Saunatilat sähköistettiin remontin yhteydessä tähän päivään

Kylpyhuoneen ja saunan remontissa pätee vanha viisaus: ”Hyvin suunniteltu, on puoliksi tehty”.  20 vuotta vanhat tilat kaipasivat uutta ilmettä ja uutta tekniikkaa. Niin kuin yleensä remontissa käy, myös tässä nälkä kasvoi syödessä ja suunnitelmat tilojen uusimisessa muuttuivat matkan varrella. Tilat sinällään pysyivät samojen seinien sisällä, mutta esimerkiksi sauna koki muutoksen alkuperäisestä suunnitelmasta. Asukas painottaa kuitenkin, että suunnittelu kannattaa tehdä hyvin heti alussa ja ottaa ammattilainen avuksi suunnitteluun ja työn tekemiseen. Näin saa uutta näkemystä ja välttää mahdolliset virheet.

Tilaa ilmainen ABB asennuskalusteet -esite Esitepalvelusta

Lähtökohtia mietittäväksi sähköistyksen kannalta

Millaisen valaistuksen haluat? Haluatko vaikkapa himmentimen valaistuksen säätöön? Tunnelman kannalta se on hyvä vaihtoehto. Mutta huolehdi myös siitä, että valoa riittää siivoamiseen. Muista myös tarkistaa, että valonlähde ja säädin ovat yhteensopivia keskenään. 

Uuteen saunatilaan himmennin ja kuituvalot

Asukas valitsi saunaan sekä pesutilaan himmennettävät valaisimet. Ratkaisu on ollut onnistunut. 
Hän vinkkaa, että kuituvalojen valinnassa, kannattaa olla tarkkana, jotta kuitujen pituus on riittävä haluttuun lopputulokseen pääsemiseksi.
Säätimen voi sijoittaa kylpyhuoneeseen, kunhan muistaa ottaa huomioon tarvittavat turvaetäisyydet ja suojausluokan (IP). Tämä on hyvä huomioida jo suunnitteluvaiheessa. Näin sähköurakoitsija osaa ottaa asian omassa työssään huomioon ja valita oikeanlaiset tuotteet.
Vanhassa kylpyhuoneessa ei ollut ollenkaan pistorasioita, mutta niitä haluttiin uusittuun tilaan. Pistorasioita lisättäessä on otettava huomioon niiden vikavirtasuojaus. Tässä kohteessa pistorasiaryhmä ei ollut vikavirtasuojan takana keskuksessa, joten tilaan valittiin Kosti-sarjan läppäkannellinen vikavirtasuojapistorasia (IP44), mikä soveltuu erinomaisesti kosteaan tilaan. Se on turvallinen, vaikka tilaan tiivistyy kosteuttakin.
 

Vasemmalla oleva uppoasennettava vikavirtasuojapistorasia sopii hyvin kylpyhuoneisiin. Oikealla taas on pintaan asennettava vikavirtasuojapistorasia.Vasemmalla oleva uppoasennettava vikavirtasuojapistorasia sopii hyvin kylpyhuoneisiin. Oikealla taas on pintaan asennettava vikavirtasuojapistorasia.
Jos tiloissa on lattialämmitys, kannattaa pyytää sähköasentajaa mittamaan onko kaapelin vastusarvot vielä kohdillaan ja onko lämmitys vielä kunnossa. Termostaatti, joka huolehtii oikeasta lämpötilasta, kannattaa päivittää remontin yhteydessä.

Valitse pintamateriaaleihin sopivat sähköasennuskalusteiden värit

Tilojen visuaalisuus, yhteensopivuus ja värit eivät ole kiinni vain laattojen tai saunaan valitun puun sävystä. Muista, että myös sähköasennuskalusteiden värit voi valita tiloihin sopivaksi. IMPRESSIVO®-sarjan värit ovat valkoinen, alumiini ja antrasiitti.
 

Lopputulos lämmittää

Tämän kohteen uusi sauna ja pesutila ovat nyt valmiita. Asukas on tyytyväinen lopputulokseen. Hän painottaa, että valittujen urakoitsijoiden kanssa keskustelu läpi remontin, on ensiarvoisen tärkeää. Kuuntele heitä, mutta myös oma visio tiloista kannattaa pitää mielessä.

Hyviä löylyjä!

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö asennuskalusteista

 
Julkaistu
5.11.2018