Raikasta ja viileää sisäilmaa

Ilmalämpöpumppu on yksi edullisimmista ja helpoimmista tavoista saada kustannussäästöjä omaan energiakulutukseen. Myös sisäilman laatu ja erityisesti viilennysominaisuus ovat monelle tärkeitä syitä ilmalämpöpumpun hankinnalle.
 

Bosch_ilmalampopumppu_880x495.JPG

Ilmalämpöpumppu vapaa-ajan asuntoon

Ilmalämpöpumppujen toimintaperiaate on yksinkertainen. Tekniikka perustuu lämmön keräämiseen ulkoilmasta. Lämpö luovutetaan sisäilmaan tai käänteisesti ulos, jolloin voidaan viilentää sisäilmaa kuumina päivinä.

Ilmalämpöpumppu soveltuu erinomaisesti muun muassa vapaa-ajan asunnon viilentämiseen. Vapaa-ajan asuntojen tilat ovat pääsääntöisesti suhteellisen pieniä, jolloin viileä ilma päästään hyödyntämään koko tilassa tehokkaasti.

Sijoita lämpöpumppu oikein

Asennuspaikkaa valittaessa kannattaa varmistaa, ettei ilman puhallukselle ole välittömiä esteitä. Sijoituspaikan tärkeys korostuu isommissa kohteissa, joissa on useampi kerros. Tällaisissa tapauksissa viilennystarkoitukseen tarkoitettu sisäyksikkö sijoitetaan pääsääntöisesti yläkertaan, mistä huonelämpötilaa raskaampi viilennysilma valuu osittain myös alakertaan.

Viileä ilma kannattaa puhaltaa sisäyksiköltä kattoa kohti. Näin viileä ilma saadaan puhallettua tasaisesti ja miellyttävästi huoneilmaan ilman vedontunnetta. Muista, että väliseinä on ilmalämpöpumpun vihollinen ja auki oleva väliovi ystävä!

Sopiva lämpö etäohjauksella

Suomen kesä on lyhyt ja vähäluminen. Tässä tosiasiassa piilee myös yksi ilmalämpöpumpun lisäarvo. Ilmalämpöpumpun lämmitysominaisuudella voidaan jatkaa mökkikautta kätevästi, varsinkin kun käytössä on etäohjain. Etäohjaimella voit viileämpään aikaan napsauttaa ilmalämpöpumpun päälle jo kotoa lähdettäessä. Mökille tultaessa ei tarvitse ensimmäiseksi ryhtyä tuvan lämmityspuuhiin, kun ilmalämpöpumppu on hoitanut asian puolestasi. Parhaimmassa tapauksessa saattaa tehokkaalla ilmalämpöpumpulla ja takan hyödyntämisellä selvitä koko talvesta ilman päälämmönlähteen käyttöä.
 

7 hyvää syytä hankkia ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu on ennen kaikkea helppo ja edullinen tapa saada kustannussäästöjä ja lisätä asumismukavuutta.

  • Viilennysominaisuus takaa loman ajaksi makeat yöunet edullisesti (n. 1 euro/ hellevuorokausi)
  • Jäähdyttäminen poistaa myös huoneilman kosteutta ja lisää siten asumismukavuutta
  • Ilmalämpöpumppu puhdistaa ja raikastaa sisäilmaa
  • Lämmitysominaisuudella jatkat kätevästi ja edullisesti mökkikautta keväällä ja syksyllä. Etäohjaimella käynnistät ilmalämpöpumpun jo kotoa lähdettäessä
  • Ilmalämpöpumpulla saat levitettyä takan lämmön tasaisesti huonetilaan
  • Mökki pysyy parempikuntoisena, kun ylläpitolämpötila säilytetään yli 10˚C:ssa
  • Ilmalämpöpumpun avulla voit säästää energiaa lämmityksessä 30–50 %

Suunniteltu pohjoisiin olosuhteisiin

Bosch-ilmalämpöpumput on suunniteltu toimimaan tehokkaasti ympäri vuoden myös erittäin kylmässä ilmastossa. Lämpöpumppua voi käyttää lämmitykseen - 30 ºC lämpötilaan saakka ja säästää parhaimmillaan lämmityskustannuksissa jopa yli 50 %.

Bosch-ilmalämpöpumput soveltuvat erityisesti suoralla sähköllä lämpiäviin koteihin ja vapaa-ajan asuntoihin. Ilmalämpöpumpun asennus ei vaadi suuria toimenpiteitä tontillasi eikä talossasi. Pääset nauttimaan paremmasta sisäilmasta heti asennuksen jälkeen.

Lämpöpumppu kotisi päälämmönlähteeksi?

Suomen sääolosuhteiden vuoksi lämmityskustannukset lohkaisevat suuren siivun asumiskustannuksista.  Siksi on erityisen tärkeää miettiä järkevän lämmitysjärjestelmän valintaa. Ympäristöystävällinen lämpöpumppu vähentää lämmityskustannuksia parhaimmassa tapauksessa jopa 75 prosenttia taaten energia- ja kustannustehokkaan lämmityksen vuosiksi eteenpäin.

Yhä useamman talon lämmitysratkaisuksi valikoituu maa- tai ilma-vesilämpö, joiden energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat omaa luokkaansa verrattuna esimerkiksi suoraan sähkölämmitykseen.
 

Bosch-Compress-7000i-AW_1026x1026

Varmista laadukas asennus

Kun päätät ostaa lämpöpumpun johtavalta tekniikan asiantuntijalta, haluat varmasti asennuksenkin olevan huippuluokkaa. Sertifioidut Bosch Lämpömestarit ovat paitsi taitavia lämpöpumppuasentajia, myös kustannustietoisia energia-asiantuntijoita, tarvekartoittajia sekä palvelualttiita tukihenkilöitä. Heidän kanssaan asioiminen on ketterää ja luotettavaa.
 

Lampomestari_960x540.JPG

Haluan lisätietoa

Haluaisitko keskustella omiin tarpeisiisi sopivasta lämmitysjärjestelmästä asiantuntijan kanssa?

 
Päivitetty
17.5.2018