• Etusivu
  • Rakentaminen

PuuNet-hankkeen kevään koulutuksia Oulussa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö TTS-Kehitys Oy
Julkaistu 24.04.2018
201711_51018.jpg

PuuNet – puurakentamisen verkko-osaamiskeskus –hankkeen koulutukset jatkuvat Oulussa. Koulutusten tavoitteena on levittää laadukkaan puurakentamisen hyviä käytäntöjä. Kouluttajina ovat alan huippuosaajat sekä alan johtavien yritysten asiantuntijat. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia. Koulutuksen kohderyhmää ovat pohjoissuomalaiset rakennusalan ammattilaiset, kuten valvojat, työnjohto, rakennustarkastajat, urakoitsijat sekä suunnittelijat.

Kosteudenhallinta puurakentamisessa

Aika. 9.5.2018, klo 10-16
Paikka: Kasarmi, K2 Siilasvuon talo, Veteraanikatu 2, 90130 Oulu

Asiantuntija: Laadunvarmistuspäällikkö Miika Virtanen, Sweco asiantuntijapalvelut Oy, jolla on vankka kosteudenhallinnan koordinoinnin kokemus ja on perehtynyt puukerrostalojen erityispiirteisiin.

Kosteudenhallinta hankkeen eri vaiheissa

  • Kosteudenhallinnan johtaminen tilaamisvaiheesta luovutukseen koko hankkeen ajan Kuivaketju10 periaatteiden mukaisesti
  • Työmaavaiheen kosteudenhallinnan johtaminen ja valvonta
  • Kosteuskoordinaattorin tehtävät
  • Kosteudenhallinnan kannalta tärkeitä todentamis -/laadunvarmistus toimenpiteitä hankkeen eri vaiheissa: Käytännön kosteudenhallinnan kokemuksia, Puurakentamisen hyviä kosteudenhallinnan käytäntöjä

Ilmoittautuminen viimeistään 2.5.2018.

Puukerrostalorakentaminen massiivipuuelementeistä (LVL ja CLT)

Aika: 17.5.2018 klo 9:45-16
Paikka: Kulmasali, ravintola Mortteli, Nahkatehtaankatu 3, 90130 Oulu

  • Rakennusjärjestelmät
  • Kokemukset pilottikohteista
  • Haasteet ja ratkaisut

Kouluttajina toimivat:
Jaakko Länsiluoto, osastopäällikkö, Sweco rakennetekniikka
Juha Ahtiainen, projektipäällikkö, Stora Enso
Miia Korhonen, Crosslam

Ilmoittautuminen viimeistään 9.5.2018

OHJELMA >>

Puunet ja Puuket -hankkeiden päätösseminaari: Tulevaisuuden puurakentaminen

Aika: 30.5.2018 klo 9.30-16
Paikka: Kierikkikeskus, Pahkalantie 447A, Yli-Ii

Seminaarin teemat:

  • Tulevaisuuden turvalliset puurakenteet
  • Kilpailukykyinen puurakentaminen
  • Osaamistarpeiden muutokset tulevaisuudessa

Seminaarin puheenjohtajana toimii professori Markku Karjalainen, Tampereen teknillinen yliopisto.

Ilmoittautuminen viimeistään 23.5.2018

Info

Info

Ilmoittautuminen

Tervetuloa oppimaan, jakamaan kokemuksia ja verkostoitumaan!

Koulutuksiin ja seminaariin ilmoittautuminen tästä >>

Lue lisää koulutuksista >>

20184_52779.jpg
TTS-Kehitys Oy
Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

Työntekijät työmaalla
Työtehoseura kouluttaa rakentamaan
TTS (Työtehoseura) tarjoaa monipuolista koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin. Monipuolisesta koulutustarjonnasta myös yksittäiset henkilöt löytävät ammatillista koulutustarjontaa. TTS:llä on rakentamiseen ja siihen läheisesti liittyvään sisustamiseen sekä puutarhan rakentamiseen ja hoitoon liittyvää koulutustarjontaa. Lisäksi TTS tutkii, testaa, kehittää ja suunnittelee asumiseen ja toimivaan arkeen liittyviä ratkaisuja.Lisää koulutuksesta ja tutkimustoiminnasta
20107_22620.jpg
Viilennä vihreällä, pidä pörssi plussalla
Helteisen sään nostaessa asuntojen sisälämpötiloja nousee myös sähkönkulutus. Huoneisiin tuodaan tuulettimia ja jäähdyttäviä ilmastointilaitteita. Ilman lisälaitteittakin sähkönkulutus nousee; kylmälaitteet joutuvat tekemään rankasti töitä pitääkseen ruuat viileinä ja pakasteet jäässä.Kuumalla säällä kylmälaitteen sähkönkulutus voi nousta huomattavasti. Kun käyttöympäristön lämpötila nousee 25 asteesta 32 asteeseen, kasvaa kylmälaitteen sähkönkulutus 25 - 40 prosenttia. Helteellä myös laitteiden käyttöhäiriöt lisääntyvät, kun lämpötilaero laitteen sisällä verrattuna ympäristön lämpötilaan on normaalia suurempi.
Seinän tasoitus
Koulutusta työelämän ja yritysten tarpeisiin
TTS on vuonna 1924 perustettu valtakunnallinen koulutus-, tutkimus- ja kehittämisorganisaatio. TTS:n toiminta-ajatuksena on parantaa asiakkaiden osaamista, tuottavuutta ja hyvinvointia.TTS:n monipuolinen koulutustarjonta palvelee sekä yksittäisten henkilöiden ammatillista kouluttautumista että yritysten kanssa räätälöityä henkilöstökoulutusta. TTS kouluttaa noin 200 henkilön voimin vuosittain yli 7000 henkilöä yhä paremmiksi ammattilaisiksi vaativiin tehtäviin asiakasyrityksissämme.Lisää TTS koulutuksesta..
20163_45857.jpg
Kaisa Mäkäräiselle omakotitalo Hongalta Suomen terveimmällä talokonseptilla
MM-mitalisti, ampujahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen uusi asumisen yhteistyökumppani on Honkarakenne. Honka toimittaa Mäkäräiselle VTT:n sertifioiman, Terve Talo™ -konseptin mukaan rakennettavan hirsiomakotitalon, jossa huippu-urheilijalla on ensiluokkaiset puitteet lepoon ja aktiiviseen arkeen. Talo rakennetaan Joensuun kaupungin keväällä 2011 lahjoittamalle tontille.− Olemme ylpeitä, että pääsemme yhteistyöhön Kaisan kanssa toimittamalla hänelle parhaat mahdolliset puitteet terveelliseen asumiseen ja arjen hyvinvointiin. Kaisa valitsi mallistostamme modernin Honka Pino -omakotitalon, jonka avara ja rauhallinen arkkitehtuuri on omiaan edistämään rentouttavaa kotielämää, sanoo toimitusjohtaja Marko Saarelainen Honkarakenteelta.
201111_28458.jpg
Sadevesijärjestelmä kuntoon ennen talvea
Onko talosi katto tarkastettu ja varmasti kunnossa ennen talven tuloa? Lumisten talven jäljiltä katolla saattaa olla erilaisia vaurioita ja pahimmassa tapauksessa ne käyvät ilmi vasta, kun katto on lumen ja jään peittämä. Tämän seurauksena sulamisvedet voivat tulla rakenteista läpi tai ne valuvat pitkin julkisivua vahingoittaen sitä. Edellisten vuosien lumenpudotukset sekä lumi- ja jäämassat ovat jättäneet kattoihin jälkensä ja ne vaativat tarkastuksen ennen seuraavia rasituksia, joita tuloillaan oleva talvi taas mukanaan tuo.Tutustu Vesivek-järjestelmään
Sopimuksen teko
Viikon kysymys
Mitä materiaalia liesituulettimen poistoputken pitää olla?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton