Gyproc Habito® – markkinoiden kovin kipsilevy kantaa jopa 40 kg ripustuspainon yhdellä ruuvilla

Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.

Gyproc Habito® antaa uudenlaisen mahdollisuuden kiinnittää painavatkin esineet suoraan levypintaan, juuri siihen kohtaan kuin itse haluat. Kalustetukia tai ankkurikiinnikkeitä ei Habiton kanssa tarvita!Gyproc Habito® antaa uudenlaisen mahdollisuuden kiinnittää painavatkin esineet suoraan levypintaan, juuri siihen kohtaan kuin itse haluat. Kalustetukia tai ankkurikiinnikkeitä ei Habiton kanssa tarvita!

Kestää elämää ja iskuja

Gyprocin uutuuslevy Habito® kestää jopa 40 kilon ripustuskuorman yhdellä puuruuvilla ja sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden.

Habito® -levyyn on mahdollista kiinnittää kaapistot sekä muut seiniin ripustettavat esineet ja tarvikkeet suoraan ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa kalustetukea. Tämä vähentää esityötä kaapistojen kiinnityksessä niin keittiössä kuin wc- ja kodinhoitotiloissa, koska kiinnityspisteet voi hakea vapaasti kipsilevypinnoilta asennuksen yhteydessä. Myös tilojen sekä sisustuksen muunneltavuus on aikaisempaa helpompaa, kun esimerkiksi taulutelevision kaltaisia painavia esineitä voidaan kiinnittää vapaasti haluttuun kohtaan seinässä.

– Habito®-rakennuslevyn lujuus perustuu kipsiytimeen lisättyihin patentoituihin lisäaineisiin. Näin saadaan aikaan ennennäkemätön lujuus ilman, että kipsilevylle ominainen työstettävyys muuttuu. Kyse on merkittävästä innovaatiosta rakennusalalla, joka koskee niin rakennusteollisuutta, tavallisia talonrakentajia kuin peruskorjaajiakin. Seinärakenne voidaan myös toteuttaa kustannustehokkaasti vähemmillä levykerroksilla. Habitolla levytetystä seinärakenteesta tulee elämätön ja sillä saavutetaan myös hyvä palo- ja ääneneristävyys, kertoo kehityspäällikkö Kimmo Anttila Saint-Gobainin tehtaalta Kirkkonummelta.

Kehityspäällikkö Kimmo Anttila.Kehityspäällikkö Kimmo Anttila.

Mitä kipsilevy kestää?
Kurkista Myytinmurtajaisten ensimmäiseen osaan, jossa aiheena ripustuslujuus
Myytinmurtajaiset


Habiton® tunnistat heti

Habito®-levyn tuotanto uudella ulkoasulla on ollut jo tovin kovassa käynnissä Kirkkonummella. Levyn tyylikäs ja ainutlaatuinen pintakuvio onkin jo näkynyt paikallisissa rautakaupoissa, työmailla sekä messuilla. Nähdessäsi kipsilevyn Habiton® tunnistettavalla logolla, tiedät työskenteleväsi laadukkaan, varmasti testatun ja dokumentoidun tuotteen kanssa.

Tunnistat Habito®-levyn helposti levyssä olevasta logosta.Tunnistat Habito®-levyn helposti levyssä olevasta logosta.

Minne Gyproc Habito® soveltuu?

Gyproc Habito® -levy soveltuu erityisesti kohteisiin, joissa vaaditaan erityistä kulutuskestävyyttä, kuten keittiöt, tekniset tilat, autotallit, koulut, päiväkodit ja sairaalat.

Laske Habito-seinän kuormituskapasiteetti Kuormituslaskurilla

Gyproc Habito -laskurilla voit laskea Habito-seinän kuormituskapasiteetin. 

Kuormituslaskennan edellytykset

 • Kuormitusarvojen varmuuskerroin on 3.
 • Kuorman oletetaan olevan staattinen.
 • Dynaaminen kuormitus on arvioitava erikseen.
 • Kiinnityspisteiden väli tulee olla vähintään 200 mm tai kuormitusta on pienennettävä.
 • Seinän maksimaalinen kuormitus on 300 kg/m.
 • Kiinnitysruuvia ei saa kiristää liikaa, ettei se pyörähdä Habito -levyssä.
Kuormituslaskuriin

Habitoa käytettiin myös, kun vankilasta rakennettiin asuntoja

Kauas Turun silloisesta keskustasta, syrjäiselle Kakolanmäelle, perustettiin vuonna 1853 vankila. Nykypäivän Turussa välimatkaa keskustaan on enää kilometri. Vankilasellien tilalla on nyt tasokasta asumista ja palveluita. Seinät rakentuvat Gyproc Habito-levyillä ja suomalaisella työllä.

Lue lisää Kakolanmäen projektista

750_Gyproc_Kakola_4911
750_Gyproc_Kakola_4935

Habitolle on myönnetty Rakennustietosäätiön rakennusmateriaalien paras päästöluokitus, M1

Gyproc Habito® -levylle on myönnetty M1-merkki. Mitä kyseinen merkki sitten kertoo? 

M1-merkki kertoo, että merkin omaava tuote on testattu puolueettomassa laboratoriossa, ja että se on vakioiduissa testiolosuhteissa neljän viikon iässä täyttänyt M1-luokalle asetetut vaatimukset. M1-tuotteiden käytön avulla luodaan hyvä sisäilmasto.

Rakennusmateriaalien päästöluokitus on osa Sisäilmayhdistys ry:n kehittämää laajempaa luokituskokonaisuutta. Päästöluokitukset myöntää Rakennustietosäätiö RTS.

Ominaisuuksia:

 • Käänteentekevä ripustuslujuus vapauttaa sisustuksen ja takaa nopean ja helpon asennuksen.
 • Iskunkestävä seinäpinta esimerkiksi lastenhuoneisiin tai autotalliin.
 • Levyn kestävyys antaa pitkän käyttöiän ja pienentää korjaus- ja huoltotarvetta.
 • Levy on reunaohennettu ja pinnaltaan vaalea, näin levyn saumaus ja pinnoitus on tehty helpoksi.
 • Erinomainen palonkestävyys, ääneneristävyys ja jäykistyskapasiteetti.
 • Gyproc Habito® on testattu ja dokumentoitu kaikissa Gyproc-väliseinäjärjestelmissä.
 • Levyn paksuus on sama kuin muissa Gyproc-kipsikartonkilevyissä – voit huoletta yhdistellä levyjä oman tarpeesi mukaisesti.
 • Gyproc Habito® -levyllä on M1-sisäilmaluokitus sekä CE-merkintä.
Tutustu Gyproc Habito® -levyn käsittelyyn ja asentamiseen.
Videot löydät täältä!
750 Gyproc_50th_Juhlalogo
 
Päivitetty
3.1.2023