Kotien ja pihojen kevättyöt käynnissä

Kodin Terra Tuusulasta Bonus Tuplana 10.-20.5.2018

Toivotko tuuheaa ja kauniin vihreää pihanurmikkoa?
Sellaisen saa aikaan hyvällä hoidolla.

Kasvukauden aluksi maa tarvitsee kalkkia ja lannoitusta haravoinnin lisäksi. Kalkitse nurmikko, jotta se saa happamuudeltaan sopivan kasvualustan ja ravinteita maaperästä. Kalkitsemisessa on hyvä käyttää apuna levitintä, jolloin kalkki levittyy tasaisesti. Levintintä voi hyödyntää myös lannoituksessa. Nurmikko lannoitetaan kalkituksen jälkeen ja muutaman kerran kesän aikana. Syksyn viimeisin annos kannattaa puolittaa, jos käytössä on sama lannoite kuin keväällä ja kesällä. Kastelu on tärkeintä, jotta kalkki ja lannoitteet imeytyvät. 

Nurmikko selviää harvoin talvesta täysin ilman vaurioita. Jos pihanurmikko on kärsinyt, voi kuolleisiin kohtiin tehdä paikkauskylvön. Pinta rikotaan, lisätään hiekkakerros, kalkittu multa, vähän lannoitetta ja nurmikonsiemeniä. 

Säännöllinen leikkaus tekee nurmikolle hyvää. Kevyen leikkuujätekerroksen voi jättää nurmelle, sillä se toimii myös lannoitteena. Sammaleen kasvua voi ehkäistä ilmaamalla. Se onnistuu esimerkiksi pistelemällä talikolla reikiä nurmikon pintaan ja täyttämällä reiät hiekalla. Näin niiden umpeen kasvaminen hidastuu ja ilmaava vaikutus kestää kauemmin. Myös nurmialueiden reunat on hyvä kantata lapiolla. Siistityt reunat antavat huolitellun ilmeen. 

Kodin Terra Tuusulan valikoimista löytyy kaikki tarvittava muun muassa hyvinvoivan nurmikon hoitoon.

Ruohonleikkurit, trimmerit ja muut puutarhakoneet ja -tarvikkeet »

Puutarhamullat ja -lannoitteet »

Hoidettu nurmikko sekä siistityt puut ja pensaat tekevät pihasta huolitellun.Hoidettu nurmikko sekä siistityt puut ja pensaat tekevät pihasta huolitellun.

Nyt on aika laittaa koti kesäkuntoon
​​​​​​​Kodin Terra Tuusulasta Bonus Tuplana 10.-20.5.2018

Tutustu Kodin Terra Tuusulan valikoimaan ja tule hakemaan tarvikkeet omaan kotiisi ja puutarhaasi!
Tutustu tarkemmin etuihin täältä »


Katso Kodin Terra Tuusulan aukioloajat »
Verkkokauppa on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa. Siirry verkkokauppaan »


 
Julkaistu
9.5.2018