Kestäviä energiaratkaisuja parempaan tulevaisuuteen maalämmöllä

Energiaa kulutettiiin pitkään murehtimatta sen ympäristövaikutuksista. Nykyään kuitenkin asetetaan äärimmäisen korkeat vaatimukset energiaratkaisujen vastuullisuudelle ja tehokkuudelle.

Kodin lämmitys ja lämmin vesi aiheuttavat edelleen merkittävän osan päästöistä. Öljy, kivihiili ja maakaasu on korvattava energianlähteillä, jotka eivät aiheuta pysyviä vahinkoja ympäristöllemme.

1920

Säästöä heti asennuksesta asti...

Maalämpöpumpussa sähköä tarvitaan vain vähän, sillä se ei ole lämpöpumpun tärkein energianlähde. Sähköllä vain käytetään lämpöpumppua, joka kerää uusiutuvaa energiaa; säästöä voi tulla jopa 75 % energiakustannuksistasi. Energian hintojen noustessa valintaan ollaan varmasti tyytyväisiä. Säästöistä voi nauttia jo ensimmäisestä kuukaudesta lähtien.

Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta

... ja käytön aikana

Myös uusien omakotitalojen rakentajista jo yli puolet valitsee kotinsa lämmitysenergiamuodoksi ekologisen ja käytössä edullisen maalämmön. NIBEltä löytyy sopiva maalämpöpumppuratkaisu kaikenkokoisiin taloihin ja kaikenlaisiin lämmitystarpeisiin.

Kierroslukuohjattu eli invertteriohjattu maalämpöpumppu käy tarpeen mukaan. Kierroslukuohjauksella lämpöpumpun teho kasvaa, kun tarvitaan enemmän lämpöä ja lämmintä vettä. Kierrokset taas laskevat, kun tarve on pienempi. Näin lämpöpumppu toimii koko ajan optimaalisella hyötysuhteella, joka säästää sähköä ja varmistaa laitteen pitkän käyttöiän.

Oikein mitoitetun maalämpöpumpun ansiosta lämmintä käyttövettä riittää ja kylmimpinäkään talvipäivinä ei tarvita sähköistä lisälämpöä. Tavallisissa lämpötiloissa kevyellä kuormalla invertteriohjauksen joustavuus antaa erinomaisen hyötysuhteen myös tilanteessa, jossa täystehomitoitettu perinteinen lämpöpumppu kävisi pätkittäin tai joutuisi säilömään lämpöä huonolla hyötysuhteella tilaa vievään puskurivaraajaan.

NIBETMF1255 - tulevaisuuden lämpöpumpputeknologia

NIBE F1255 on tehokas lämpöpumppu, joka on varustettu taajuusohjatulla kompressorilla ja kierroslukuohjatuilla kiertovesipumpuilla. NIBE F1255 soveltuu sekä pienten että suurten asuinrakennusten lämmönlähteeksi. Lämpöpumppu mukautuu automaattisesti rakennuksen energiantarpeeseen.

Lämpöpumpun toimiessa aina oikealla teholla lämmityskustannukset ovat mahdollisimman alhaiset. Lämpöpumppu voidaan liittää erilaisiin lämmitysjärjestelmiin, kuten lattia-, patteri- tai puhallinkonvektorilämmitykseen. Laitteen integroitu lämminvesivaraaja on ruostumatonta terästä.

NIBE F1255 koostuu lämpöpumpusta, lämminvesivaraajasta, lämmitysvastuksesta, kiertovesipumpuista ja näytöllä varustetusta ohjausyksiköstä. Laite liitetään lämmönkeruu- ja lämmityspiiriin.

Lämmönlähteessä (maaperä, kallio, järvi) oleva lämpöenergia kerätään talteen suljetulla keruuputkella, jossa kiertää veden ja jäätymisen estävän etanolin seos. Lämpöpumpun höyrystimessä lämpöenergia siirtyy kylmäaineeseen. Höyrystynyt kylmäaine puristetaan kokoon kompressorissa, jolloin se samalla kuumenee. Kuuma kylmäaine virtaa lauhduttimeen, jossa se luovuttaa lämpöenergiansa lämmitysveteen ja sitä kautta lämmitykseen tai lämpimään käyttöveteen.

Tilaa NIBEn lämpöpumppu-esite veloituksetta

Lisäturvaa lämpöpumpullesi

NIBEllä luotetaan omiin lämpöpumppuihinsa ja NIBE haluaa, että uuden lämpöpumpun ostaja voi lämmittää kotiaan entistä huolettomampana. NIBETURVA on kehitetty Suomessa asennetuille uusille NIBE lämpöpumpuille kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi. NIBETURVA lisävakuutus on voimassa aina laitteen kuudenteen käyttövuoteen saakka. Kuudennen käyttövuoden jälkeen NIBETURVAa voi jatkaa pienestä lisämaksusta aina 10 vuoteen saakka.

NIBE Uplinkin avulla saa nopeasti yleiskuvan kiinteistön lämmityksestä ja lämpöpumpun toiminnasta. sekä lämmityksen ja käyttöveden seurantaan ja ohjaukseen havainnollisen ja hyvän lähtökohdan. Mahdollisen käyttöhäiriön sattuessa tulee ilmoitus siitä sähköpostiisi, mikä mahdollistaa nopeat toimenpiteet.

Smart Price Adaption -toiminnon avulla lämpöpumppusi saa etukäteen seuraavan päivän pörssisähkön hintatiedot. Lämpöpumppu pystyy nyt ohjaamaan lämmitystä ja käyttöveden tuottoa halvimpiin hetkiin mukavuudesta tinkimättä. Smart Price Adaption toiminnolla energiakuluissa voidaan säästää jopa 10 % kilpailutettavasta sähkön hinnasta.

LIsäturvaa maalämpöpumpullesiLIsäturvaa maalämpöpumpullesi

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö NIBE-maalämpöpumpusta
 
Julkaistu
14.5.2018