Valoa mökille

Suomen kesä mielletään valoisaksi ja sitähän se kesä- heinäkuussa pääosin onkin. Elokuun iltoina aletaan kuitenkin jo kaivata valoja. Hyvällä valaistuksella tuot mökkipihalle turvallisuutta ja tunnelmaa.

7532-750.s.1.bologna_inkku

Valaistuksen suunnittelu ja toteutus

Valaistuksen suunnittelun voi antaa ammattilaisen tehtäväksi, mutta itsekin voi päästä hyvään tulokseen. Asennus on kuitenkin aina ammattilaisen tehtävä. Jos mökkisin pihavalaistus on puutteellinen tai ei miellytä, kysy itseltäsi ainakin nämä asiat:

 
  • Mihin tarvitset valoa? Mitkä oleskelualueet ovat käytössä hämärän tai pimeän aikaan? Vai olisiko joku paikka enemmän käytössä, jos siellä olisi sopiva valaistus?
  • Ovatko mökin kulkureitit turvallisia ja miellyttäviä kulkea myös pimeässä?
  • Häikäiseekö nykyinen valaistusratkaisusi? Häikäisevä valo voi olla pahempi kuin pimeys.
  • Olisiko liiketunnistin hyvä ratkaisu kulkureiteille? Liiketunnistimiin voi liittää myös ajastimia.
  • Onko mökkisi pihalla yksityiskohtia, jotka näyttäisivät kauniilta valaisina? Epäsuora valaistus on tunnelmallista ja usein riittävää ja samalla se voi tuoda mökkipihan kauniita yksityiskohtia esille.
     
Valaistus voidaan toteuttaa epäsuorasti, valaisemalla esimerkiksi puu tai pensas.Valaistus voidaan toteuttaa epäsuorasti, valaisemalla esimerkiksi puu tai pensas.

Entä jos ei ole sähköä?

Sähkön puute ei ole ongelma. Ei vanhoja öljy- tai petrolilamppuja tarvitse täysin hylätä. Ne tuovat ihan omanlaisensa tunnelman. Nykyaikaiset led-valaisimet kuluttavat varsin vähän sähköä, joten paristokäyttöiset valaisimet ovat varsin käyttökelpoisia täydentämään valaistusta. Aurinkokennolamppujen teho on niin ikään parantunut ja ne toimivat ainakin kesäkäytössä olevilla mökeillä erittäin hyvin.

Ja ei kun valitsemaan valaisimia

Konstsmiden laaja ulkovalaisinvalikoima tarjoaa rajoittamattomia mahdollisuuksia valaistussuunnitteluun. Tuotteilla voit helposti kohentaa niin taloa kuin sen ympäristöäkin tyylikkäästi ja käytännöllisesti. Eikä aina tarvita edes sähköä!

Tutustu pihan ja puutarhan valaisimiin

Valaisimia löydät myös Rakentaja.fi-verkkokaupasta

Tarvitsetko lisätietoja tai haluatko tilata esitteen?

Voit jättää yhteydenottopyynnön tai tilata esitteen tästä.

 
Julkaistu
7.5.2018