Ideamallistot kodinostajan apuna

Jetta-Talo on taloteollisuuden moderni edelläkävijä. Yritys on jo pitkään panostanut laadukkaisiin seinärakenteisiin, terveellisyyteen ja kestävään kehitykseen. Tämän lisäksi Jetta-Talolla pidetään erittäin tärkeänä monipuolista ja aina ajankohtaista taloideamallistoa. Mallistojen suunnitteluprosessin vetämisestä vastaa sisustusarkkitehti Sirkka-Liisa Hietaniemi.
 

Yksilöllinen koti

Suurin osa Jetta-Talon toimittamista taloista on täysin yksilöllisiä ja perheiden toiveiden mukaan toteutettuja koteja. Ideoita uuden kodin suunnitteluun etsitään useimmiten talomallistoista, joista lähdetään työstämään suunnittelijan avulla juuri oman näköistä ja omiin tarpeisiin sopivaa kotia.

– Useimmiten kimmoke ja lähtökohta kodille löytyy jonkin mallistomme yksittäisestä talosta. Siksipä me pidämme tärkeänä, että talomallistomme on riittävän monipuolinen, sillä ihmiset pitävät hyvinkin erityyppisistä ja -tyylisistä taloista. Helpottaaksemme oman maun mukaisen talotyylin etsintää olemme jakaneet mallistomme karkeasti kolmeen osaan, moderniin, klassiseen ja perinteiseen, Sirkka-Liisa Hietaniemi kertoo.

Jetta-Talolla suunnittelutyöhön panostetaan paljon ja työtä on jaettu eri vastuuhenkilöiden kesken. Suunnittelupäällikkö Aleksi Kinnunen vastaa varsinaisista asiakasprojekteista sekä niiden suunnittelusta ja yksilöllisestä toteutuksesta, kun taas Sirkka-Liisan työtehtävänä on vetää talomallistojen suunnitteluprosessia eteenpäin. Apunaan hänellä on yrityksen oma, kokenut suunnittelutiimi. Lisäksi Jetta- Talo tekee yhteistyötä yrityksen ulkopuolisten arkkitehtien ja suunnittelijoiden kanssa. Malliston suunnittelu on pitkä prosessi, ja sen tekemiseen tarvitaan paljon työtä. Varsinaisen suunnittelun jälkeen jokainen idea käydään vielä tarkasti läpi myös teknisen osaston kanssa. Tuolloin pohditaan, onko malli toteuttamiskelpoinen, turvallinen ja riittävän energiatehokas Jetta-Taloksi.
 

Ideat mallistoihin löytyvät arjesta ja unelmista

Suunnittelutiimi saa ideoita uusiin malleihin yllättävänkin arkisista asioista. Tiimissä pohditaan perheiden perusarkea, mietitään kotien ja tilojen käytännöllisyyttä sekä huomioidaan yleisiä asumisen unelmia. Ideoita on saatu myös tutustumalla eurooppalaiseen ja etenkin skandinaaviseen asumiskulttuuriin. Pohjoismaissa kun on hyvin samankaltaiset ilmasto-olosuhteet, mutta rakennusten ulkonäkö ja sisätilaratkaisut ovat varsin poikkeavat paikkakunnasta ja maasta riippuen. Muissa maissa käytetyistä ratkaisuista on napattu ideoita elävöittämään omaa rakennuskulttuuriamme ja tuotu uudenlaisia malleja tilankäyttöön.

– Pohdimme koko ajan uusia ratkaisuja entistä toimivampiin pohjaratkaisuihin ja talomallien ulkoasuihin. Pureudumme tuotekehittelyssä myös pienimpiin yksityiskohtiin. Haluamme mallistomme olevan visuaalinen, eri makumieltymyksiin osuva ja monipuolinen ideamallisto, josta mahdollisimman moni kodin rakentaja voi ammentaa ideoita oman unelmien kodin rakentamiseen.
 

– Ideamallistomme tulee olla riittävän laaja ja vastata sitä todellisuutta, millaisia kohteita asiakkaamme haluavat ja toivovat. On hyvä olla myös askeleen edellä! hän jatkaa. Hyvä esimerkki kuluttajien kuuntelemisesta ja ajan hermolla olemisesta on viime syksynä lanseerattu SKOONE-talomallisto, joka on oman suunnittelutiimin käsialaa. Mallisto on saanut erityisen runsaasti positiivista palautetta ja se voitti heti lanseerauksensa jälkeen muun muassa Rakentaja.fi-palvelusivuston järjestämän yleisöäänestyksen.

Aina talomalli ei kuitenkaan ole suosionsa huipulla heti lanseerauksen jälkeen, vaan se on sen verran aikaansa edellä, että vaatii pientä kypsyttelyä. – Näin kävi esimerkiksi KONTTI- mallistolle, joka luotiin vajaat kolme vuotta sitten. Se on kasvattanut suosiotaan tasaisesti koko ajan ja on edelleen erittäin ajankohtainen ja moderni kokoelma koteja, Sirkka-Liisa muistuttaa.

Toteuta unelmiesi koti vähällä vaivalla

Asumismieltymykset, perhekoko, toiveet tilojen käytännöllisyydestä sekä viihtyvyydestä ohjaavat uuden kodin suunnittelua. Talon rakentaminen on muuttunut vuosien saatossa ja nykyään unelmien koti on toteutettavissa helposti ja vähällä vaivalla.

Suomalaisen puutalovalmistajan, Jetta-Talon mallisto kestää alkaa ja on täynnä hyväksi koettuja tilaratkaisuja monenlaiseen tarpeeseen. Jokainen talomalli on myös muunneltavissa yksilöllisesti. Pohjaa voidaan venytellä, seinien, ovien ja ikkunoiden paikkaa muutella, poistaa tai lisätä. Luonnospalvelu mahdollistaa eri toteutusvaihtoehtojen helpon suunnittelun.


Jätä yhteydenottopyyntö


 
Päivitetty
7.5.2018