• Etusivu
  • Talo

Korjausrakennuskohteet voivat nyt hakea Joutsenmerkkiä

Rakentajan toimitus
Julkaistu 07.05.2018
19_P_110981_2.jpg

Joutsenmerkki eli pohjoismainen ympäristömerkki on laatinut kriteerit korjausrakentamiselle. Joutsenmerkkiä voi nyt hakea asuintalojen, päiväkotien, koulu- ja toimistorakennusten peruskorjauksille.

Joutsenmerkitty korjausrakentaminen on hyvä keino varmistaa, että peruskorjaukset toteutetaan tiukkojen ympäristövaatimusten mukaan. Ennen korjaustöitä tehdään aina perusteellinen ympäristökartoitus ja vaaralliset jätteet hävitetetään asianmukaisesti. Lisäksi edistetään rakennusmateriaalien kierrätystä ja uudelleenkäyttöä.

Joutsenmerkitty korjausrakentaminen takaa, että rakennuksessa on korjauksen jälkeen:

  • alhainen energiankulutus
  • hyvä sisäilma ja vähäiset kemikaalipäästöt
  • rakennusmateriaalit ja kemialliset tuotteet, jotka täyttävät korkeat ympäristö- ja terveysvaatimukset

Joutsenmerkki myös uusille rakennuksille

Joutsenmerkki voidaan myöntää myös uusille pientaloille, kerrostaloille, koulu- ja päiväkotirakennuksille, kesämökeille tai vapaa-ajan asunnoille. Suomesta löytyy jo Joutsenmerkitty kerrostalo Järvenpäästä, päiväkoti Hyvinkäältä, pienryhmäkoti Kaarinasta, ja useita hankkeita on käynnissä. Esimerkiksi NCC rakentaa suurta vuokrataloa VAV Asunnoille Vantaalle ja JM Suomi rakentaa Joutsenmerkittyjä koteja omistusasumiseen.

Lisätietoja:

  • Joutsenmerkin kriteeripäällikkö Karin Bergbom, p. 045 657 8888, karin.bergbom@ecolabel.fi
  • Joutsenmerkin markkinointipäällikkö Minna Kinnari, p. 044 339 5545, minna.kinnari@ecolabel.fi
Joutsenmerkki on Pohjoismaiden yhteinen ympäristömerkki, jonka tavoitteena on edistää kestävää kehitystä. Merkin avulla kuluttajia ja muita ostajia ohjataan valitsemaan ympäristön kannalta viisaasti. Merkin avulla myös kannustetaan valmistajia ja palveluntarjoajia tarjoamaan ympäristön kannalta parempia vaihtoehtoja.
  • Suomessa 88 % kuluttajista tunnistaa Joutsenmerkin
  • Suomessa Joutsenmerkki on viidenneksi arvostetuin brändi tuhannen brändin joukosta.
  • Tutkimusten mukaan kaksi kolmasosaa kuluttajista tarkistaa vähintään silloin tällöin onkko tuotteella Joutsenmerkki

Lue lisää www.joutsenmerkki.fi

Ympäristöministeriön ohjeita

Talo
keittiö
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20161_45131.jpg
Kipsilevyllä rakennat lattiasta kattoon
Gyprocin ratkaisuilla kipsilevyillä voidaan rakentaa sujuvasti ja nopeasti lattiasta kattoon. Gyprocin kipsilevyratkaisuilla rakennat helposti sekä väliseinät, lattiat että märkätilat. Kipsilevy on myös erinomainen tuulensuoja, ja tarvittaessa kipsilevyjä voidaan jopa taivuttaa sekä seinä- että kattopinnoilla.
20237_82561.jpg
Nämä toiminnot löytyvät hyvin suunnitellusta kodinhoitohuoneesta
Käytännöllinen kodinhoitohuone on sellainen, joka on suunniteltu tarpeiden ja toimintojen mukaan, ja jossa on hyödynnetty tilankäyttöä ja säilytysratkaisuja tehokkaasti. Listasimme joitakin ominaisuuksia, jotka tekevät kodinhoitohuoneesta käytännöllisen.
20225_78077.jpg
Älykodin hana- ja suihkuratkaisut
Äly on löytänyt tiensä moneen paikkaan jo kotioloissakin. Hanat ja suihkut eivät tee tästä poikkeusta. Oras SMART on Bluetooth-teknologialla toimiva vesikalustesarja, joka nostaa hygieenisyyden, käyttömukavuuden ja turvallisuuden uudelle tasolle – ja vähentää samalla veden ja energian kulutusta käyttömukavuudesta tinkimättä.
20191_55814.jpg
Tiedätkö, millä laastilla kiinnität laatat?
Weberin laajasta kiinnityslaastivalikoimasta löytyy sopiva vaihtoehto eri käyttökohteisiin. Laaja valikoima ja selkeät pakkaukset helpottavat työskentelyä. Tiiviit muovipakkaukset mahdollistavat kiinnityslaastiemme kuljettamisen ja varastoimisen myös vaihtelevissa olosuhteissa.
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
20203_63067.jpg
Jokainen osaa pestä kätensä, mutta osaatko pestä ne oikein?
Jokainen meistä osaa pestä kätensä - ainakin teoriassa, mutta miten kädet tulisi pestä jos niistä haluaa oikeasti puhtaat?Tiesitkö, että käsienpesu kestää keskimäärin vain alle kaksi sekuntia? Siinä ajassa täysin puhdasta ei kyllä tule. Tämä kannattaa pitää mielessä kun seuraavan kerran kättelet jotakuta. Jos ja kun haluat säästää perhettäsi ja itseäsi turhilta sairastumisilta, kannattaa käsien pesemiseen kiinnittää oikeasti huomiota.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton