Painovoimainen ilmanvaihto paremmaksi
- Hormi-imuri on helppo asentaa itse

Toimivan ilmanvaihdon ansiosta nukumme paremmat yöunet, pysymme virkeinä, työtehomme paranee ja huonosta sisäilmasta aiheutuvat sairaudet helpottavat. Toimivaan ilmanvaihtojärjestelmään tarvitaan raikasta tuloilmaa sekä poistohormi, joka vetää käytetyn ilman ulos. Aina ei kuitenkaan poistohormin oma veto riitä, jolloin sisäilma jää tunkkaiseksi tai alkaa toimimaan väärinpäin. Tällöin kannattaa hankkia hormi-imuri tehostamaan ilmanvaihtoa.

Eikö poistohormi vedä?
​​​​​​​Toimiiko ilmanvaihto väärin päin?

Ilmanvaihdon nyrkkisääntö on, että puhdasta ja raikasta ilmaa tuodaan oleskelutiloihin (mm. makuuhuoneet, olohuone) ja käytettyä ilmaa johdetaan ulos likaisista ja kosteista tiloista (mm. kylpyhuone, wc, keittiö).

Poistoilma sisältää epäpuhtauksia ja kosteutta, jotka ohjataan hormeja pitkin ulos. Aina ei näin kuitenkaan ole. Kun ilmanpoisto on riittämätön, ei kylpyhuone kuivu kunnolla, keittiön käryt leviävät toisiin huoneisiin ja hengitysilma on tunkkaista. Ilma voi myös alkaa vaihtua väärin päin, jolloin tunkkainen ja kostea ilma vedetään mm. kylpyhuoneista asuintiloihin.

On myös tilanteita, jolloin ilma ei vaihdu ollenkaan. Kun hormi ei vedä, ei likaista ilmaa saada ulos eikä raitista ilmaa sisälle, jolloin kosteus ja epäpuhtaudet ajautuvat hengitysteihin ja talon rakenteisiin.

Avaa ikkuna ja aseta kynttilä sen eteen. Avoimesta ikkunasta pitäisi tulla ilmaa sisälle päin. Mikäli liekki vetää ulos, kertoo se ilman kulkevan väärään suuntaan.Avaa ikkuna ja aseta kynttilä sen eteen. Avoimesta ikkunasta pitäisi tulla ilmaa sisälle päin. Mikäli liekki vetää ulos, kertoo se ilman kulkevan väärään suuntaan.

Hormi-imuri tehostaa hormin vetoa ja ilmanpoistoa

Spiroflex-hormi-imuri toimii tuulenvoimalla. Sen käyttäminen ei näy sähkölaskussa, et tarvitse sähköjohdoille pistokkeita eikä sinun tarvitse murehtia mahdollisista sähkökatkoksista.

Teräksinen hormi-imuri pyörii herkästi pienelläkin tuulenvireellä. Siinä on suljettu laakeripesä, jossa on kaksi kuulalaakeria, joten se on varmatoiminen valinta. Kuulalaakeroidun imurin käyttöikä on pitkä ja laakerit on tarvittaessa helppo vaihtaa. Imuri on muotoiltu niin, että sadevesi ja roskat eivät pääse hormin sisälle. Näin ollen myös hormin käyttöikä pitenee.

Helppo asentaa

Mekaanisen hormi-imurin voit asentaa helposti itse. Hormi-imuri asetetaan hormin päähän ja kiinnitetään siipimuttereilla.

Mikäli imurin asentaminen mietityttää, et ole varma, kuinka asennus tapahtuu tai minkä kokoisen Spiroflexin tarvitsisit, voit ottaa yhteyttä myös suoraan Eskon Oy:n myyntiin, Jenni Ekkala puh. (09) 863 41 653.

750-IMG_7632web

Näin valitset oikean hormi-imurin

Spiroflex-hormi-imurin kokovaihtoehtoja on useita välilä 100-300 mm. Eskon Oy:n maahantuoma hormi-imuri soveltuukin esimerkiksi omakoti-, rivi- ja kerrostaloasuntoihin, mökeille, huusseihin, veneisiin ja radonin poistoon.
 • Galvanoitu hormi-imuri
  • 100-200 mm soveltuu käytettäväksi mm. asuinhuoneistojen ilmanvaihdon parantamisessa ja yläpohjatuuletuksissa.
 • Ruostumaton hormi-imuri
  • 100 mm soveltuu käytettäväksi mm. käymälöissä, veneissä ja meren läheisyydessä olevissa rakennuksissa.
  • 130-200 mm soveltuu käytettäväksi mm. asuinhuoneistojen ilmanvaihdon parantamisessa ja merenrantakohteissa.
 • Käymälöihin, radon-poistoihin ja kaivoihin suositellaan ruostumatonta versiota.
 • Varmista hormiputken halkaisija esim. lupakuvista.
 • Valitse sopiva halkaisija. Ilmoitettu halkaisija on putken halkaisija. Hormi-imuri voidaan asentaan hormin sisä- tai ulkopuolelle.
 • Mikäli ei löydy imuria, jossa on sama halkaisija kuin putkessa, saatavilla on sovitekappale. Jätä tässä tapauksessa yhteydenottopyyntö sivun alalaidasta.
 • Mikäli imurin asentaminen mietityttää, et ole varma, kuinka asennus tapahtuu tai minkä kokoisen Spiroflexin tarvitsisit, voit ottaa yhteyttä myös suoraan Eskon Oy:n myyntiin, Jenni Ekkala puh. (09) 863 41 653.

Tutustu myös savukaasuimureihin

Savukaasuimuri on hyvä vaihtoehto ilmanvaihdon parantamiseksi tulisijaa käyttäessä.
Savukaasuimurit ovat tarjouksessa Eskon Oy:n verkkokaupassa.

Lue lisää savukaasuimureista

750 Draftbooster-sc-mounted-steel-steel

Kiinnostuitko aiheesta? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä


 
Päivitetty
29.9.2020