Luonnonmukainen ja myrkytön käsittely kasvilavoille, terasseille ja laitureille

Ympäristöystävällinen puunhoitomenetelmä, joka tekee puun pinnasta myös kestävän hopeanharmaan sävyn lisäksi. Ilman biosidejä (myrkkyjä) kehitetty Sioo:x kestää sekä suojaa jopa 10 vuotta. Käsittelyllä ehkäistään lisäksi tikkuuntumista ja halkeilua.

Jalan alla käsitelty pinta tuntuu miellyttävältä, pehmeältä ja tiiviiltä. Tasaisen harmaa värisävy miellyttää myös silmää. Vanha ja harmaa pinta on nostalginen ja kaunis.

1607scr_fe703c79d48ee61

Käyttökohteet

Sioo:xillä voi käsitellä kasvilavan tai -huoneen puuosat. Myrkytön, tehokas ja vesipohjainen Sioo:x ei päästä vahingollisia aineita kasvualustaan. Sioo:x-käsittely suojaa toimii suojana lialle ja hyönteistuhoille. Homepilkkujakaan ei Sioo:x-pinnalla Suomen olosuhteissa näy. Veneen kansi, laiturit ja terassi saavat kauniin vaalean pinnan myös Sioo:x-käsittelyn jälkeen.

Jos pinta on käsitelty aikaisemmin puuöljyllä, puu on puhdistettava pesuaineella hyvin ennen uudelleenkäsittelyä. Värillisen öljyn ollessa kyseessä oksien kohdat on hiottava tai puhdistettava niin, että väri lähtee kokonaan. Pohjamaalatun puun päälle Sioox:ia ei voi käyttää. Jos haluaa käsitellä painekyllästetyn puun uudelleen, puun pitää kuivua 1-2 kk ensin - mieluummin puu on ylivuotinen kuitenkin.

Käsittele Sioo:x menetelmällä:

  • laiturit
  • kasvilavat
  • terassit
  • veneen kannet
  • kasvihuoneen puuosat
  • puiset kesäkalusteet


Näin käsittelet pinnat Sioox:lla

Ennen ja jälkeen käsittelyn:

Ylläoleva terassi oli tummunut ajan myötä. Kuvissa näkyy terassi käsittelypäivänä sekä kolme vuotta myöhemmin.Ylläoleva terassi oli tummunut ajan myötä. Kuvissa näkyy terassi käsittelypäivänä sekä kolme vuotta myöhemmin.
Kuvissa oleva laituri oli yli 30 vuotta vanha silloin kun se käsiteltiin Sioo:x puunsuojalla. Oikealla olevassa kuvassa näkyy tulos n. yhden vuoden jälkeen käsittelystä. Sioo:x puunkäsittely laitureille puhdistaa ja suojaa puuta levää, likaa ja jäätä vastaan vähintään viiden vuoden ajan, hyvin vähäisellä huollolla. Ennen Sioo:x käsittelyä laituri puhdistettiin vuosittain painepesurilla mutta tulokset olivat silti huonot. Nyt laituri on lähes uuden veroinen.Kuvissa oleva laituri oli yli 30 vuotta vanha silloin kun se käsiteltiin Sioo:x puunsuojalla. Oikealla olevassa kuvassa näkyy tulos n. yhden vuoden jälkeen käsittelystä. Sioo:x puunkäsittely laitureille puhdistaa ja suojaa puuta levää, likaa ja jäätä vastaan vähintään viiden vuoden ajan, hyvin vähäisellä huollolla. Ennen Sioo:x käsittelyä laituri puhdistettiin vuosittain painepesurilla mutta tulokset olivat silti huonot. Nyt laituri on lähes uuden veroinen.

Tuotteet:

Sioo:xia voi käyttää aidoille, seinäpaneeleille, ikkunanpuitteille, puutarhakalusteille ja muille ulkotilojen puupinnoille.

Näin valitset oikean tuotteen:

 

Käsittely on kaksivaiheinen ja tarvitset molemmat tuotteet:

  1. vaihe pohjustus: puunsuoja (1/2)
  2. vaihe suojaus: pintasuoja (2/2)
Ennen käsittelyä pinta puhdistetaan huolellisesti.


Osta Sioo:x Verkkokaupasta >>


Sioo:x-käsitellyn pinnan huolto

Oletko käsitellyt terassin tai laiturin vanhaksi harmaaksi jo aiemmin? Sioo:x-huoltopesu on tarkoittettu Sioo:x -käsitellyn pinnan vuosittaiseen huoltoon ja puhdistukseen. Levitä seos pinnalle pehmeällä harjalla ja anna vaikuttaa 20 min. Harjaa pinta ensin varovasti pehmeällä harjalla ja huuhtele sen jälkeen hyvin. Anna pinnan kuivua, ennen kuin siirrät kalusteet ym. paikoilleen.

7b
 
Päivitetty
3.5.2021