• Etusivu
  • Energia

Vesikäsittelyillä vuolukivestä paljastuu uusia sisustuksellisia pintoja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Päivitetty 26.02.2018
20184_52573.jpg

Henka.

Tulikiven uusi Pielinen-takkamallisto koostuu neljästä pienikokoisesta kiertoilmatakasta, jotka sopivat monipuoliseen lämmittämiseen. Toisin kuin perinteisissä kamiinoissa niiden paksu vuolukivikuori varaa lämpöä pitkään hiilloksen sammuttua. Yleensä kiertoilmatakka alkaa lämmittää heti tulen syttymisen jälkeen ja tuottaa lämpöä puiden palamisen ajan. Siksi ne sopivat erityisen hyvin loma-asuntoihin ja epäsäännölliseen lämmitystarpeeseen. Pielinen-malliston kiertoilmatakkojen kuoren sisään voi lisätä lämmönvarausmassaa, jonka avulla takan varaavuutta voi kasvattaa. Muotokieleltään minimalistiset Henka-, Lamu-, Jokka- ja Kammi-takat tulivat myyntiin joulukuun alussa. Takkoihin voi valita yhden kolmesta ilmeikkäästä vuolukivipinnasta, joista kaksi on toteutettu vesikäsittelyllä.

Poikkeuksellisen varaava kiertoilmatakka

Varaaviin takkoihin erikoistunut Tulikivi tuo valikoimaansa uudet Pielinen-malliston kiertoilmatakat. Niiden lämmitystapa yhdistää kiertoilman ja varaavan takan hyödyt. Varsinaisiin varaaviin takkoihin verrattuna niiden etuja ovat kompaktit mittasuhteet ja kevyempi paino. Kevytrakenteiset kiertoilmatakat eivät vaadi perustuksilta yhtä paljon, joten ne voi sijoittaa lähes mihin tahansa tilaan. Alustaksi sopii jopa puulattia, koska takka ei kuumene liikaa alaspäin. Tulikiven takat toimitetaan asennusvalmiina, joten itse asennus sujuu nopeasti.

– Kiertoilmatakka luovuttaa lämpöä saman tien, heti puiden sytytyksestä lähtien. Kiertoilmatakkoja ei yleensä ole suunniteltu varaamaan lämpöä, mutta Tulikiven kiertoilmatakoissa on paksu vuolukivikuori ja mahdollisuus lisätä lämmönvarausmassaa. Siksi ne myös varaavat lämpöä ja luovuttavat sitä hiljalleen säteilylämpönä. Tarvittava palamisilma voidaan johtaa takkaan suoraan ulkoa. Näin se ei häiritse talon ilmanvaihtojärjestelmää, kertoo malliston suunnitellut Tulikiven Design Manager Mika Moilanen.

Lamu.
Lamu.

Pääosassa kameleonttimainen vuolukivi

Pielinen-mallistoon kuuluu neljä erilaista vuolukivistä kiertoilmatakkaa: Henka, Lamu, Jokka ja Kammi. Niiden muotoilussa kaikki ylimääräinen koristeellisuus on riisuttu pois. Huomion saa takkaan valittu vuolukivipinta sekä suuresta luukusta näkyvä tuli.

– Suomalainen vuolukivi on ainutlaatuinen luonnonmateriaali, jota on helppo työstää. Vesikäsittelyllä vuolukivelle pystyy antamaan ihan uudenlaisen ilmeen. Pielinen-mallistoa varten kehitimme uuden Nobile-pinnan. Tasaisella vesikäsittelyllä kivi muuttuu perinteistä vuolukiveä tummemmaksi ja alkaa kimmeltää. Kevyesti karhennettu Nobile-vuolukivi on miellyttävän sileä koskettaa, se tuntuu hieman mokkanahalta, Moilanen kuvailee.

Nobile-pinnan voi valita pintamateriaaliksi uusiin kiertoilmatakkoihin, osaan Karelia-sarjan varaavia takkoja sekä tiettyihin Tulikiven kiukaisiin.Takan pintaan voi valita myös vesileikkauksella toteutetun Grafia-pinnan tai perinteisen, sileän Classic-vuolukiven. Eläväpintaista Grafia-vuolukiveä koristavat epäsäännölliset, vesileikatut kuviot. Ne tuovat kivestä esiin kimmellystä ja kolmiulotteisuutta.

Pielinen-malliston takat eroavat toisistaan mitoiltaan ja luukkumalleiltaan. Vaihtoehtoina ovat kulma-, pysty-, vaaka- ja läpiluukku.Takan korkeuden voi valita kahdesta eri vaihtoehdosta. Modernissa Henka-takassa on leveä vaakaluukku. Kookkaampi Lamu sopii tilanjakajaksi huoneiden väliin, sillä sen läpiluukusta tuli näkyy molempiin suuntiin. Luukut saa auki molemmilta puolilta. Jokka-takassa on suuri kulmaluukku, joka avaa laajemman näkymän tuleen. Takan sijoittelua helpottaa se, että luukun puolen saa valita oikealle tai vasemmalle sivulle. Mitoiltaan kapeimmassa Kammi-takassa on korkea pystyluukku.

Jokka.
Jokka.
Kammi.
Kammi.
Huomio

Huomio

Tuotetiedot

  • Henka-kiertoilmatakka: Vaakaluukku, korkeus 1390 / 1840 mm, leveys 790 mm, syvyys 470 mm, hyötysuhde 83 %.
  • Lamu-kiertoilmatakka: Läpiluukku, korkeus 1450 / 1900 mm, leveys 900 mm, syvyys 565 mm, hyötysuhde 82 %.
  • Jokka-kiertoilmatakka: Kulmaluukku, korkeus 1390 / 1840 mm, leveys 740 mm , syvyys 470 mm, hyötysuhde 85 %
  • Kammi-kiertoilmatakka: Pystyluukku, korkeus 1450 / 1900 mm, leveys 620 mm, syvyys 530 mm, hyötysuhde 84 %

Kaikkiin Pielinen-malliston takkoihin voi valita joko Classic-, Grafia- tai Nobile-vuolukiviverhoilun.


Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Energia
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20085_11058.jpg
Tulikivi-uuni on varsinainen lämpövoimala
Vuolukivi on synnynnäinen uunikivi, ja Tulikivi on suurenmoinen vuolukiviuuni. Varaavan Tulikivi-uunin taika perustuu vuolukiven erinomaiseen lämmönvaraus- ja lämmönjohtokykyyn. Yhdessä korkean ominaispainon kanssa ne takaavat erinomaisen lämmitystehon sekä pitkän lämmönluovutusajan.Polttopuut palavat uunin pesässä nopeasti ja tehokkaasti, jolloin uunin massa varaa lämmön ripeästi itseensä. Pari pesällistä puuta riittää lämmittämään huoneen kuin huoneen, ja lämpöä huokuu sisätiloihin yli vuorokauden. Niinpä Tulikivi-uuni ei tuhlaa lämpöä eikä puuta kuten tavallinen kamiina tai avotakka, joissa täytyy pitää tulta yllä jatkuvalla syötöllä.
200611_789.jpg
Luonnonkivi on vaivaton ratkaisu
Luonnonkivi henkii yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Rakennusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkivi on myös vaivaton ratkaisu, kun luotat ammattilaisiin jo suunnitteluvaiheessa.Useimpien rakentajien toiveena on valita materiaalit, jotka tarjoavat silmänruokaa, mutta vaativat vähän huolenpitoa. Luonnonkivet helpottavat olennaisesti pintojen kunnossapitoa, sillä ne ovat kestäviä ja helppohoitoisia. Ne sopivat yhtä hyvin niin uudispihoihin kuin saneerattavaan pihaan. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua kiinteistölle.Lisätietoa luonnonivistä
20123_30161.jpg
Luonnonkivestä on moneksi
Luonnonkivi henkii ympärilleen yksilöllisyyttä, aitoutta ja arvokkuutta. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla käytännöllisyys, esteettisyys ja kestävyys. Luonnonkiven ominaisuuksia arvostetaan, mikä merkitsee arvonnousua asunnolle. Luonnonkivi on erittäin käytännöllinen materiaali kodin eri pinnoille.Lisää luonnonkivipinnoista
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton