• Etusivu
  • LVI

Raikasta ja viileää sisäilmaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Bosch Home Comfort
Päivitetty 08.03.2024
20185_53044.jpg

Ilmalämpöpumppu on yksi edullisimmista ja helpoimmista tavoista saada kustannussäästöjä omaan energiankulutukseen. Myös sisäilman laatu ja erityisesti viilennysominaisuus ovat monelle tärkeitä syitä ilmalämpöpumpun hankinnalle.

Ilmalämpöpumppu vapaa-ajan asuntoon

Ilmalämpöpumppujen toimintaperiaate on yksinkertainen. Tekniikka perustuu lämmön keräämiseen ulkoilmasta. Lämpö luovutetaan sisäilmaan tai käänteisesti ulos, jolloin voidaan viilentää sisäilmaa kuumina päivinä.

Ilmalämpöpumppu soveltuu erinomaisesti muun muassa vapaa-ajan asunnon viilentämiseen. Vapaa-ajan asuntojen tilat ovat pääsääntöisesti suhteellisen pieniä, jolloin viileä ilma päästään hyödyntämään koko tilassa tehokkaasti.

Sijoita lämpöpumppu oikein

Asennuspaikkaa valittaessa kannattaa varmistaa, ettei ilman puhallukselle ole välittömiä esteitä. Sijoituspaikan tärkeys korostuu isommissa kohteissa, joissa on useampi kerros. Tällaisissa tapauksissa viilennystarkoitukseen tarkoitettu sisäyksikkö sijoitetaan pääsääntöisesti yläkertaan, mistä huonelämpötilaa raskaampi viilennysilma valuu osittain myös alakertaan.

Viileä ilma kannattaa puhaltaa sisäyksiköltä kattoa kohti. Näin viileä ilma saadaan puhallettua tasaisesti ja miellyttävästi huoneilmaan ilman vedontunnetta. Muista, että väliseinä on ilmalämpöpumpun vihollinen ja auki oleva väliovi ystävä!

Sopiva lämpö etäohjauksella

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen. Tässä tosiasiassa piilee myös yksi ilmalämpöpumpun lisäarvo. Ilmalämpöpumpun lämmitysominaisuudella voidaan jatkaa mökkikautta kätevästi, varsinkin kun käytössä on etäohjain. Etäohjaimella voit viileämpään aikaan napsauttaa ilmalämpöpumpun päälle jo kotoa lähdettäessä. Mökille tultaessa ei tarvitse ensimmäiseksi ryhtyä tuvan lämmityspuuhiin, kun ilmalämpöpumppu on hoitanut asian puolestasi. Parhaimmassa tapauksessa saattaa tehokkaalla ilmalämpöpumpulla ja takan hyödyntämisellä selvitä koko talvesta ilman päälämmönlähteen käyttöä.

Info

Info

7 hyvää syytä hankkia ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu on ennen kaikkea helppo ja edullinen tapa saada kustannussäästöjä ja lisätä asumismukavuutta.

  • Viilennysominaisuus takaa loman ajaksi makeat yöunet edullisesti (n. 1 euro/ hellevuorokausi)
  • Jäähdyttäminen poistaa myös huoneilman kosteutta ja lisää siten asumismukavuutta
  • Ilmalämpöpumppu puhdistaa ja raikastaa sisäilmaa
  • Lämmitysominaisuudella jatkat kätevästi ja edullisesti mökkikautta keväällä ja syksyllä. Etäohjaimella käynnistät ilmalämpöpumpun jo kotoa lähdettäessä
  • Ilmalämpöpumpulla saat levitettyä takan lämmön tasaisesti huonetilaan
  • Mökki pysyy parempikuntoisena, kun ylläpitolämpötila säilytetään yli 10˚C:ssa
  • Ilmalämpöpumpun avulla voit säästää energiaa lämmityksessä 30–50 %

Suunniteltu pohjoisiin olosuhteisiin

Bosch-ilmalämpöpumput on suunniteltu toimimaan tehokkaasti ympäri vuoden myös erittäin kylmässä ilmastossa. Lämpöpumppua voi käyttää lämmitykseen - 30 ºC lämpötilaan saakka ja säästää parhaimmillaan lämmityskustannuksissa jopa yli 50 %.

Bosch-ilmalämpöpumput soveltuvat erityisesti suoralla sähköllä lämpiäviin koteihin ja vapaa-ajan asuntoihin. Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.

Lämpöpumppu kotisi päälämmönlähteeksi?

Suomen sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset lohkaisevat suuren siivun asumiskustannuksista. Siksi on erityisen tärkeää miettiä järkevän lämmitysjärjestelmän valintaa. Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia taaten energia- ja kustannustehokkaan lämmityksen vuosiksi eteenpäin.

Yhä useamman talon lämmitysratkaisuksi valikoituu maa- tai ilma-vesilämpö, joiden energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat omaa luokkaansa verrattuna esimerkiksi suoraan sähkölämmitykseen.

20185_53051.jpg
Info

Info

Uusi lämmitysjärjestelmä lämpöpumpun valintatyökalun avulla

Kokeile lämpöpumpun valintatyökalua helpottaaksesi löytämään juuri sinun kotiisi sopivan vaihtoehdon. Tulosten yhteydessä voit pyytää lisätietoja Boschin asiantuntijoilta ja voitte yhdessä katsoa sinulle sopivan lämpöpumpun.

Varmista laadukas asennus

Kun päätät ostaa lämpöpumpun johtavalta tekniikan asiantuntijalta, haluat varmasti asennuksenkin olevan huippuluokkaa. Sertifioidut Bosch Lämpömestarit ovat paitsi taitavia lämpöpumppuasentajia, myös kustannustietoisia energia-asiantuntijoita, tarvekartoittajia sekä palvelualttiita tukihenkilöitä. Heidän kanssaan asioiminen on ketterää ja luotettavaa.

20185_53045.jpg

Haluan lisätietoa

Haluaisitko keskustella omiin tarpeisiisi sopivasta lämmitysjärjestelmästä asiantuntijan kanssa?

Pyydä lisätietoa Bosch-ilmalämpöpumpuista!

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Bosch Home Comfort
LVI
ilmalämpöpumppu
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20165_46569.jpg
Pieni vaiva, suuret säästöt
Voiko uusiutuvaa energiaa käyttää kodin lämmitykseen ja jäähdytykseen? Ilmalämpöpumpulla tämä onnistuu. Lisäksi sillä pienennät energiakustannuksia ympäristöä ja ilmastoa säästävällä tavalla.Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Investoinnista tulee nopeasti kannattava ja pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20206_65370.jpg
Ilmalämpöpumpulla poistat kosteutta ja parannat sisäilman laatua
Ilmalämpöpumpulla säästät lämmityskuluissa tyypillisesti noin 30–40 %. Säästöihin vaikuttavat maantieteellinen sijainti, lämmitystarpeen vaihtelu ja lämpöpumpun oikea käyttö. Ilmalämpöpumpulla avulla viilennät ja lämmität kotiasi vaivatta. Samalla parannat sisäilman laatua, koska ilmalämpöpumppu poistaa tehokkaasti kosteutta samalla puhdistaen sisäilmaa. Kosteudenpoistosta on hyötyä niin kotona kuin mökilläkin.
20206_65370.jpg
Viilennystä kesähelteisiin uudella ympäristöystävällisellä ilmalämpöpumpulla
Ilmalämpöpumppu on erinomainen kodin optimaalisen lämpötilan saavuttamiseksi. Mutta ennen kaikkea ilmalämpöpumpun edut tulevat esille parhaiten lämmityskaudella. Ilmalämpöpumpulla saavutat jopa 50 prosentin säästön. Ilmalämpöpumppu on energiatehokas valinta erityisesti suoralla sähköllä lämpiäviin koteihin ja vapaa-ajan asuntoihin eikä sen asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä. Pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.
20229_79494.jpg
Säästöä sähkönkulutukseen - näillä vinkeillä onnistut
Kun sähkön hinta nousee, kasvavat myös asumiskustannukset. Sähkösopimuksella on merkittävä vaikutus energialaskun suuruuteen, mutta omia kulutustottumuksia muokkaamallakin laskun pienentäminen on mahdollista.
20182_51537.jpg
Miten ilmalämpöpumppu valitaan? Kuka sen saa asentaa?
Talvikuukausina koti kaipaa usein lisää lämpöä – nopeasti, tehokkaasti ja mielellään myös edullisesti. Ilmalämpöpumppu onkin tässä tarkoituksessa hyvä valinta lähes taloon kuin taloon. Erityisen suosittu se on sähkölämmitteisten talojen lisälämmönlähteenä.
Talo nurmikolla
Terveellä talolla on kuivat jalat
Hyvällä suunnittelulla, laadukkailla ja käyttötarkoitukseensa hyväksytyillä eristemateriaaleilla sekä oikein tehdyllä asennuksella saavutetaan paras suoja routaa vastaan. Maaperän mahdollinen radon-säteily on aiheellista ottaa huomioon eristystä suunniteltaessa. Myös v. 2003 tiukentuvat lämmöneristysvaatimukset on aiheellista huomioida.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton