• Etusivu
  • Rakentaminen

Tampereen Supermessuilla otetaan yhdessä hyppy kesään!

Rakentajan toimitus
Julkaistu 03.04.2018
20184_52416.jpg

Koko perhe viihtyy huhtikuisessa superviikonlopussa, jonka muodostavat perinteikkäät Puutarha-messut, 10. kertaa järjestettävät Kotimaan Matkailumessut, viime keväänä debytoinut Design- ja käsityötori, klassikko-Keräily sekä levymessu-uutuus Platta.

Tämänkeväisillä Supermessuilla on paljon yhdessä puuhattavaa: Aistipuutarhassa koetaan monin eri tavoin ja Toimintatorilla touhutaan porukalla. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävässä tapahtumassa on mukana lähes 500 näytteilleasettajaa, viimeksi Supermessuilla vieraili lähes 21 000 kesäpuuhista haaveilevaa.

Yllätyksellistä Puutarha-messuilla

Koko perhe viihtyy Tampereen Supermessuilla, missä kartoitetaan jo kesäsuunnitelmia aina pihan tai parvekkeen laitosta kotimaan kutkuttavimpiin lomakohteisiin. Lapset on huomioitu messuilla perinteiseen tapaan esimerkiksi tuttujen hahmojen muodossa: tassua voi paiskata ainakin Ville Vikingin ja suloisten pandojen kanssa. Messuilla on mahdollista myös touhuta yhdessä Toimintatorilla ja kokea messut kaikin aistein Aistipuutarhassa. Valloittava Aistipuutarha on ainutlaatuinen kokemus: se kuuluu, tuntuu ja jopa tuoksuu. Tässä puutarhassa riittää kierreltävää ja kosketeltavaa toviksi – ja mikä parasta: se mahdollistaa yhteistä tekemistä messuseuralaisten kanssa. Toinen touhuntäyteinen tila on Toimintatori, joka esittelee erilaisia omassakin pihassa toteutettavia piha- ja puutarhaideoita. Torilla voi esimerkiksi piirtää katuliiduilla, uppoutua leikkeihin kekseliäissä hiekkalaatikoissa tai autoradalla sekä ihastella keijun kasvihuonetta.

20184_52420.jpg

Tänä vuonna kaikki ei ole sitä, miltä näyttää – Puutarha-messuille rakentuu kerrostalo

Yllätyksellisyys on yhteinen nimittäjä kaikelle A-hallissa nähtävälle ja koettavalle, kun Puutarha-messujen tarinat kulkevat pelkistetystä ja perinteisestä räjähtävään väriloistoon. Puutarhan messuhalliin solutetaan taimien, sipuleiden ja muiden pihan ja parvekkeen piristäjien lisäksi paljon kujeilevaa sisältöä, johon kannattaa kaivautua syvemminkin. Pitkin hallia on koottu erilaisia minipuutarhoja, joiden lähempi tarkkailu paljastaa maailmoita, ilostuttavia yksityiskohtia ja ideoita omaan tekemiseen. She Shed -vajan yllätykselliset piirteet ja värikylläisyyden näkee vasta kurkistamalla rakennelman sisälle, ja joskus katseet kannattaa kääntää ylöspäin – tällä hetkellä erityisen muodikkaita ilmakasveja ja kokedamoja on esillä runsaasti. DIY-alueella tehdään itse kokedaman lisäksi keijupuutarha sekä rintakukka ja opetellaan koulimaan taimia.

Puutarha-messuille toteutetaan myös kahdeksan parveketta, joiden kuvitteelliset asukkaat ovat eri-ikäisiä ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä. Asukkaina kodeissa ovat muun muassa kaupunkiviljelijä ja maalta kaupunkiin muuttanut eläkeläispariskunta. Messuilla nähdäänkin, miten oman persoonan voi somistaa esille parvekkeelle sekä esitellään kiinnostavasti tämän hetken sisustus- ja kasvitrendejä.

Lue uutinen: Puutarha-messuille rakentuu kerrostalo – parveketrendit esillä ainutlaatuisesti

20184_52422.jpg

Kotimaan matkailumessut järjestetään tänä vuonna jo 10. kertaa

Kotimaan houkuttelevimpiin lomailulääneihin päästään tutustumaan koko Suomen mitalta E-hallissa. Ammattilaisten Verkostoitumisaamua vietetään perjantaiaamuna 8:30–10:00 ennen ovien avaamista kaikille kävijöille.­­ Kotimaan Matkailumessujen perjantain juontaa Saimi Hoyer, muita juontajia ovat muun muassa bloggari Emmi Nuorgam ja Omatarhurin Santeri Urhonen.

Huomio

Huomio

Otetaan Supermessuilla yhdessä #hyppykesään!

#Supermessut
pe 20.4. klo 10–17
la 21.4. klo 9–17
su 22.4. klo 10–17
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus

www.supermessut.fi

Rakentaminen
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20212_68483.jpg
Uuden sukupolven tehokaat akkukoneet
Akkuporakoneet ovat suosituimpia ja eniten käytettyjä sähkötyökaluja rakentajien ja remontoijien keskuudessa. Ne ovat usein välttämättömiä erilaisissa tee-se-itse projekteissa ja ehdottomasti kodin käytetyimpiä sähkötyökaluja. Akkuporakoneen toimivuudella on siten suuri merkitys työn sujumiseen. Tehokkaalla ja pitkäkestoisella akulla sekä hyvällä ergonomialla asennus on helppoa ja nopeaa.
20202_62770.jpg
Takka on muutakin kuin vain koriste - luonnollista lämpöä kotiin!
Puulämmitys - se luonnollinen, perinteikäs ja tunnelmallinen tapa lämmittää koti. Tulisija tarjoaa lisälämmönlähteenä varmuutta, sillä se on myös luotettava tapa lämmittää silloinkin kun sähköt ovat poikki. Tulisijalla lämmitys on erinomainen keino säästää esimerkiksi silloin kun sähkö on kalleimmillaan tai on muuten tarve leikata lämmityskustannuksia. Vaikka paukkuvat talvipakkaset antavatkin vielä hetken odottaa itseään, kannattaa niiden tuloon kuitenkin varautua. Takka on myös ainoa lämmönlähde, joka luo aitoa tunnelmaa kotiin. Takkatulen ääreen on helppo jäädä rauhoittumaan kaiken kiireen keskelle.Tiesitkö, että jopa yli miljoonassa suomalaisessa pientalossa on tulisija?
20154_43012.jpg
Takka ja kiuas samassa yhdistelmässä?
Huolimatta vielä lämpöisten päivien jatkumisesta, on syksy vähitellen ajankohtainen vuodenaika. Jotta mökkikautta voisi vielä hyvillä mielin jatkaa pitkälle syksyyn, kannattaa sijoittaa lämpöön sekä tunnelmaan ja hankkia uusi takkakiuas kotiin tai mökille. Makeat löylyt uudesta kiukaasta, tai kodikas takkatulen loimu –mikä sen parempaa.
20145_39407.jpg
Sadevesi- ja salaojajärjestelmät kuntoon sekä kotona että mökillä
Omakotitalon tai vapaa-ajan asunnon omistaminen on ikuista kiinteistön ylläpitoa. Kiinteistösi omistajana saat päättää siitä, miltä asumuksesi näyttää ja miten se toimii. Välttämättömiä korjauksia kuitenkin tulee ja niihin kannattaa varautua ajoissa. Harvalla on varaa remontoida taloaan juuri silloin, kun tarve on suurin.
201012_23920.jpg
Rakennuskoneiden käyttö lisääntyy
Asuinkerrostalorakentamisen vilkastumisen myötä torninosturien käyttö kasvaa lähes 50 %"VTT:n ennusteen mukaan rakennuskoneiden käytön määrä kasvaa tänä vuonna noin 5 % ja ensi vuonna edelleen 8 % ", toteaa asiakasjohtaja Pekka Pajakkala VTT:ltä. Rakennuskonealan elpyminen on rakentamista nopeampaa. Asuinkerrostalorakentamisen vilkastuminen näkyy torninosturien käytön lähes 50 %:n kasvuna kuluvana vuonna.
202210_79781.jpg
Anoppilan vanhoista piipuntiilistä rakennettiin upea pyöräkatos
Konsta Takalan perheeseen kuuluu vaimo ja kolme poikaa. Tamperelaisen omakotitalon pihalla riittää vilskettä, kun kaikki käyttävät polkupyöriä. Selvää oli, että pyörille tarvitaan jonkinlainen järjestys. Mielissä alkoi hahmottua pyöräkatos.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton