Suihkukourun saa myös remontoitaviin kylpyhuoneisiin

Kapea kouru on helppo sovittaa suuriin ja erimuotoisiin laattoihin. Modernin suihkukourun voi asentaa myös remonttikohteisiin, ei ainoastaan uusiin asuntoihin rakennusvaiheessa. Remontissa asennus etenee niin, että vanha viemäri kaivetaan esiin ja uusi viemäröinti liitetään olemassa olevaan viemäriin. Lisäksi lattian kaadot muutetaan keskilattialta seinän viereen, johon suihkukouru yleisimmin asennetaan.

Geberit Cleanline -suihkukouru on mutkatonta liittää vanhaan viemäriin. Viivamaisen metallikourun voi katkaista kohteeseen sopivaan mittaan. Jos pesutilassa on useampi suihku, suihkukouruja voi asentaa useamman vierekkäin.

Kun 1940-luvulla rakennetun talon saunaosasto remontoitiin 40-luvun tyyliin, ehjän kokonaisuuden täydensivät huomaamattomat suihkukourut.
 

Cleanline-suihkukourun lisäksi tilassa on seina-wc duofix-asennuselementillä ja IDO Glow -istuimellaCleanline-suihkukourun lisäksi tilassa on seina-wc duofix-asennuselementillä ja IDO Glow -istuimella

Hurmaava 1940-luku kylpyhuoneeseen

Kun sisustussuunnittelija Annukka Tolamo remontoi 1940-luvulla rakennetun talonsa saunaosastoa, hän valitsi suihkukaivoksi Geberit Cleanline -suihkukourun. Kellaritiloihin oli jo aiemmin tehty suihku- ja saunatilat, jotka päivitettiin talon henkeä mukaillen 40-luvun tyyliin.

Seiniin ja lattioihin valittiin Pukkilan koristeelliset laatat, joiden muodot rikkovat perinteistä suorakulmaista linjaa. Selkeän viivamaisen Cleanline-suihkukourun ansiosta laattojen asennus saatiin tehtyä siististi. Lattian laatat ovat muodoltaan venytettyjä kuusikulmioita, ja pelkistetty suihkukouru antaa tilaa niiden erikoisille muodoille.

– Tähän kohteeseen tehtiin kokonaan uudet lattiavalut ja viemäröinnit. Suihkukourujen asennus sujui nopeasti ja todella helposti. Cleanline-suihkukourut voi leikata haluttuun pituuteen, joten ne saa istumaan tilaan kuin tilaan. Huomaamattomilla kouruilla tyyli saatiin pidettyä rikkoutumattomana, Annukka Tolamo kertoo.

Koska pesuhuoneeseen haluttiin kaksi suihkua, myös Cleanline-suihkukouruja asennettiin kaksi vierekkäin. Näin kahden suihkun vedet ohjautuvat nopeasti viemäriin. Kun kouru kulkee seinästä seinään, se sulautuu lattian ilmeeseen.

– Cleanline-suihkukourujen etuna on, että ne on todella helppo asentaa ja pitää käytössä puhtaana. Ne sopivat erityisesti kohteisiin, joissa halutaan käyttää suurempia lattialaattoja, sillä kapea kouru on helppo sijoittaa niiden väliin. Suihkukourut ovat toimiva valinta myös vanhoihin remontoitaviin kohteisiin, Tolamo mainitsee.

Saunaosastolle asennettiin myös siivousta helpottava, tyylikäs seinä-wc. Asennuksessa käytettiin Geberitin Duofix-asennuselementtiä, jolla wc:n huuhtelusäiliön saa piiloon seinän sisään. Istuimeksi valittiin IDO Glow -malliston huuhtelukaulukseton seinä-wc-istuin.
 

Geberit Cleanline -suihkukouru -40-luvun tyyliin remontoidussa pesutilassa.Geberit Cleanline -suihkukouru -40-luvun tyyliin remontoidussa pesutilassa.

Vanhan ammeen tilalle suihku ja suihkukouru

Geberit Cleanline -suihkukourun kaivojärjestelmä on kaksiosainen. Lattiaan jää näkyviin harjatusta teräksestä valmistettu kapea kouru, joka ohjaa veden ja lian viemäriin. Sen alla keskellä on kaivoelementti, joka sisältää vesilukon.

Suihkukourun huolto on yksinkertaista. Kourussa on keskellä kansi, jonka alle on kiinnitetty kampamainen hiussihti. Se kerää lian ja hiukset tehokkaasti itseensä. Pienikokoisen sihdin voi helposti tyhjentää ja huuhdella puhtaaksi, eikä hiuksia tarvitse kaivella enää viemäristä.

Cleanline-suihkukourua valmistetaan 900 ja 1300 millimetrin mittaisena. Kourun pituuden voi itse päättää kohteeseen sopivaksi, koska sen voi asennuksen yhteydessä leikata haluttuun mittaan. Vesieristyslaippa on kiinnitetty tehtaalla kiinteäksi osaksi kaivoelementtiä, mikä vähentää asennuksen työkuormaa ja varmistaa vesieristyksen tiiviyden.

– CleanLine on yhtä mutkaton asentaa kuin perinteinen lattiakaivo. Se soveltuu sekä uudisrakentamiseen että useimpiin remonttikohteisiin, esimerkiksi jos ammeen tilalle halutaan rakentaa suihku. Remontissa lattiaa ei tarvitse suihkukourun kanssa jyrsiä yhtä paljon kuin perinteisen lattiakaivon. Tämä on kiinnostanut myös linjasaneerauksia suunnittelevia isännöitsijöitä, toteaa Geberitin Kati Laakso.
 

Yleiskuva -40-luvun-henkisestä saunaosastosta. Suihkutilassa tasalattia ja Cleanline-suihkukouru.Yleiskuva -40-luvun-henkisestä saunaosastosta. Suihkutilassa tasalattia ja Cleanline-suihkukouru.


Tuotetiedot:
Geberit CleanLine -suihkukouru, suositushinnat alkaen 475 €
(sisältää kaivoelementin ja 900 mm pitkän CleanLine20-suihkukourun).
Kourun mitat: pituus 300–900/1300 mm (voidaan leikata kohteeseen sopivaksi), leveys 43 mm.
Kannen pituus: 157 mm.

Kuvat: Linnea Kuhmonen / sisustussuunnittelu: Annukka Tolamo

CleanLine-malliston Geberit-suihkukourut eivät ainoastaan miellytä silmää, vaan ne on myös helppo puhdistaa. Toisin kuin useissa perinteisissä suihkukouruissa avoin viemäripinta estää lian ja bakteerien kertymisen.CleanLine-malliston Geberit-suihkukourut eivät ainoastaan miellytä silmää, vaan ne on myös helppo puhdistaa. Toisin kuin useissa perinteisissä suihkukouruissa avoin viemäripinta estää lian ja bakteerien kertymisen.
 
Päivitetty
13.4.2018