• Etusivu
  • Talo

Hyvät kosteudenhallintatyökalut käyttöön Kuivaketju 10:llä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Päivitetty 24.03.2021
201711_51018.jpg

Koulutusaika: 17.5.2018 klo 9-16 (ilmoittautuminen ja kahvi alkaen 8:30)

Koulutuspaikka: Hämeenkylän kartano, Juustenintie 1, Vantaa

Asiantuntijana: Sauli Paloniitty, TTS Työtehoseura

Tavoite
Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa ja syventää opiskelijan valmiuksia toimia kosteuskoordinaattorina ja opettaa hyödyntämään Kuivaketju 10:n mukaista toimintamallia.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu henkilöille, joilla on vahva rakennusalan koulutus ja kokemus sekä edellytykset toimia kosteuskoordinaattorin tehtävissä. Kosteuskoordinaattorilta edellytetään tyypillisesti vastaavaa pätevyyttä kuin kohteen vastaavalta työnjohtajalta.

Koulutuksen sisältö
Klo: 8:30-9:00 ilmoittautuminen ja kahvi

Klo: 9:00-9:15 Tilaisuuden avaus, Jukka Jaakkola, TTS Työtehoseura

Klo: 9:15-11:30
Kosteudenhallintaa koskevat säädökset, lait ja ohjeet
Kuivaketju 10:n taustaa
Kuivaketju 10 -toimintamalli
Kosteuskoordinaattori
Kuivaketju 10 -status
Kosteusriskit ja niiden hallinta

Klo: 11:30 -12:15 Lounas

Klo: 12:15 - n. klo 16
Kuivaketju 10:n laadunvalvontamittaukset ja niiden tulkinta
Kuivumisajan huomioiminen eri näkökulmista
Esimerkkejä
Sauli Paloniitty, TTS Työtehoseura

Ilmoittautuminen
Ilmoittautuminen joko sähköiseen koulutuskalenteriin www.tts.fi tai sähköpostitse alla oleville.

Koulutuksen hinta
380€ + alv. (sisältäen koulutuksen, lounaan ja kahvit)

Mikäli osallistut Kosteuskoordinaattori-PRO -koulutukseen käytyäsi tämän koulutuksen, hyvitetään hinta kokonaisuudessaan. Peruutusmaksu peruutettaessa viimeistään kahta viikkoa ennen koulutuksen alkua 25%, sen jälkeen veloitetaan koko koulutuksen hinta.

Lisätietoja koulutuksesta
Opintosihteeri: Mia Tokkari, 044 7143 722, mia.tokkari@tts.fi
Kehitys- ja asiakkuuspäällikkö: Jukka Jaakkola, 040 712 5048, jukka.jaakkola@tts.fi

TTS – Sarkatie 1, 01720 Vantaa – www.tts.fi
TTS pidättää oikeudet muutoksiin.

TTS-Kehitys Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Suomesta tehtävä tulisijatekniikan mallimaa
- Tulikivi Oyj haluaa vähentää puunpolton hiukkaspäästöjäTulikivi Oyj on käynnistänyt kunnianhimoisen Puhtaampien tulisijojen Suomi -ohjelman, jonka tavoitteena on vuoteen 2020 mennessä uusia noin kolmannes nykyisistä tupruttavista tulipesistä. Tulikiven moderneilla tulipesäratkaisuilla päästään reilusti alle Suomeen kaavailtujen puun pienpolton päästörajojen.Puhtaampien tulisijojen Suomi -ohjelman tavoitteena on tehdä reilu teko raikkaan ympäristön puolesta: lisätä kansalaisten tietoisuutta puun oikeaoppisesta polttamisesta, polttopuun käytön lisäämismahdollisuuksista sekä nykyaikaiseen tekniikkaan pohjautuvien uusien, ympäristöystävällisten tulipesäratkaisujen mahdollisuuksista.Suomen ympäristöministeriö valmistelee parhaillaan päästövaatimuksia puupolttoaineita käyttäville uusille lämmityslaitteille. Määräysten suunnitellaan astuvan voimaan vuoden 2008 aikana. Savupäästöjen ohella ministeriö aikoo puuttua uusien tulisijojen hyötysuhteeseen."Puulämmitys on luonnonmukainen ja edullinen energiamuoto, joka ei kiihdytä ilmastonmuutosta. Valitettavasti suuri osa Suomen tulisijoista on tekniikaltaan vanhanaikaisia, eivätkä ne täytä ympäristöministeriön kaavailemia päästövaatimuksia, " sanoo Tulikivi Oyj:n toimitusjohtaja Heikki Vauhkonen.Hänen mukaansa uusilla ympäristöystävällisillä takoilla ja uuneilla Suomi voisi olla maailmassa edelläkävijä ja mallimaa vähäpäästöisen puunpolton osaajana.Oikeaoppisen puunpolton valistuksen rinnalla tarvitaan julkisen tahon porkkanoita, joilla edistetään vanhojen tulisijojen korjaamista. Pienhiukkasongelmista lasketaan sairastelun seurauksena syntyvän Suomessa noin 1 - 2,9 miljardin euron arvoiset vuosittaiset taloudelliset menetykset. Tämän takia yhteiskunnan kannattaisi vauhdittaa puulämmittämisen korjausrakentamista.Suomessa rakennetaan vuosittain yli 70.000 tulisijaa. Uusista tulisijoista yli puolet eli 38.000 kappaletta asennetaan korjausrakennuskohteisiin. Puhtaampien tulisijojen Suomi -ohjelman tarkoitus on vähentää pienpoltosta aiheutuvia pienhiukkasongelmia ja päästöjä noin kolmanneksella vuoteen 2020 mennessä. Tämä edellyttää noin 840 000 tulisijan korjaamista tai uuden rakentamista seuraavan 12 vuoden aikana.Suomalainen Tulikivi Oyj on uranuurtajana kehittänyt uusia, puhtaamman polttotekniikan tulisijoja, joilla on hyvä hyötysuhde. Tulikiven teknologia on hyväksytty ympäri maailmaa, ja yrityksen tuotteet ovat läpäisseet maailman tiukimmat päästönormit. Tulikivi tekee jatkuvaa tuotekehitystä yhä ympäristöystävällisempien tulisijojen kehittämiseksi.
20223_77532.jpg
Elämä tuo tullessaan muutoksia myös asumiseen - kuluttaja haluaa kotimaista ja ekologista
Niinhän se on, elämä tuo tullessaan monenlaisia muutoksia ja lukuisia kertoja. Osa ajoittuu pidemmälle, jopa vuosikymmeniä kestävälle aikajaksolle, osa taas pieneltä tuntuvan hetken sisään.
202112_73947.jpg
Nuohoojalle turvallinen reitti savupiipulle
Hyvien säiden aikana on syytä tarkistaa katon ja erityisesti kattoturvarakenteiden kunto ennen nuohoojan – ja lumen tuloa.Kattoturvatuotteet on tarkoitettu estämään onnettomuuksia ja tekemään katolla liikkumisen turvalliseksi. Niiden tulee olla rakenteeltaan tukevia sekä kestäviä ja niiden tulee läpäistä vaativat testit.Katolla liikkumisen turvallisuus on rakennuksen omistajan vastuulla. Yleisin vieras katolla on nuohooja, mutta myös antenniasentaja tai ilmanvaihtolaitteen huoltaja voi käydä siellä aina silloin tällöin. Ilman kunnossa olevia kattoturvatuotteita ammattilaiset voivat kieltäytyä menemästä katolle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton