes poikkeuksetta yli 10 000 euron, mutta on edullisempaa, kuin teettää remontit erikseen. Patteriputkien uusiminen käyttövesiputkiston kanssa samaan aikaan onkin hyvä vaihtoehto. Vaikka kertakustannukset nousevat merkittävästi, niin remontti hoituu ”yksillä pölyillä”.
 

Putkiremontti3_inkku

Mitä se putkiremontti sitten saa maksaa?

Hintoja ja hinta-arvioita esiintyy myös kommenteissa. Osa on tehnyt itse ja materiaalikustannukset eivät tällöin nouse tuhansiin euroihin. Laadukas toteutus maksaa tyypillisesti 5000 – 7000 euroa. Allekin voidaan päästä ja hinta voi olla jopa 10 000 euroakin. Kohde itsessään määrittää paljon. Samalla kannattaa toki miettiä, ovatko vesikalusteet uusimisen tarpeessa, sillä putkiremontin yhteydessä niiden vaihto on edullisempaa.

Seuraavassa listattuna eri vuosien tutkimusten Vapaa Sana -kommentit.

- Aikaisemmin potket pantiin piiloon rakenteisiin ja aiheuttivat vahinkoa salaa ennen pitkää. Myös materiaalit olivat heikkoja, valurautaa ja mustaa rautaa. Nykyään asiat ovat eri lailla. Putket voivat olla näkyvillä ja materialit ovat kestävämpiä. Putkimiesten ammattitaitoa arvostetaan, mutta he osaavat myös käyttää sitä hyödykseen. Luottamusta eiaina ansaita.
- aion tehdä itse
- Ammattilainen selviää hommasta yllättävänkin nopeasti
- Annetaan ajan vielä, jonkin aikaa kulua ja katsotaan sitten, mitä tehdään.
- Asia ei ole ajankohtainen.
- Edellinen omistaja oli putkari joka on ilmeisestimitse tehnyt remontin. Ongelma on että laittoi kupariputket, mutta koska käytössä on edelleen oma kaivovesi, se aiheuttaa kaakelien vihertämistä suihkutilassa sekä,oman tukan vihertämistä aika ajoin. Myös jotkut vieraat joilla blondiksi värjätty tukka ovat poistuneet täältä tukka vihreänä.
- ei ajatuksia
- Ei kokemusta.
- Ei näillänäkymin vielä tarvetta.
- Ei ole ajankohtainen
- "Ei ole kokemuksia edes kuultujakaan. Ei ole epäilyksiäkään sillä kaikesta voi sopia miten tehdään. Voi olla että tulee tehtyä vuoden sisällä mutta voi olla myös että joudun siirtämään hiukan tuonnemmaksi."
- Ei ole kokemusta vielä eikä oikeastaan edes epäilyksiä.
- Ei ole mörköjä syytä pelätä putkistoissa.
- Ei ole tarvetta tai kokoemusta.
- Ei ole tietoa tehdyistä remonteista
- Ei ollut mitenkään erityisen hankala remontti. Sähköpatterit uusittiin samalla. Kustannukset vuonna 2001 vain muutama tuhat euroa sisältäen lämmityspattereiden uusimisen
- Ei valittamista, koska tein remontin itse.
- Eipä ole mitäään kommentia mielessä.
- "En ole havainnut vielä mitään epäillyttävää putkistossa ja vedessä."
- Epäilen että remontti tulee kalliiksi ja rikkoo ainakin joltain osin jo remontoituja pintoja.
- Esteettinen ulkonäkö: nyt inhoan rumia, pinta-asennuksena laitettuja muoviputkia, mutta en halua kotelointeja enkä metalliputkia. Lämpötilojen vaihdellessa voimakkaastikin esim talvella pidän muoviputkea parempana.
- Hinnat vaihtelevat aivan liikaa eri yrittäjillä, työn laadussa myös eroja. remontin toteutuksen laajuus vaihtelee. Miten varmistamme, ettei tule vuotoja.
- Hinnat yleensä kiskuri tyylisiä, miksi korjaus, jos se tapahtuu rakennukselle on hinnoiteltu tappiin?
- Hinta hirvittää, lisäksi oma osaaminen on niin huonoa, ettei osaa priorisoida tärkeimpiä remontteja talossa ja putkipuolella
- Homma ei pitäisi olla vaikea 1.kr. talossa.
- Hyvin meni viikossa. Huoli vuodoista poistui.
- Iso remontti
- kaikki meni hyvin luotettava ripeä, huolellinen ja huolehtiva tekijä.
- Kaikki putkistot kannattaa uusia samalla kertaa.
- Kallis ainakin ja miten tehdään ja mistä.. Entisen omistajan remontti on epäonnistunut ja huonosti ja vääristä putkista tehty, rumaa jälkeä..
- kallista
- Kannattaa kiinnittää huomiota helppoon huollettavuuteen. Meillä ei ole liitoksia lattian alla, siitä oli hyötyä kun boilerini termostaatti petti ja muovinen vesijohto suli. Vaihto oli helppoa.
- Kokemuksia on kertynyt, sillä työskentelen itse LVI -alalla. Omaan asuntoon ei ole koskaan tarvinnut tehdä putkiremonttis mutta toisten asuntoihin on päässyt tekemään ja kaikki on mennyt hyvin
- korjaan aina itse tarvittaessa
- Kuka uusii taloon tulevan vesiputken?
- "Kun aika koittaa tehdään talossani putkien vaihto pinta-asennuksina ja muoviputkella suojaputkin, asennus tehdään niin ylös ja näkyville että vuodot huomataan helposti. Vanhat putket saavat jäädä rakenteisiin, luonnollisesti ne tyhjennetään paineilmalla ennenkuin ne unohdetaan. Viemäreihin tuskin tarvitsee elinaikanani puuttua; jos tarvitsee niin sukituksin se tehdään ellei parempaa menetelmää ole siihenmennessä kehitetty."
- Kun itte tekee, tietää mitä maksaa ja mistä maksaa
- Kun kaikenmaailman huijareita on liikkellä, niin on erittäin vaikeaa valita ensinnäkin sitä, että tehdään kartoitus ja vielä tarkempaan pitää miettiä, kun se oikea vesiputkien remppa yleensä tehdään.
- Kun on alunperin tehty järkevästi. Huoltotoimet on helppoja ja nopeita.
- Kun putket on asennettu suojaputkeen, on putkien vaihtaminen helppoa.
- Kun rakensimme talon käytimme talpaketin LVI-pakettia. He asensivat kaiken ja meille jäi vain vesikalusteiden asennus. Kun tuli paineistuksen aika huomattiin että suurin osa hanakulmista oli jätetty kiristämättä. Näin ollen mieheni joutui ourkamaan mm. kylpyhuoneen vesieristeen ja laatat jotta saimme kiristettyä nuo. Eli kokemus putkistoasioista on hyvin huono :(
- Kuulopuheista päätelleen kallis ja vaivalloinen...
- Kyseessä ns keskuspalomuuritalo, jonka huonekalut kolmessa krs:ssa. Kyse olisi lähinnä yläkerran huonetilojen (wc, suihku)+ 2-3mh+ vh, et ym!
- Käyttövesiputkien uusiminen meni hienosti putkeen. Patteriverkoston putket on seuraavana listalla.
- Käyttövesiputkiremontin voi tehdä fiksusti, kun on ammattilainen, joka sen tekee, eikä se hirveästi haittaa omakotitalossa asumista, tämän olen nähnyt, kun kaverille tehtiin ja maksoi alle 10 tuhatta ?:a.
- Käyttövesiputkiston remontin alustavat suunnitelmat on tekeillä.
- Käytövesi remontti niiltä osin ,kun uusiittiin onnistui erinomaisen reippaasti ja hyvin
- Maakunnissa liikkuu komposiitti agentteja, joiden tarjoukset ovat vähintäänkin arveluttavia.
- Maan alla niin paljon kaapeleita eri tarkoituksiin, että putkityö väkisinkin hidasta ja vie aikaa ja rahaa.
- mahtaneeko sukitus onnistua vanhaan syöttöputkeen. se tuli ennen kaivosta, mutta nyt pitäisi syöttö saada yhteiskunnan verkosta aikaiseksi.
- Mielessäni ei ole mitään oletuksia.
- Mietin että voiko putkien ja hanojen vaihdon tehdä itse jos hallitsee sen niiden tekemisen
- mietityttää meneekö pelkästään ns "päällystämisellä" vai pitääkö vaihtaa kokonaan ja kun kulkevat ilmeisesti talon alla paljonko pitää repiä ja mitä yleensä kustantaa kun pankit ei työttömälle lainaa anna vaikka talo kävisikin vakuudesta
- Minulla on kaksi poikaa ja teimme itse sen putkiremontin viikon aikana. Talossa on kodinkoitohuone, 2 WC:tä sauna pesuhoneineen ja tupa. Samalla teimme esitöitä sähkölämmitystä vatten, jonka teimme seuraa vana vuonna, toisen WC:n lattiaa ja saunaan pesuhuoneineen tuli lattialämmitys, joka oli ollut käyttövedestä alkuperäisenä.
- Minulla on muoviputket suojaputkessa niin en usko että ne miksikään menee
- Mistä löytää luotettavan tekijän. Ikkunoiden asennus esim.perseelleen kauheeta tappelua heidän kannssaan.
- Miten kauan muoviputket kestää yleensä ? 20 , 30 , 40 , 50 v. vai onko tietoa ja kokemusta ??
- Miten pitkään muoviputket kestävät.
- Miten vuonna -83 rakennetussa talossa alkuperäiset muoviputket kestävät ja ovatko ne vielä turvalliset.
- Modernisointi ja laajennusvara pitäisi aina muistaa tehdä samalla.
- Muoviputkien käyttöikä ?
- Muun remontin yhteydessä vaihdettiin vesiputket vaikka tarvetta ei olisi ollut. Kestävät nyt ainakin 30 - 50 vuotta.
- Nykytuotteilla putkiremontti on erittäin helppo ja huokea toteuttaa.
- Ok nykyään
- Okt 1979, yksikerroksinen, 166 m2: 5h+k+ph+s+varasto+at. Putkiremontti kesti 3 päivää ja maksoi 3000e pintaan asennetuilla komposiittiputkilla.
- Olen remontin tulokseen tyytyväinen. Sen sijaan epäilen, oliko se vielä tarpeellista! Myyjä vaan oli hyvin päällekäyvä ja tuli epäsopivaan aikaan.
- Olen tässä vastannut kesämökkini vesitilanteesta. Kyse on vesiosuuskunnasta, johon kuuluu satoja jäseniä. Jo useamman kerran putkistoa on jouduttu huuhtelemaan pöpöjen vuoksi. En yksittäisenä osakkaana paljonkaan pysty vaikuttamaan asiaan.
- "Oli Metalliputket,pahoin sisältä ruostuneet vaihdoin itse pex putkiin silloin se oli uutta,hyvin on toimineet,muistaakseni maksoi alle pari tuhatta markkaa."
- Omakotitaloon on uusittu kupariset käyttövesiputket yli 20 v. sitten. Nähtävästi meidän putket eivät ole niitä huonoja kupariputkia, joita jossain vaiheessa asennettiin taloihin. Toisaalta nykyisen eläkeläisen, ja 1992-luvun työttömyyden ajan kokeneena ei voi edes harkita kalliita hankkeita taloon eläkkeellä, jolla ei voi viedä kuukauden "ansiolla" autoaan edes kolmeksi päiväksi korjaamoon.
- On todella varmaan hankala ja todella kallis, talossa pesutilat kellarissa.
- On tuurista kiinni millaisen putkiurakoijan saa. On rasittavia nipottajia ja hälläväliä-tyyppejä. Yhteistä on vain hinta. Mieluiten en teettäisi enää yhtään remonttia ikinä.
- On vaikeaa löytää tekijää omakotitaloon. Isoja firmoja ei tunnu kiinnostavan ja yksittäiset putkimiehet voi olla mitä suhareita vaan. Yleensä laskuttavat täydet hinnat osista vaikka saavat itse alennukset ja alv vähennyksen.
- Osa huoneisto putkisto piiloutuu välikattoon
- Osaanko valita parhaan vaihtoehdon ja tekijän. Vanhassa talossa voi olla yllättäviä juttuja.
- pihan siistiminen tai entiseen palauttaminen ongelmia. Vesilaitoksen maksut mittari ja venttiili 1700 ?
- Piirrustukset toteutetuista ratkaisuista (v.2003-2011) sekä alkuperäiset piirrustukset (rv. 1988) puuttuvat -tama hankaloittaa, jos joskus remontin tarve tulee.
- Pinnoitettujen ptkien turvallisuud ei ole taattu, joten putket tulisi vaihtaa. Ei muoviputkistoa.
- Pintavetona ovat rumia .Pitäisi saada putket piiloon. ei pitäisi olla mahdotonta.
- Putket hyvät, vesi on ongelma
- Putket kannattaa uusia ennen kuin alkavat vuotamaan. Vakuutusyhtiön kanssa ei tule silloin ongelmia.
- Putkien vaatima tila asunnon sisällä huolettaa. Samoin läpivienti asuntojen välillä.
- Putkiremontin yhteydessä joutuu tekemään muutakin remonttia.
- Putkiremontti tehdään muun sisätilaremontin yhteydessä, mutta vaatii vielä suunnittelua.
- "Putkiremonttiin ei ole tällä hetkellä varaa, koska vesisäiliö pitää myös uusia."
- Putkitarvikkeet on reilusti ylihinnoiteltu Suomessa.
- Remontin jälkeen lähes koko putkisto on näkyvillä. Vuodot helppo huomata.
- Remontin yhteydessä asennettiin joka huoneidtoon omat mittarit
- Remontit ovat erittäin kalliita ja n.s. putkiasiantuntijat möhlivät ja rokottavat kiinteistön omistajaa kalliisti hitaasta ja huonosta asennustyöstään.
- Remontti on kuitenkin tehtävä kymmenen vuoden sisään.
- se olikin projektissa ainut joka onnistui, muu remontointi ja sähkötyöt oli niin syvältä ku olla ja saattaa
- Siinä joutuu tekemään ison työn ja lattioita/seiniä/muita rakenteita joutuu mahdollisesti aukaisemaan jotta putket saa uusittua --> kallista, vaikeaa...
- Sotkuista, kallista?
- Talo on 116 v vanha koulurakennus. Talossa on ehkä alkuperäiset putket? Itse emme ole tehneet muuta kuin teettäneet porakaivon jota vetta ei voi juoda:( kannamme Salen seinästä ruokaveden edelleen... suihkuun, pesu- ja tiskikoneeseen vesi käy.
- Talo on perikunnan talo ja perikunta ei halua sijoittaa rahaa talon korjaukseen, ja vanha äiti asuu talossa, vaikka tuskin enää kauaa. Kukaan ei aio lunastaa taloa ja remontoida sitä. Äidin pienet eläkkeet eivät riitä. Lämmityskattila uusittiin 5v. sitten pakon edessä, kun vanha kattila hajosi, onneksi kesäaikaan.Teetin samassa yhteydessä hinta-arvion käyttövesiputkiremontista. Teettäisin itse käyttövesiputkiremontin, jos olisi irtorahaa, mutta oma koti ja talo on etusijalla.
- Talo on uussi ja kaikki toimii. Vesi on erittäin hyvää. Kaikki rakennusratkaisut on tehty vettä säästäviksi. Veden kulutus vain 20 kuutiota vuodessa.
- talossa on vanhat kupariputket,jotka olemme päättäneet vaihdattaa.
- "Talossani oli n.50 vuotta vanhat putket jotka uusittiin kokonaan jonka jälkeen havaitsin poistaessani loppuja vanhoja putkia kellarin katosta niin osa putkista oli kulunut melkein puhki kierteiden kohdalta eli vesivahinko oli lähellä. Seuraavana vuonna pinnoitettiin viemäriputket sukittamalla joka oli kanssa hieno remontti koska viemärit eivät juurikaan olleet käyttökiellossa."
- Tarkoitus on asentaa putket pinta-asennuksena.
- Tarvitsemme vertailutietoa vaihtoehtoisista korjaustavoista koskien käyttövesi-, lämmitys- ja viemäriputkistoa.
- Teimme aikaisemmassa asunnossamme putkiremontin. Se sujui melko nopeasti, eikä aiheuttanut ongelmia asumisessa.
- Tein itse
- Tein itse ja säästin
- Tuntuu isolta ja kalliilta remontilta, jonka yhteydessä joudutaan irrottamaan kalusteita tai lattiamateriaalia tms.
- Tuputetaan liian tiuhaan. Asentajia on monenlaista ja menetelmiä. Todellinen vastuu ja osaaminen?
- "Tuttavat ovat teettäneet. Olivat tyytyväisiä. Meillä tilanne varmaan tavanomainen. Talo on perikunnan nimissä, ja äidin hallinnassa, eikä perikunta halua osallistua kuluihin, koska talo on käyttäjän hallinnassa, eikä siitä ole taloudellista hyötyä heille. Vanhus ei saa lainaa ikänsä takia, ilman, että joku nuorempi takaa lainan. Myös viemärit olisi korjattava."
- Työnjälki ja kilpailukykyinen hinta ovat tärkeitä
- Työtekniikka kehittynyt, vaivaton homma näin on kerrottu.
- Uusi kuumavesiputki pitempi kuin alkuperäinen. Vettä on laskettava hukkaan useita litroja ennenkuin kuumaa vettä alkaa tulla
- Viemäröinti on alkuperäinen.
- "Voisin vetää rintamamiestalossa nousut valmiiksi ja asentaja hoitaisi liitokset.Kaksi kolmen kerroksen pystynoysua ja mittarilla jako 4 metrin säteellä. Putkimerkinnät luokkaa 20 metriä. Esikoisteosta kaksi pyttyä, pesuhuoneeseen vienti jossa johdatus lupailla tehty 6v sitten. autotalli, lämmönvaihdin, kaksi suoraa nousua wc pytyille ja pesualtaille. Keittiöt pesualtaille. Helpot kiviseinasennukset pintoihin. Jos 1000 euroa maksaa niin otan riskit itse."
- 50-luvun OK-talo kolmessa kerroksessa,uudet käyttövesiputket vaihdettiin viikossa. Ei haitannut asumista.
- Aattelinpa tehdä itse:)
- Ainoastaan hyvät kokemukset.
- Ajankohta remontille on vielä avoin. Remontin aikataulu huolestuttaa, sillä monella tuttavalla se on venynyt ja edistynyt hitaasti.
- Alalla on jonkin verran epämääräistä toimintaa ja myös epätervettä kilpailua. Uusia tuotteita tulee kiihtyvällä vauhdilla, vaikea hahmottaa mitä on ostamassa
- alussa remontin jälkeen vedessä oli omituinen haju ja maku joka on jo hävinnyt,remontista kolmisen vuotta.
- "Ammattitaitoisen tekijän jälki on aina hyvä, kun ottaa asioista itse selvää."
- Asennutin vuoden vaihteessa vesivahdin, että voi seurata milloin tulee putkistoremontin tarvetta.
- Asia ei ole minulle vielä ajankohtainen,
- Asun kerrostalossa, joten omakotitalon remppa ei koske minua!
- Diffuusiosuojaamaton lattialämmitysputkisto olisi meillä mahdollisesti vahdettava samalla ja se on isompi remontti.
- Edellinen omakotitaloni oli kolmessa kerroksessa ja rakennettu vuonna 1960. Teetin siihen kaikkien viemäriputkien ja käyttövesiputkien uusinnan syksyllä 1996. Valurautaiset viemäriputket olivat todellakin uusinnan tarpeessa. Remontti tehtiin yhden putkimiehen toimesta ja se vei aikaa kaksi päivää. Lisäksi oli kirvesmies, joka purki ja laittoi takaisin tarvittavat seinä- ja lattiarakenteet. Täydellinen vesikatko kesti kuusi tuntia. Nykyinen taloni on rakennettu vuonna 2004 ja putkiremontti ei ole siinä ajankohtainen.
- Ehkä joskus voisi vesiputken taloon vetää, ei kuitenkaan vielä muutamaan vuoteen
- Ei kommentoitavaa.
- Ei ole kokemuksia.
- Ei tällä hetkellä remonttitarvetta, tarkoitus on muu.
- Ei yhtä kestäviä liitoksia ja asennus ei ole siistiä!
- "En halua kertoa kokemuksia enkä tuntemuksia. Tekiä tietää mitä tarvitsee ja mistä sen saa."
- En tarvitse vielä
- En vielä tiedä tarkemmin
- En voi valittaa kun toimii niinkuin pitää.
- Hankalin osa oli kuntotarkastaja eli todella p***tä
- Helpompi kokemus kuin luulin.
- Helppo toteuttaa, koska käyttövesiputket muovia suojaputkissa. Lämmityksessä ei putkia ole (suora sl).
- Hieman enemmän olisin toivonut asentajien kysyvän/kertovan meiltä/lle suunnitelmistaan, mistä putket viedään. Nyt he joutuivat purkamaan osan työstään, kun emme hyväksyneet osaa, joka olisi kierrättänyt keittiöveden melkoisen matkan ja putket rumasti paraatipaikalla. Ehdotuksemme ja nyt lopputuloksena, putkistomäärä lyheni yht, n 16 m ja on pääosin kaapistossa, joten siistimpi lopputulos ja lämminvesi nopeammin käytössä.
- Hinnan pitävyys, aina vedotaan ns. lisätöihin. Aikataulu, asiakkaan informoiminen, sovitut toimet tehdään silloin kuin on sovittu: näissä puutteita. Tilaaja/asukas joutuu odottelemaan/päivystämään kunnes ammattimies suvaitsee saapua paikalle tekemään sovitut työt. Ei ole yhtään kokemusta jossa tämä olisi toiminut niin kuin on sovittu.
- "Hinnat selvää ryöstöä. tarve remontteihin luotu julkisuuden rummutuksella. yleensä kohteiksi joutuvat vanhemmat ja rakennustekniikasta vähemmän tietävät. putkiremontti kuuluvat samaan jätevesi remppojen kanssa siis ota irti kaikki mitä saat."
- Hinta ja ammattitaito tärkeitä.
- Hinta ja toteutustapa, koska talossa on kylpyhuoneessa vesikiertoinen lattialämmitys. Asunto meille uusi ja ennen asuttu rivitalossa, jossa huoleton sähkölämmitys. Joten jotkin asiat arvelluttavat, koska talo rakennettu 1978.
- hinta pelottaa
- Homma hoitui parissa päivässä ja asentajat siivos jälkensä ja olivat muutenkin iloisia. Kiitos heille.
- Huolellinen suunnittelu ennen remppaa on tässäkin kaiken A ja O. Mahdollisia yllätyksiäkin voi ennakoida - jolloin ne eivät vanhojen syöttöjen /viemäreiden purkamisessa tulekaan yllätyksenä.
- hyvin meni
- Ihan liian kallista puuhaa! Sekä asenne tekemiseen on ihan perseestä, toivottavasti ei tarvi toista kertaa teettää putkiremonttia.
- Juuri saatiin remontti valmiiksi mutten ole vielä ehtinyt edes katsomaan. Kun on hyvä putkimies niin homma hoituu nopeasti. Meillä tosin lattiat muutenkin piikattiin auki ja uusittiin joten oli kannattavaa muutenkin toteuttaa
- jälkikäteen oli ostettava lisäpalveluita toiselta putkiliikkeeltä
- kaiken puolin onnistui erittäin hyvin,jatkossa pitää miettiä miten patteriputkien kanssa tekis
- Kaikki OK
- Kaikki ok. samalla asennettiin paineenalennus säädin.
- Kaikki sujui jopa nopeammin kuin alun perin oli laskettu!
- Kakkosasuntona omakotitalo, joka valmistunut 2002. LVI-remontit eivät siellä ajankohtaisia.
- Kallista touhua.
- Kannattaa teettää laadukkailla tarvikkeilla ja ammattilaisten tekemänä. Tarvikkeet ei maksa paljon. Mutta tekemisessä on yleensä ilmaa, johon kannattaa kiinnittää huomiota.
- Kannatti tehdä
- Kesti yli viikon ja maksoi yli 10 000, tosin samalla uusittiin lämmitysputket
- Kokemusta ei ole vielä,mutta luulen että se on todella kallis ja iso työ.
- Konsultoinnista tulee tehdä erillinen kiinteä sopimus tai sisällyttää se kokonaisuuteen järkevästi.
- Koska uusi putkisto pinta-asennetaan niin työn jälki tulee olla siistiä.
- Koska viemärit on uusittava ja lattiat revittävä auki, sekä vessat ja kylpyhuone uusittava samalla, niin en jaksa uskoa alle kuukauden remonttiin
- Kulku- ja puhelinkauppiaat perääntyvät poikkeuksetta siinä kohtaa kun tarjoan projektia jossa viemäröinti (sakokaivo sekä umpisäiliö) on tarkoitus kytkeä vesiosuuskunnan pömpeliin. Paikallisia tekijöitä homma kyllä kiinnostaa
- Kun remontti tehdään ammattitaidolla ja asiakkaan mielipidettä kuunnellen, niin kaikki menee hyvin.
- Käyttövesi ja viemärit vaihdettu 2014.
- "Käyttövesiputket kestävät, koska vettä ei kierrätetä pumpulla. Lämmityputket eivät ruostu puhki koska aluelämpö käsittelee veden,"
- Liian kallis
- Lähinnä kiinnostaisi, miten saan vedestä poistettua liian kalkin.
- Lähinnä mietityttää se että pitääkö putkiremontin yhteydessä teettää myös kylpyhuoneremontti kun kyseessä on -70 luvun talo jossa on vielä alkuperäinen kylpyhuone ja sauna. Vai voiko teettää ensin putkiremontin ja remontoida muutaman vuoden päästä sitten kylpyhuoneen? Levytyksiä menee remontissa kuitenkin uusiksi, joten miten uudet putkistot kulkevat siinä remontissa mukana? Kaikkeen kun ei vain kerralla ole varaa...
- Meillä on suuri talo. Haluamme varmistua, että materiaalit ja työ ovat ensiluokkaiset kaikilta osin! Sitten kun remontti on ajankohtainen - ei siis ihan vielä.
- Meillä vanha rintamamiestalo kun putkiremontti ajankohtainen niin ei tule valkoista komposiittiputkea
- Merkittävin asia on n. 120 metrin liittymäputki kunnan vesijohtoverkostoon. Se on n. 12 vuotta vanha ja sen sisällä on termostaattiohjaimella varustettu vastusputki, jolla oli 10 vuoden takuu. Putki ei ole ainakaan kaikilta osin ns. routarajan alapuolelle.
- Mietityttää vanhat putket remontin jälkeen, eli jäävätkö ne paikoilleen? Jos puretaan, aika paljon avaamista ja jos ei, niin eikö niistä voi tulla muuta haittaa?
- Mikä on tämän päivän trendi/tutkittu tieto putkiston parhaasta materiaalivalinnasta, PEX(suojaputkella) vai komposiitti putkisto?
- Minulla ei ole epäilyjä remontin tekijästä koska kysymykseen tulee ly llä toimiva liike joka on ammattitaitoinen. Ja kyseessä on pintavetona tehtävä osio.
- Minulla on viemäriputken tiiviste jäänyt osittain pois paikoiltaan, nyt se onnistuttiin katkaisemaan toisesta päästä, alapuoli jäi putken pohjalle. Olen kysynyt korjausta moneltakin firmalta, mutta kukaan ei pysty leikkaamaan tiivistettä pois ja tukkimaan saumaa putken sisältä. Sukitus on kuulemma ainut korjaustapa ja silloin putki särjetään viallisen sauman kohdalta, joka ei mielestäni ole järkevää.
- Miten on mahdollista, että valtakunnallinen toimija on niin paljon kalliimpi kuin paikalliset lvi-urakoitsijat? Kaikki tarjosivat Unipipe-komposiittiputkistoa. Myykö Uponor järjestelmäänsä kalliimmalla isommille yrityksille?
- muoviputkien kestoikä arveluttaa!
- Muutama metri putkea ja kohtuuton hinta!
- Muuttaa sisätilojen ulkonäköä. Edellyttää uusia reittejä. Pinta-asennukset ehkä nykyaikaa. Materiaalit ehkä parempia ja näyttävämpiä. Putkiremonttiin pitäisi sisältyä myös lämmitysputkisto.
- Niin sanotusti kaikki ei mene putkeen. Eli aikataulu, hinta-arvio tai työn laatu ei mene ennaltasovitusti.
- nopea toimitus
- Olen rakennusinsinööri joten aihe on liiankin tuttu.
- Olen saanut kolmelta tarjoukset. Kallein jybäskyläläinen pyysi 7500 euroa ja Halvin valtakunnallinen 3200 euroa. Oma arvio on luokkaa 1200 euroa ja uskon että se onnistuu. Omantyön osuus 3 reikää betoniseinään ja kaksi puuseiniin teen valmiiksi.Hanat on uudet käytössä ja pystyvedot kolmessa kerroksessa yhteensä n 3 metriä - vaakavetoja yhteensä 4,5 metriä. Tuon kalleimman tarjouksen lähetan petostutkintaselvitykseen asianajajalleni.
- Olen toiminut itse lvi -alalla koko työaikani , joten olen juuri uusinut käyttövesiputket omana työnä.
- olentehnyt putkitöitö 45vuotta joten en tarvitse urakoitsiaa. Huonoja kokemuksia niinsanotuista kiertävistäurakoitsijoista. itsellä kvv asennusoikeudet
- Oma poikani on putkimiehenä ja on luvannut lomalla hoitaa asian kuntoon.
- omakotitalossani lämmitys sekä käyttövesiputket ovat pinnassa eli näkyvissä ja hyvässä kunnossa,pesuhuoneen ja saunan lattialämmitys toteutettiin muoviputkella suojaputkessa eli ei putkiremontin tarvetta.
- Onko se miten kallista
- "Ostimme talon 2006.Koko taloon tehtiin silloin remontti.Hienosti meni."
- Paikallinen teki joustavasti ja nopeasti
- "Paikallinen yrittäjä tekee remontin lähes puolta halvempaan hintaan samoista laadukkaista tarvikkeista. Töiden eri vaihtoehdot ja mahdolliset lisätyöt onnistuvat varmimmin tuttujen tekijöiden kanssa. eivät katoa ja mene konkurssiin. Suosi aina oman paikkakuntasi yrittäjiä!"
- Pakko myyntiä. Materiaaleista veloitetaa moninkertaisia summia. Hinnoittelu perustuu omakotivähennykseen.
- Paljonko se maksaa? tehdäänkö remontti hyvin?
- Pelottaa että hinta karkaa pilviin ja arviot eivät pidä.
- Pelottaa että jossain on jotain vialla ja tulee isot kustannukset. Kellarin lattiassa vesikiertolämmitys ja putkien kunto arveluttaa.
- Pienen puoleinen käyttövesi osuus,suurin osa näkyvissä.
- pinta putkitus nykyajan komposiitti putkilla
- pitäisi saada rahoitus kuntoon jotta voisi sen tehdä tai voi olla että pelkkä sukituskin riittäisi mutta työttömänä ei anneta lainaa
- putkenpaukuttajat taitavat lymyillä meillä
- Putket asennettiin pintaan appiukon opastuksella ja muutamassa paikassa jäivät harmittavasti näkyviin. Työ sujui muuten hyvin ja viivytyksittä. Työ siistiä.
- Putket jää ikävästi näkosälle.
- Putket ovat suojaputkessa, alkuperäinen asentaja hoitaa asiat tarvittaessa.
- Putket voivat jäätyä haljeta ja suojaus kannattaa tehdä hyvin. Peruslämmitys päällä poissaoloaikoina talvella. Putket pitää myös tyhjätä poissa oloksi.
- Putkia on uusittu vaiheittain muiden remonttien yhteydessä. Näin pääsee selvästi halvemmalla ja helpommalla.
- Putkimiehiä ei saa nopealla toimituksella
- putkiremontit isoilla firmoilla ylihinnoiteltuja
- Putkiremontti on edessä ja mietimme urakoitsijan kilpailutusta.
- Putkiremontti onnistui suunnitellusti. Asentaja toimi asiallisesti. Ainoat murheet ovat olleet jäljestäpäin ilmenneet pienet tiputukset pannuhuoneen kierreliitoksissa. Toki nekin on korjattu asiallisesti.
- putkiremontti tehtiin komposiitilla ja kromikupari putkilla pintvetona
- Putkiremontti tehtiin, koska olin kuullut, että rakennusajankohtana oli ollut liikkeellä huonolaatuista kupariputkea. Käyttövedestä oli WC:n ja saunan pesuhuoneen lattialämmitykset, kun purimme ne ja tgarkastelin putkia totesin kaikki putket kuin uusiksi, joten ei olisi ollut tarvetta vaihtoon. Remontin teimme itse ja aikaa meni kolmelta ei ammattilaiselta 1 viikko. Pannuhuoneen sopivasta sijainnista johtuen putkivedot olivat lyhyitä ja saatiin ne piiloon alaslaskettuihin kattoihin. Jakotukit ovat entisen pannuhuoneen katossa. Samalla vaihdoimme lämmitysmuodoksi sähkölämmityksen, eikä ole valittamista.
- Putkiremonttia ei voi enää lykätä. Etsin sopivaa ratkaisua...
- Putkiremotti toteutettiin lähes sovitussa aikataulussa. Olemme tyytyväisiä lopputulokseen.
- Putkiremppaa myydään pelottelemalla ja useimmiten vuosikymmeniä liian aikaisin. Paras tarpeen ilmaisin on Leakomatic, jonka putkien sulku toistuvasti kertoo luotettavasti putkivuodosta (tai viasta vesikalusteissa). Remppojen myyjät ovat useimmiten pelkkiä myyjiä, joilla ei ole kokemusta ja näkemystä oikeasti rempan suorittamisesta.
- Putkiston kuntokartoitus vuoden kuluessa
- Pääosin tyytyväinen, mutta tarvetta reklamaatioihinkin oli. Hoidettiin kohtuullisesti.
- Pöh. Putkia uusitaan tarpeen mukaan tai muun remontin yhteydessä.
- remontissa tulee suorittaa todella asiantuntevaa valvontaa
- Remontti ei ole ongelma, keittiön ja kylpyhuoneen uusimiset mietityttävät - kallista!
- Remontti meni Uponorin tuotteilla todella hiehosti. Kesti vain pari päivää.
- Remontti sujui hienosti tutun yrittäjän hoidossa
- Remontti sujui hyvin, kesti vajaat kaksi viikkoa koska samalla vaihdettiin myös öljylämmitys maalämpöön. Asuimme tuon ajan mökillä, mikä oli meistä tosi mukavaa. Jos olisi ollut pelkkä käyttövesiputkien uusiminen, olisimme voineet asua myös kotona. Niin ja meille tuli Uponorin putket joihin olemme oikein tyytyväisiä, niinkuin koko remontin toteutukseen muutenkin.
- Remontti sujui paikallisilta yrittäjitä hyvin ja kustannukset laskuulla olivat alle 1 / 2 siitä mitä valtakunnalinen yritus siitä pyysi.joten harkintaa tarjousten hyväsyntään ?
- remontti tehty ja hyvin meni
- "Remonttia tarjoavat yritykset eivät yleensä kerro tuotteiden takuuaikoja selkeästi ja niitä tulisi painostaa parantamaan takuu ehtoja niin tarvikkeiden kuin työnkin osalta. Esimerkiksi autojen takuut ovat 3-7 vuotta mutta putkiremontin takuu on vain kaksi vuotta tarvikkeiden osalta ja työn osalta vaihtelu on kirjavaa"
- Remppamiehet nostavat perusteettomasti hintoja.
- Se on tosi helppo ja nopea juttu
- Sujui hienosti.
- Syötöt muoviputkissa suojaputkella. Haaroitukset pinnassa kuparilla. Wc:den pytyt ja lavuaarit värjääntyy kuparihaarojen päissä. Tältä osin voisin kuvitella, että joskus uusisi putkia.
- "sääli että alalla touhuaa tosi tunareita tosineivät osaa kuin kirjottaa suuren laskun esim porakaivon turva vaijerin hinta kolminkertainen mitä sama maksaa alan tukkukaupassa. ensikkäinen putki vuoto talossa vajaan vuoden sisällä törkeää toimintaa..."
- Talo on syntymäkotini, mutta siellä on vähän rautaa vedessä ja näkyy toki lavuaareissa ja wc-pytyssä, syynä mm vähäinen veden käyttökin.
- Talo on vanha, enkä tiedä onko tehty putkiremontteja milloin - Srk vastaa kunnossapidosta. Henk.koht. talon vanhuus, tai vanhat putket, eivät niin haittaa, on tässä nähty kummempaakin.
- Talomme oli n 37 vuotias, kun käyttövesiputkiremontti tehtiin. Putkiremontti kesti 2 päivää, kaikki sujui ongemitta, asuimme koko ajan talossa eikä ongelmia ollut. Putkena käytettiin Upon komposiittiputkea. Oli helppo asentaa. Samalla uusittiin myös vesikalusteet. Koko työ sujui hyvin ja sovitussa aikataulussa.
- Taloon ei tule vettä eikä mee. Kantovesi.
- Talossamme putkistot sijaitsevat aika pienellä alalla, päällekkäin kahdessa kerroksessa, joten toivon että suuria aloja ei tarvitse repiä auki. Meidän pitääkin ryhtyä kyselemään remontin laatijoita ja eri mahdollisuuksia. Mutta korjaustapa pitää olla sellainen jonka vakuutusyhtiömme hyväksyy.
- Talossani muoviputket jos tarvitsee vaihtaa vedetään vanhaputki pois ja työnnetään uusi tilalle. Helppoa kun heinänteko ja onnistuu keltä vain ei tarvita urakoitsijaa.
- "Tarjous remontista kannattaa ehdottomasti pyytää useammalta urakoitsijalta. Lisäksi se, että tekijät ovat suomalaisia ja mitä materiaalia käytetään."
- tarkoitus olisi kesän aikana vaihtaa kattila ja lämmitys ja käyttövesi putket taloon ja jos on aikaa niin myös viemäri putket myös, ne olen vaihtanut asuin kerroksesta jo talvella, mutta kellarin osalta vielä vaihtaa ja lisätä tulevien pesutilojen oslta kaivoja,putkityöt on tarkoitus tehdä itekseen
- Teen itse
- teen itse jos tarvitsee
- Teen itse kaiken. Ainoastaan putkimies tarkistaa ja tekee liitokset.
- Teen putkiremontin itse,olen tehnyt kaikki tämän talon putkityöt itse. Olen ammatiltani putkiasentaja.
- "Teetin käyttövesiputkien kokonaisvaltaisen uusimisen syyskesällä 2016. Viimeistely ja siivous oli huolimatonta. Muutamia liitoksia uusittiin takuutyönä. Asentaja myös käytti kahdenlaisia liittimiä. Vieläkin yksi seinäkiinnikkeen kansi puuttuu tekn.tilasta. Sama liika kiire paistoi kun yleensä rakennusalalla."
- Tehty käyttövesiputkiston koko uusiminen
- Teknisesti kelvollinen mutta ulkonäössä kovasti toivomista. Suomalaiset tekijät. Siinä nykyinen suomalaisten työn laatu
- tilanne juuri tarkastettu ja vielä ei ole tarvetta remppaan. kukaties koska tulevaisuudessa?
- Todella harvoin suunnitellaan omakotitaloa niin että huomioidaan sen remontit tulevaisuudessa. Ajatellaan että jos kerran rakentaa niin talo pysyy ikuisuuden korjaamatta.
- Todella helppo toteuttaa muun remontoinnin yhteydessä ja todella edullista kun hoitaa itse rakennusteknisen puolen
- Toimi hyvin mutta keittiön hana vuotaa.
- "työ sujui hyvin, vain 1 päivä mutta jotakin huolimatonta, koska muutaman päivän päästä 'putki alkoi vuotaa', siis aivan uudet putket. Äkkihälytyksellä LVI firman mies tuli ja minä 'kirosin' ja hoitivat kuntoon. Sanoivat, että vika oli liittimissä. huh, huh KEHENKÄÄN ei voi tai pidä luottaa...."
- Tänä päivänä oven takana on aikas usein kaikenlaista edustaa putkihommiin. Osalla tuntuu olevan idea vielä hakusessa.
- Täytyy suunnitella ja sopia riittävän tarkasti.
- Ulkonäkö ,kun putket tulee.pintaan.
- Uusien materiaalien elinkaaren pituudesta ei ole vielä tietoa.
- Vaikea löytää osaavaa ja luotettavaa työntekijää.
- valtakunnalliset ketjut, ylihinnoiteltu tarjous tavalliseen omakotitaloon. (7000 - 8000€).
- Valtakunnallisista isoista yrityksistä on tullut tarjouksia käyttövesiremonteista 5600 ja 8200 euroa. Aion ottaa yhteyttä paikalliseen yritykseen koska hinnat ovat mielestäni liian korkeat. Netin keskustelupalstoilta voi lukea että vastaavat remontit kuin meillä ovat paikallisin voimin tulleet maksamaan 3500-4500 euroa. Syy miksi kirjoitan on se että molemmissa kalleissa tarjouksissa on samaan hengenvetoon kun on sanottu hinta on puhuttu kotitalousvähennyksestä ja annettu kuva että tämä on se remontin hinta eikä se esimerkiksi 8200 euroa. Haluaisin keskustelua siitä että kotitalousvähennys tuntuu menevän ylimääräisenä katteena yrittäjälle eikä niin että kuluttaja siitä hyötyisi. Siellä toimituksessa olette tietysti yrittäjäystävällisiä mutta kyselyssä oleva "alle kymppitonnin" sopii ehkä johkin isoon kohteeseen mutta totuuden nimessä puolet siitä pitäisi riittää. Mainitsemani hinnat olivat ilman vesikalusteita joten 8200 euroa on jo tietämättömien vedättämistä.
- Vanhat putket näytti olevan vielä niin hyvässä kunnossa, että jäin mettimään, oliko remontti ajankohtainen, vaikka putkilla oli jo ikää 38 vuotta.
- vanhojen putkireittien käyttäminen (osa lattioiden ja seinien sisällä) .Pinta asennusten sopivuus tms.
- Varmin tapa on toteuttaa edelleen cu-putkilla ja juotosliitoksilla.
- vesivahdin asennus samalla oli hyvä juttu! tosin vuotavien hanojen ilmenemiset sen jälkeen teettivät asujlle hommia.
- Viemäreiden sukituksen mahdollisuus omakotitalossa kiinnostaisi. Vuonna 2010 oli vielä sellainen henki ja käsitys, ettei homma sovellu omakotitalolle.
- Virolaiset asentajafirmat ovat osoittautuneet huijareiksi.
- Vuoden aikana olen saanut 5-6 tarjousta,jotka ovat selvästi olleet mallia "se ei ole hölmö joka pyytää ...." ovat siis olleet isoja toimijoita.
- vuosia kestänyt kulutusseuranta ja sen tasaisuus antaa varmistusta aikonaan asennetuille muoviputkille ne kestää !
- yleensä ylihinnoiteltu!
- Yllättävän nopea
- 2- kerroksinen talo peruskorjattiin kokonaisuudessaan, mistä putkiremontin osuus kattoi uudet käyttövesiputket, viemäriputket, pienpuhdistamon, sokkelin salaojituksen, lämmön talteenoton koneellisen ilmanvaihdon putkistoineen ja kalusteineen ja keskuspölynimurijärjestelmän - kaikki uusittiin ja työn teki pääurakoitsijan valitsema alihankkija tai oikeammin joukko alihankkijoita. Kaikki ei mennyt kuitenkaan kuten Strömsöössä. mutta lopulta työ saatiin kuitenkin hyväksyttävästi maaliin RT- normiston mukaisesti lukuisten reklamaatioiden ammattitaitoisen valvojan ja täsmällisesti laadittujen sopimusten ansiosta. Eräs projektissa ollut haaste tuli sitä kautta, että putkiurakoitsija oli ahnehtinut itselleen liian monta päällekkäistä yhdenaikaista työkohdetta ja pyrki työssään oikaisemaan sovitusta joka käänteessä, minkä seurauksena joutui sitten jälkikäteen käyttämään runsaasti lisäaikaa työn saattamiseksi sovitun mukaiseksi. Tämä sitten luonnollisesti kumuloi lisäkustannusta valvontaan. Urakka myöhästyi lopulta sovitusta toimitusajasta ( 8 viikkoa ) kolminkertaiseksi eli 24 viikkoon.
- Ainoastaan epäilyttää joskus 60 luvulla lattian välikerrokseen asennetut vesipatteriputket. Osa on uusittu ja ne kulkee talon alla vapaassa tilassa mutta toinen puoli patteriputkistosta on vanha ja on siellä lattian välissä. Mikähän niidenkin eristystaso onkaan, eipä osaa sanoa.
- "Alaslaskun alle pujotin itse muoviputken, jonka putkimies liitti. Pintatyöt teki putkimies komposiitilla. Putkimies oli tuttu yrittäjä. Työmaa oli sen verran pieni,ettei urakkaa kannattanut tehdä. Itse tei aputyöt läpimenot ja kannakoinnit, tyhjensin varaajan. Homma kesti vajaan kaksi päivää. Lopputulos oli sellainen kuin kuvittelinkin. Materiaalit kotimaiselta valmistajalta. K Laine"
- Ammattimiehiltä homma sujui taidolla ja hyvin.
- Asentaja kertoi hyvin miten remontti tullaan toteuttamaan, työvaiheet tehtiin siististi eikä ylitsepääsemättömiä ongelmia ollut. Vesikatkokin kesti vain muutaman tunnin. Olen oikein tyytyväinen.
- Asumme -91 rakennetussa talossa. Noin kuukausi sitten wc-tilasta katkesi näkyvillä olevilla vesiputki, liitoskohdasta. Tämän jälkeen olemme paljonkin miettineet sitä, että missäköhän kunnossa seinärakenteen sisällä kulkevat putkistot ovat. Itseäni mietityttää juurikin tuo remontin toteutus. Kun kerrostaloissa joudutaan purkamaan kylppäreitä..että miten omakotitalossa. Paljonko rakenteita rikottaisiin ja paljonko joudumme uusimaan pintoja. Nyt tulevan keittiöremontin aikana uusimme keittiössä näkyvät vesiputket.
- Asun uudehkossa omakotitalossa, jossa putkiremontti ei ole vielä vuosikausiin ajankohtainen
- Edelliset asukkaat oli teettänyt putkiremontin ja turhaa oli vedetty putkea yli 20m. Tuntuu että heitä oli huijattu. Jouduttiin muuttamaan putkien paikkaa kun putket oli kokoajan jäässä.jNyt putket toimii hyvin ja olen tyytyväinen.
- "Ei liitokset kestänyt kuin pari vuotta! Valmistaja ei ota vastuuta, asennus firman mukaan. Nyt joutuu omalla kustanuksella tekee uusille käyttövesiputkille korjauksia."
- En osaa sanoa
- Eole mitään havaittavaa huolta lähivuosina, mennään varmaan vielä 10v näin
- Haluaisin tietää, paljonko remontti tulisi maksamaan ja saako siihen rahoitusta.
- Hinnoissa eroja. Suuret yritykset laskuttavat jopa puolet enemmän kuin pienemmät. Myyjien palkatkin pitää maksaa. Liikkeellä joitakin huijareita, jotka yrittävät myydä ihan kohtuuttomin hinnoin remontteja.
- Hinta mietittyttää
- homma hoitui rivakasti tekijä oli aina sovittuna aikana tekemässä. työn laatu parhaista parhain , noudatti periaatetta vei mennessä , tuo tullessa.
- hyvä suunnittelu etukäteen tärkeä
- hyvä tulos
- Hyvät kokemukset paikallista urakoitsijaa käyttäen, heidät löytää jatkossakin omalta kylältä. Soitto ja apua saa jos sitä tarvitsee.. Hintaluokka oli noin puolet verratessani hintaa valtakunnallisiin "rahastajiin".
- Hyvät kokemukset. Omakotitalo, aikaa meni pari päivää. Ei aiheuttanut mitään haittaa asumiselle.
- Ihmetyttää, että hanojen päihin tulee postemäinen reikä,josta tulee vettä, kun juoksuttaa hanaa.
- "Isojen putkiremonttia tarjoavien firmojen tyyli kaupata remonttia alkaa vituttamaan. Jos olisin Uponorin toimitusjohtaja tarkastaisin firmojen toimintatavat jotka niin firman nimeä hehkuttavat. Nykyään kikki firmat hehkuttavat kotitalousvähennystä minkä ne ensin on lisänny hintaan.."
- Isot ketjut ja satunnaiset kiertokauppiaat kusettavat minkä ehtivät. Paikalliset toimijat tekevät työnsä huolellisemmin koska joutuvat kohtaamaan asiakkaansa kasvotusten myöhemminkin.
- Ite teen niin hyvä.tulee.
- Kaikki riippuu rahoituksesta. Työtön on aika vähissä varoissa ja asuntolainaa on vielä vuosiksi eteenpäin.
- Kaikki toimi kuten pitikin
- Katsotaan mitä yllätyksiä tulee kun remontin aika koittaa, on.jo nyt hieman omituisia virityksiä
- "Kilpailuta huolellisesti. Määritä itse materiaalit, reitit, kannakointi, kotelointi, ym., jotta saat vertailukelpoiset tarjoukset. Älä tyydy normaaleihin sanktioihin - anna enemmän urakka-aikaa ja väjyyttä ja vaadi vastaavasti todella tiukat myöhästymissanktiot - koko urakka summasta. Muista koeponnistus ja sen todistus."
- Kilpailutin alueella toimivat urakoitsijat ja valitsin sopivimman.
- Kokemukseni oli hyviä
- Kokonaisurakat ylihinnoiteltu, käyttövesiputkien osalta.
- Käyttövesi- ja lämpöputkisto on tullut tiensä päähän.
- Lattiakiertoinen vesilämmitys ja kaivot ovat suuria riskejä ikääntyvissä taloissa
- Lie kallista...
- Luulin hankalammaksi ja kalliimmaksi mitä todellisuudessa tuli. Putkiasentaja oli ammattitaitoinen ja luotettava toimija. Lopputulos tyydytti hyvin.
- Lämmitykseen liittyvät putket on uusittu kokonaan ( muoviputket suojaputkessa kesti vajaa kaksi vuorokautta). Samalla muutettiin kylpyhuoneputkiston paikkaa. Ainoastaan keittiöön ja yläkerran vessaan menevät putket vaihtamatta. Putket ovat suojaputkessa, joten pitäisi olla helppo työ ei vie kauan aikaa.
- Lämpöverkostoon pitää lisätä vettä
- Meidän putkiremontti tehtiin 5vuotta sitten ja kaikki meni hienosti. Hinta oli kohtuullinen ja aikataulu piti. Tekivät jopa enemmin mitä oli sovittu, kuten suihkusekoittaja saunassa ja muita pikkujuttuja joita huomasivat.
- Meidän talossamme putkiremontti on vielä kesken. Vanha vessa laajennettiin kylpyhuoneeksi ja tämän yhteydessä putket uusittiin. Yläkerran vessa on vielä kesken ja kun uusi keittiö valmistuu toiseen paikkaan, puretaan sitten vasta vanha keittiö ja kaikki vesiputket samalla pois. Olemme valinneet luotettavan ja paikallisen putkimiehen, ja antaneet hänen valita putkia koskevat tuotevalinnat itse koska luotamme hänen ammattitaitoonsa ja kokemuksiin eri valmistajista. Aikataulu ei tällä tyylillä jää lyhyeksi, muttei myöskään häiritse asumistamme. Kulut ja haitat olisivat varmaan kasvaneet jos olisi kaikki rykästy kerralla auki ja irti, mutta nyt ehtii osallistua töihin itsekin ja kerätä rahaa, samalla kun saa edelleen asua kotosalla.
- Meillä 20-lukulaiseen taloon putkiremontin teki ammatillinen kurssikeskus. Lopputulokseen olemme tyytyväisiä.
- "Meillä uusittiin putkistot noin neljä vuotta sitten ja putkimies liittäessään uutta putkistoa vesimittariin katkaisi vahingossa tuloputken ja siitä seurasi tosi paha vesivahinko. Onneksi meillä oli laaja kotivakuutus joka korvasi vahingon n. 100000€. Tällä tavoin saatiin 40 vuotta vanhaan taloon täysi remontti. Loppu tulokseen olimme todella tyytyväisiä."
- miten onnistuu muoviputkien vaihto suojaputkeen, onko vanahat putket kuin kovettuneet
- "Mitä maksaa putkien kuvaus. Onko viemärin sukitus hyvä vaihtoehto"
- Muoviputket suojaputkesa. Ei huolta ei murheta
- No nii myt on ettei tähän mahdu
- ok.
- Olen ihan tyytyväinen tulokseen.
- Olen itse LVI-Asentaja ja remontin teen jahka saan aikaiseksi.
- Omakotitalossa putkiremontti on yleensä teknisesti ja taloudellisesti paljon yksinkertaisempi projekti kuten kerrostalossa. Se on peruskorjUs joka myöS vaikuttaa ratkaisevasti talon kuntoon ja arvoon. Saneerausta ei siis kannata pantata pantata suotta.
- Omistamme ed. Ok talon mutta lapsemme asuu siinä
- Onkohan se komposiitti hyvä? Kestääkö kupariputket pitempään jos ne on juotettu niillä holkeilla, kuin että ne on juotettu levittämällä putkiin liitoskohdat? Onko mikään muu putki kuin kupari antibakteerinen?
- Paikallinen yrittäjä on turvallisin, he ovat aina puhelinsoiton päässä ja tekevät hyvää työtä. Heillä ei ole varaa tehdä sutta ja sekundaa, työt loppuvat. Hintaluokka on noin puolet valtakunnallisten "rahastajien" taksoista. Olen myös tekniikan ihmisiä itsekin, osaan vaatia hyvää jälkeä.
- Paineiskusta johtuvia putken kolahduksia, mutta yrittäjä korjasi takuutyönä jälkeenpäin asian, mutta hyvä näin kun se kyllä olikin itsestään selvyys minulle että ne korjataa
- Pitäisi kaivaa putkelle oja kaivosta taloon ja vielä tuoda se putki sisälle. Sitte tarttis hankkia hanakin ja varmaan joku pumppukin. Tulee se vesi ämpäreilläkin sisälle
- Pitäisi myös uusia jäteveden käsittely käräjäoikeudessa. Alueella hyvin rauta- ja humuspitoiben vesi.
- putket on muovia ja ne on suojaputkessa, hyvä homma.
- Putkiremontin yhteydessä asentaisin vuotovahdin aina, koska sillä voidaan poistaa isot vuotovahingot
- Putkiremontti meillä rinturi -58, oli lähinnä pakollinen koska oli vesivahinko ja silloin osa korvattiin muovilla suojaputkiin piiloon rakententeisiin ja kellari tehtiin pintavedoilla.
- Putkiremontti teetettiin 2 vuotta sitten,arvosana 10
- "Putkiremonttiin on tarjontaa, jopa osin agressiivista ja hieman pelottelua mukana, jos putkistot ovat >30v. vanhoja. En ole aktiivisesti hakenut tilastoja (jos niitä on saatavilla,esim. vakuutusyhtiöt), joten en ole tarkkaan perillä putkistojen käyttöiästä omassa tapauksessani (muoviputket upoletin suojaputkessa). Tarjoajat väittävät yksituumaisesti, että yli 30v. muoviputki kovettuu ja haurastuu tai on sen jo tehnyt. Mitenpä tuon toteaa?"
- "Putkistossa oli selvästi ruostetta, tutkittiin, nykyään vesi maistuu aivan normaalilta. Remontti oli sikamaisen kallis. Urakoitsija kertoi sen kestävän n. viikon. Se oli valmis kahdessa päivässä. Valmiina putket on ujutettu melkein näkymättömiin. Hienoa työtä."
- Rahan puute estää tekemästä remonttia, se on niin kallista.
- Remontti oli paljon halvempi kuin oletin. Ehdottomasti pitää tuntea yritys. Samalla kannattaa uusia keittiökalusteet.
- Remontti on parempi tehdä etukäteen vahinkojen välttämiseksi kuin liian myöhään.
- remontti suju jouhevasti,tekijät ties mitä tekköövät.lepposia immeesiä
- Remontti sujui niin että sitä ei oikeastaan edes huomannut
- Remonttia on kaikenlaista tulossa ja nyt tärkeysjärjestys ja kustannukset tarvittaisiin tietää. t
- Saa vakuutusmaksuun alennusta LVI osioon.
- Seuraava remontti on helppo, koska kaikki putket ovat muovia ja suojaputken sisällä. Helppo vaihtaa vetämällä vanhan putken kanssa uusi suojaputkeen.
- Sukitus kiinnostaa.
- Teen itse.
- "Tein 1982 iltatöinä tutulle omakotitalon putkityöt siten, että lämpöputket vedettiin ikkunoiden yäpuolella kappalautojen alla. Toinen puoli taloa lämpeni (lämpenisi) sähkökatkon aikana ilman kiertovesipumppua, eli tarkalla asennuksella kiertovesipumppu on tarpeeton yksikerroksisessakin tqalossa."
- Tein itse ja säästin
- Tein itte
- Tekijät olivat asiantuntevia ammattilaisia.Aikataulu piti mitä oli sovittu. Vesikatko oli noin tunnin.
- Toivottavasti uudet kompostiputket kestää edes 10 vuotta
- Tuntuu olevan näissä putkiremonteissakin ikäkerroin, mitä vanhempi ostaja sitä suurempi hinta. Sama on myös ikkunoissa ja katoissa.
- Turhia ennakkoluuloja
- Tämä tulisi siis vapaajan asuntoon
- Urakoitsija laittoi aloittelevan putkiasentajan yksin kesäloman ajaksi suorittamaan putkiliitoksia. Melkein kaikki liitokset valskasivat koeponnistuksessa. Yksi liitos alkoi salaisesti vuotaa ja aiheutti mittavat vesivahingot ja korjaustyöt. Urakoitsija syytti vuodosta minua. Tehtyä työsuunnitelmaa ei noudatettu ja asentajia hoputettiin toiselle työmaalle, jonka seurauksena asentaja ei noudattanut suunniteltua asennuslinjaa ja porasi autotallin sähköjohdon hajalle. Puhkaisi väliseinän väärästä kohdasta eikä suunnitellmaan merkitystä kohdasta. Urakoitsija laskutti lisätöiden kohdalla suunnitelmista, joita ei olllut edes tehty.
- Vanhassa rintamamiestalossa hasteita riittää. Kaikkien putkien kulusta ei ole tietoa..
- Vanhat kupariputket tulisi vaihtaa hyvissä ajoin, vaikkei vuotoja olisikaan. Putket olivat menneet aika ohkaiseksi seinämiltään, eli vesi syövyttänyt niitä. Itse teetin veren mineraalitutkimuksen ja kuinkas olla , veren kupariarvot ylittyivät ja varmaan johtui siitä, että putkista syöpynyt kupari aiheutti sen. Selvennyksen vuoksi , vesi tulee omasta kaivosta ja on varmaan happamampi kuin vesilaitosten vesi.
- Varmaan kymmenen käynyt ovella ja sisällä - TÄYSIN ammattitaidottomia idiootteja joille vanha talo on tuntematon ja nykyaikaiset putkitusvaatimukset digitaalisina ohjaukseen hepreaa. Remontit arvioitu järjettömän hintaisiksi jopa 4000 euron hintaeroilla Halvin käyttövesiveto 3700 euroa ja kallein 7 800 euroa!! Biltemassa tarjouksen tehneen tiedostoa vastaavat vermeet 30 vuoden takuulla saa 250 eurolla! Hei haloo! Nuoria sällejä jotka esittelevät putkenpätkiä - perkele että ottivat päähän. Nyt ei tule portista pihaan minkään maailman katumapäälle!!!
- Veden laadulla on suuri merkitys. Toimilaitteet ja liittimet heikoin lenkki.
- Vesipatteri muoviputket uusittu päivässä nykyaikaisiin ,liittämällä uusi muoviputki vanhaan ja vetämällä suojaputken läpi. Käyttöveden putkia ei ole uusittu mutta samalla menetelmällä onnistu niiden vaihto myös.
- Yllättävän edulliseksi remontti tuli. Talon ulkopuolinen vesijohto tosin pitää uusia jossain vaiheessa.

Voit jättää myös yhteydenottopyynnön

Mikäli olet harkitsemassa tai jo päättänyt toteuttaa remontin, voit jättää yhteydenottopyynnön veloituksettomasta putki- tai patteriremonttikartoituksesta. Paikallinen valtuuteettu Uponor-urakoitsija ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kartoitusajankohdan. Kartoituksen jälkeen saat tarjouksen oman kohteesi remontin toteutuksesta.

 
Julkaistu
21.5.2018