Näin saat kodin siistiksi

Vaatteita siellä täällä? Nurkat täynnä tavaraa? On aika kiinnittää huomiota kodin säilytystiloihin. Sovella pitää järjestyksen niin arjessa kuin juhlassa.

Kun säilytysratkaisut on suunniteltu oikein, kodin tavarat ja vaatteet pysyvät järjestyksessä. Myös järjestyksen ylläpitäminen on helpommin hallittavissa, eikä tavaroiden etsimiseen tarvitse enää tuhlata aikaa.

Suunnittele ja sovella

Kotimaiset Sovella@home-säilytysjärjestelmät tarjoavat ratkaisut eteisten, vaatehuoneiden, varastojen ja autotallien säilytysongelmiin. Sovella@home-tuoteperhe sisältää monipuolisia mahdollisuuksia rakentaa kaikenkokoisiin kohteisiin ja tiloihin sopiva säilytysjärjestelmä, joka on helposti muunneltavissa tarpeen ja tilanteen mukaan.

Sovella@home-hyllyjärjestelmän avulla voi hyödyntää käytettävissä olevan tilan tehokkaasti. Sovella muuttaa pienenkin kohteen tilaihmeeksi. Käyttömahdollisuudet ovat rajattomat. Kaikki tuotteet ovat keskenään yhteensopivia, jolloin järjestelmää voidaan muokata muuttuvien säilytystarpeiden mukaan. Sovella@home-tuotteista löydät muun muassa hyllyt, vaatetangot, korit, naulakot, laatikot ja tasot. Jokainen kodin tavara löytää paikkansa Sovellan säilytysjärjestelmästä.

Suosittu suunnitteluohjelma apunasi

Etkö tiedä, millainen kokonaisuus sopisi käyttötarkoitukseesi ja tilaasi parhaiten? Sovella 3D Planner -suunnitteluohjelmalla on mahdollista testata erilaisia säilytysratkaisuvaihtoehtoja ja valita lopulta omaan tarkoitukseen monipuolisin ja soveltuvin kokonaisuus. Suosittu 3D Planner toimii verkkoselaimessa. Se sisältää kaikki myydyimmät Sovella@home-tuotteet. Tuotevalikoimaan on lisätty ohjelman päivityksen yhteydessä myös ulosvedettävät verkkokorit, rei'itetyt teräshyllyt, kenkähyllyn kurakaukalo, reikätaustat ja r-kannatinsarja reikätaustaan sekä teräslankakori ja niiden jakajat.

3D Plannerin käyttö on helppoa. Valitse suunniteltava tila, syötä työkaluun tilan mitat ja aloita. Kun suunnitelma on valmis, se on mahdollista tulostaa 3D-kuvineen, ostoslistoineen ja hintoineen. Sovella@home-tuotteita myyvät kaikki hyvin varustellut rautakaupat. Katso lähin jälleenmyyjäsi »

Sovella 3D Planner -suunnitteluohjelman avulla kokeilet kätevästi erilaisia säilytysratkaisuvaihtoehtoja.Sovella 3D Planner -suunnitteluohjelman avulla kokeilet kätevästi erilaisia säilytysratkaisuvaihtoehtoja.

"On mukavaa tulla ja mennä, kun eteinen on hyvässä järjestyksessä."

Säilytysvinkit eteiseen

 • Aikuisten vaatetangon korkeus on 160-180 cm lattiasta, lasten tanko sijoitetaan alemmaksi.
 • Käytä lankakoria hattuhyllynä. Hanskat ja hatut löytyvät helposti, koska ne näkyvät alapuolelta.
 • Syvyyssuuntainen vaateripustin toimii tilassa, jossa syvyyttä on käytettävissä alle 50 cm.
 • Jätä kenkähyllyn alle tilaa vähintään 15 cm, jotta lattian pääsee pyyhkimään helposti. Kenkähylly voidaan myös asentaa vinoon, jolloin hyllyjä voi asentaa useampia päällekkäin.
 • Lankahyllyä tai -koria voi myös käyttää kenkähyllynä; lika pääsee sen läpi lattialle, jolloin siivoaminen on helpompaa. Lankahyllyssä on reunat vain toisella puolella, joten sen voi asentaa joko reunalliseksi tai reunattomaksi.

Sovella@home-säilytysjärjestelmän tuotteet sopivat niin pieniin kuin suuriinkin eteisiin.Sovella@home-säilytysjärjestelmän tuotteet sopivat niin pieniin kuin suuriinkin eteisiin.

"Vaatteet löytyvät helposti ja järjestys säilyy."

Säilytysvinkit vaatehuoneeseen

 • Hyödynnä kaapin tai huoneen korkeus ja sijoita kaksi vaatetankoa päällekkäin. Näin saat tuplasti lisää tilaa lyhyemmille vaatteille.
 • Jätä hyllyväliksi noin 30 cm, etteivät vaatepinkat tule liian korkeiksi.
 • Vaatepinon yläpuolelle kannattaa jättää vähintään 10 cm nostovaraa ennen seuraavaa hyllyä.
 • Ylähylly voi olla ainakin 50 cm syvä, jolloin sinne mahtuvat isot laukut tai petivaatteet. Samalla se toimii myös pölysuojana.
 • Vaatetangolle kannattaa jättää 50 cm tila syvyyssuunnassa (henkari n. 43 cm).
 • Syvyyssuuntainen vaateripustin on kätevä tilassa, jossa syvyyttä on käytettävissä alle 50 cm ja johon ei mahdu perinteistä vaatetankoa.
 • Valitse vaatekaappiin 40 cm syvät hyllyt, sillä vaatteet vievät viikattuina sen tilan.
 • Rei’itetyssä teräs- tai lankahyllyssä villapaidat pysyvät raikkaina.
 • Lyhennettävän lankahyllyn voi sovittaa sellaiseenkin kapeaan väliin, johon tavalliset hyllyt eivät leveyssuunnassa mahtuisi. Näin saa hyödynnettyä säilytystilan koko leveydeltään.

Kun vaatehuoneen säilytys on kunnossa, vaatteet löytyvät helposti kiireessäkin.Kun vaatehuoneen säilytys on kunnossa, vaatteet löytyvät helposti kiireessäkin.

"Kausitavarat, leikkikalut ja puutarhavälineet ovat siistissä järjestyksessä."

Säilytysvinkit varastoon

 • Työkalut pysyvät paikoillaan ja helposti saatavilla reikälevyyn kiinnitetyissä koukuissa.
 • Laatikkolistat ja laatikot sopivat pienten tavaroiden säilyttämiseen.
 • Sopiva hyllyn syvyys on 30-40 cm, sillä useimmat muoviset varastolaatikot ovat n. 30 cm syviä.
 • Erilaiset harrastusvälineet ja kausitavarat mahtuvat paremmin 50-60 cm syviin hyllyihin.
 • Teräshyllyjen kantavuutta voi lisätä kaksinkertaiseksi ja lankahyllyjen nelinkertaiseksi siihen tarkotetuilla tuilla.

Sovellan avulla moninkertaistat myös varaston säilytysmahdollisuudet.Sovellan avulla moninkertaistat myös varaston säilytysmahdollisuudet.

Haluaisitko maksuttoman esitteen?
​​​​​​​Tilaa alla olevalla lomakkeella.

Esimerkkikokonaisuuksia kodin eri säilytystiloihin, vinkkejä säilytysjärjestelmän suunnitteluun, tarkat tuotetiedot ja hinnasto.

 
Julkaistu
7.5.2018