Kallialan koulusta unelmien koti
osa 2/2

1906 rakennettu Kallialan koulu sulki ovensa vuonna 2006. Tämän jälkeen vanha koulu on ollut opistokäytössä sekä viimeisinä aikoinaan jopa tyhjillään. Kunnarit löysivät koulusta potentiaalin ja remontoivat siitä unelmiensa kodin.

Artikkelin ensimmäisen osan löydät täältä.

Olli ja Satu Kunnari remontoivat unelmiensa kodin Kallialan vanhasta koulusta.Olli ja Satu Kunnari remontoivat unelmiensa kodin Kallialan vanhasta koulusta.

Ikkunan tilalle pariovi

Huikea pariovi aukeaa oleskelutiloista terassille. Terassin rakentaminen on vielä suunnitteluasteella ja toteutetaan pihan ja autotallin rakentamisen yhteydessä. Alavus Ikkunoilta saa omien mittojen mukaiset ovet näinkin erikoiseen ja korkeaan kohteeseen.

Vanha ikkuna poistettiin ja aukkoa suurennettin, jotta tilalle saatiin asennettua näyttävä pariovi.Vanha ikkuna poistettiin ja aukkoa suurennettin, jotta tilalle saatiin asennettua näyttävä pariovi.
Kulku upeasta pariovesta ulos terassille on esteetöntä ja näyttävä ovi saa kaiken ansaitsemansa huomion istuen ikkunarivistöön täydellisesti.Kulku upeasta pariovesta ulos terassille on esteetöntä ja näyttävä ovi saa kaiken ansaitsemansa huomion istuen ikkunarivistöön täydellisesti.

Yksityiskohdat ja käyttömukavuus ratkaisivat

Sälekaihdin on mukava lisävaruste ikkunaan, jos haluat näkösuojaa tai muuten säätää sisään tulevaa valon määrää. Päätös sälekaihtimista kannattaa tehdä ikkunoiden hankinnan yhteydessä. Sälekaihtimet asennetaan tehtaalla valmiiksi paikoilleen, jolloin asennus käy helposti ja siististi. Kaihtimen vakioväri on valkoinen, mutta värivaihtoehtoja löytyy lukuisia muitakin.

Avattavaan ikkunaan on mahdollista asentaa integroitu sälekaihdin. Kaihtimen säätö tapahtuu sisäpuitteen sisäpinnassa olevasta säätönupista, joka on ikkunan lukkopuolella. Alavus Ikkunat Oy:n käyttämä integroitu sälekaihdin on ainoa kaihdinmalli, joka on todistetusti tiivis, ja sopii siten myös A-energialuokan ikkunoihin.

Yksi ikkunatoimittajan valintaperusteista oli metalliset hyttysverkot.Yksi ikkunatoimittajan valintaperusteista oli metalliset hyttysverkot.

"Kaihdinten pitää olla integroidut, jolloin ne näyttävät siisteiltä."

Ikkunoihin voidaan asentaa myös ns. perinteinen kaihdin säätötangolla.

Integroidut sälekaihtimet asennetaan tehtaalla lasien väliin.Integroidut sälekaihtimet asennetaan tehtaalla lasien väliin.

Hirret esiin!

Perheen äiti on käynyt koulua muutaman ensimmäisen vuoden Kallialan koulun luokkahuoneessa, jossa nyt ruokaillaan ja viihdytään yhdessä. Upeat hirret kaivettiin esiin vuosien myötä lisääntyneiden ja muuttuneiden pintamateriaalien alta.

"Hirsiseinien käsittely oli mukavinta, sillä oman työn jäljen näki nopeasti."

Paikallinen muurari on tehnyt tulisijan, joka istuu paikalleen täydellisesti. Suuri huonekorkeus mahdollisti näyttävän tulisijan muuraamisen. 

Presidentin kuva on muisto koulusta.Presidentin kuva on muisto koulusta.
Virkattu torkkupeitto lämmittää keinuttelijaa.Virkattu torkkupeitto lämmittää keinuttelijaa.
Ruokaryhmän tuolit istuvat sopusoinnussa pöydän ääressä.Ruokaryhmän tuolit istuvat sopusoinnussa pöydän ääressä.

Kellariin oleskelu- ja saunatilat

Kellariin remontoitiin saunaosasto oleskelutiloineen. Seinien hiominen jäin pariskunnan mieleen yhtenä haastavimpana työkohteena, sillä työ oli hidasta ja erittäin pölyävää.

"Silloin ei paljon hymyilyttänyt ja mietin, onko tämä kaiken tämän arvoista."

Lopputulos on kuitenkin kaiken sen vaivan arvoista. 

Saunan ikkuna puuvalmiina

Saunan ja suihkutilojen värimaailmaksi valittiin harmoninen ja rauhallinen harmaa. Betonia muistuttava laatta sopiikin vanhaan kohteeseen kimaltelevaa ja kiiltävää bling-blingiä paremmin. Pesutiloihin haluttiin luonnonvaloa ja ikkunat saatiin lopulta sovitettua kohteeseen.

Maakorkeus oli aiheuttaa harmaita hiuksia. Mittauksia tehtiin kerran jos toisenkin, mutta onneksi kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Alkuksi ikkunaksi oli tarkoitus valita valkoinen, kuten muuallakin talossa, mutta ammattitaitoisen myyjän silmä pelasti jo ennakolta. 

"Kyllä tuo puuvalmis oli oikea valinta! Ja parempi kuin valkoinen."

Maan tasalla olevat ikkunat vaativat mittausta usemapaan kertaan.Maan tasalla olevat ikkunat vaativat mittausta usemapaan kertaan.
Puuvalmis ikkuna oli nappivalinta harmoniseen kylpyhuoneeseen.Puuvalmis ikkuna oli nappivalinta harmoniseen kylpyhuoneeseen.

Ikkuna- ja ovitoimittajan valikoituminen

Näin vaativan kohteen toteuttaminen vaatii ammattitaitoa ja tarkkuutta. Ylikorkea ovi ja maantasalle asennetut ikkunatkin onnistuivat ilman suurempia ongelmia. Tilauksen jälkeenkin tehtiin vielä pieniä muutoksia ja nekin onnistuivat.

"Asiakaspalvelu on ollut kiitettävää, kaikki mitä olemme toivoneet on onnistunut!"

Ikkunoiden ja ovien toimitus ja asennus suvuivat aikataulun mukaan ja vaivattomasti. Alavus Ikkunoiden palveluun kuuluu myös vanhojen ikkunoiden ja ovien poisvienti, ellei niitä halua itse käyttää vaikka kasvihuoneen rakentamiseen. 

Kunnarit tiivistivät ikkuna- ja oviprojektin yhteen lauseeseen kiitellen Alavus Ikkunoiden myyntiä:

"Kyllä Mika hoitaa!"

Äidin korkkarit on nostettu esille seinälle.Äidin korkkarit on nostettu esille seinälle.

Jätä yhteydenottopyyntö, pyydä tarjous tai tilaa esite!


 
Päivitetty
13.7.2018