• Etusivu
  • Talo

Kuivaketju 10 – Hyvät kosteudenhallintatyökalut käyttöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Päivitetty 24.03.2021
201711_51018.jpg

Koulutusaika: 7.6.2018 klo 9-16

Koulutuspaikka: TTS Työtehoseura, Rautatehtaankatu 3, Turku

Asiantuntijana: Sauli Paloniitty, TTS Työtehoseura

Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ja syventää opiskelijan valmiuksia toimia kosteuskoordinaattorina ja opettaa hyödyntämään Kuivaketju 10:n mukaista toimintamallia.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vahva rakennusalan koulutus ja kokemus sekä edellytykset toimia kosteuskoordinaattorin tehtävissä. Kosteuskoordinaattorilta edellytetään tyypillisesti vastaavaa pätevyyttä kuin kohteen vastaavalta työnjohtajalta.

Koulutuksen sisältö
Klo: 9:00-9:15 Tilaisuuden avaus, Jukka Jaakkola, TTS Työtehoseura

Klo 9:15- Asiantuntijana Sauli Paloniitty, TTS
Kosteudenhallintaa koskevat säädökset, lait ja ohjeet
Kuivaketju 10:n taustaa
Kuivaketju 10-toimintamalli
- Kosteuskoordinaattori
Kuivaketju 10-status
Kosteusriskit ja niiden hallinta

Klo: 11:30 -12:15 Lounas

Klo: 12:15 - n. klo 16
Kuivaketju 10:n laadunvalvontamittaukset ja niiden tulkinta
Kuivumisajan huomioiminen eri näkökulmista
Esimerkkejä

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen joko sähköiseen koulutuskalenteriin www.tts.fi tai sähköpostitse alla oleville.

Koulutuksen hinta
380€ + alv. (sisältäen koulutuksen, lounaan ja kahvit)

Mikäli osallistut Kosteuskoordinaattori-PRO -koulutukseen käytyäsi tämän koulutuksen, hyvitetään hinta kokonaisuudessaan. Peruutusmaksu peruutettaessa viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen alkua 25%, sen jälkeen veloitetaan koko koulutuksen hinta.

Lisätietoja koulutuksesta
Opintosihteeri: Mia Tokkari, 044 7143 722, mia.tokkari@tts.fi
Kehitys- ja asiakkuuspäällikkö: Jukka Jaakkola, 040 712 5048, jukka.jaakkola@tts.fi

TTS – Sarkatie 1, 01720 Vantaa – www.tts.fi
TTS pidättää oikeudet muutoksiin.

TTS-Kehitys Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
20115_25841.jpg
Viikon kysymys
Kysymys: Voiko mineriitin päälle laudoittaa?Vuonna 1965 rakennetun talon ulkoseinät ovat mineriittilevyä. Haluaisin ulkoverhouksen puupanelista.Täytyykö mineriittiley, joka on hyvässä kunnossa, poistaa (sisältää asbestia), vai voiko levyn jättää turvallisin mielin uuden verhouksen alle?
20148_40474.jpg
Rakentamisen eri toteutustapoja
Rakentamisessa on nykyään tarjolla useita eri vaihtoehtoja toteutustavoille. Usein rakennusalaan enemmän perehtyneet päätyvät valitsemaan hartiapankkirakentamisen eli rakentavat talonsa alusta loppuun itse ja niin paljon kuin mahdollista. Muita toteutustapavaihtoehtoja ovat mm. avaimet käteen, jossa nimensä mukaisesti on valittu valmis talopakettiratkaisu sekä urakkapohjainen rakentaminen, joka taas jakautuu oman itsensä sisällä mahdollisiin pienempiin kokonaisuuksiin kuten esimerkiksi kokonaisvastuu-urakointiin, tavoitehintaurakkaan, erikoistyöurakoihin ja niin edelleen.
20196_58844.jpg
Erittäin kompakti pöytäsaha monipuoliseen käyttöön
Tarkka ja siisti katkaisujälki ovat keskeisiä ominaisuuksia sahauksessa. Boschin kehittämä uudenlainen teräteknologia tuo pöytäsahaukseen uutta ulottuvuutta aiempaa monipuolisemman käytettävyyden myötä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton