Oletko valmis? Mökkikausi on vihdoin tulossa
Puukiukaan lämmöllä nautit kesästä

Aurinko alkaa vähitellen lämmittää ja valon määrä lisääntyy - kesä on täällä taas. Nyt on oikea aika sijoittaa lämpöön sekä tunnelmaan ja hankkia uusi kiuas kotiin tai mökille. Makeat löylyt uudesta kiukaasta, tai kodikas takkatulen loimu –mikä sen parempaa.

Kesä lähestyy - onko sinun kiukaasi kunnossa?Kesä lähestyy - onko sinun kiukaasi kunnossa?

Pienen mökin upea ratkaisu – takka ja kiuas yhdessä

Kinos-takkakiuas on Tulikiven erikoismalli, joka lämmittää löylyhuoneen ja tuo tunnelmaa samalla takkahuoneeseen. Kiukaan erikoisuutena on, että varsinainen kiuas sijaitsee löylyhuoneen puolella tulipesän luukun kuitenkin auetessa takkahuoneessa. Kinos-takkakiuas antaa siis yhdellä lämmityksellä sekä miellyttävän pehmeät löylyt saunaan että tunnelmallisen takkatulen oleskelutiloihin.

Puulämmitteisen Kinos-takkakiukaan lämmitys tapahtuu oleskelutilan puolelta. Takkakiukaan lämmittämiseksi riittääkin, että polttopuita tuodaan vain oleskelutilaan. Kesähelteillä on myös miellyttävää, että kuumenevaan saunaan ei tarvitse mennä lisäämään puita lämmitysvaiheessa.
 

Pienen mökin unelma - takka ja kiuas samassa paketissa. Kinos-takkakiuas tarjoaa molemmat.Pienen mökin unelma - takka ja kiuas samassa paketissa. Kinos-takkakiuas tarjoaa molemmat.

Vai ilman takkaa? Vuolukiveä tai terästä?

Tulikiven saunatuoteryhmästä löytyy myös muita puulämmitteisiä vaihtoehtoja niin mökeille kuin kotiin. Hile ja Utu tuovat suuren lasiluukkunsa ansiosta tunnelmaa saunaan. Moderni muotokieli, hyvät löylyominaisuudet sekä puhdas palaminen ovat asioita, joihin vuolukivipintaisessa Hile-kiukaassa sekä teräskuorisessa Utu-kiukaassa on panostettu. Kiukaiden etuna on suuri kivitila, jonka ansiosta löylyt ovat pehmeät ja lämmönsiirto kiuasrungosta kiviin on tehokasta.

Teräskuorinen Utu-kiuas soveltuu monenlaisiin löylyhuoneisiin. Koska kiuas on siro kooltaan, selkälinjainen muotoilultaan ja kiukaan luukun kätisyys on helposti vaihdettavissa, on kiukaan sijoituspaikka helpompi miettiä halutunlaiseksi.
Puhdas palaminen, sekä selkeä ja moderni muotokieli tekevät kiukaasta ajattoman näköisen sekä ympäristöystävällisen ratkaisun. Mattamusta teräsverhoilu on tyylikäs vaihtoehto. Löylyt ovat pehmeät ja miellyttävät tehokkaan kiuasrungosta kiviin tapahtuvan lämmönsiirron ansiosta.

Vuolukiven ystävälle vaihtoehtona löytyy siro Hile. Myös tämän kiukaan luukun kätisyys on helposti vaihdettavissa, joten sijoituspaikan valinta helpottuu. Innovatiivista suomalaista muotoilua oleva Hile on vuolukivipintainen moderni kiuas. Kiukaassa on huomioitu alhaiset päästöt sekä hyvä hyötysuhde – näin löylynautinnosta tulee vieläkin parempi ja voit nauttia pehmeistä löylyistä levollisin mielin.

Vuolukiven pehmeää lämpöä tuo Hile.Vuolukiven pehmeää lämpöä tuo Hile.
Teräskuorinen mattamusta Utu.Teräskuorinen mattamusta Utu.

Puukiuas kannattaa hankkia nyt – kaupan päälle pihagrilli

Mökkisauna lämpiää mukavasti laadukkaalla puukiukaalla. Tulikiven kaikkiin puukiukaisiin saat huhti-toukokuussa pihagrillin kaupan päälle (690 €).

Grilli on valmistettu laadukkaasta ja kestävästä keramiikkamassasta. Grillin pinnan voit pinnoittaa haluamaasi sävyyn, ympäristöön sopivaksi, joko slammaamalla tai laatoittamalla.

Tarjoukset saatavilla Tulikivi-studioista sekä Tulikivi-jälleenmyyjiltä kautta maan.  Löydä lähin jälleenmyyjäsi >>

Kampanjatarjoukset voimassa 1.4–31.5.2018. Ei voi yhdistää muihin etuihin ja tarjouksiin.

Mistä tiedän minkä tehoinen kiuas
on minulle oikea?

Kiukaan teho (kW) valitaan aina saunatilavuuden (m³) mukaan.

 

Eristämättömät seinäpinnat, kuten tiili, lasitiili, lasi, betoni, kaakelit yms. vaativat kiukaalta enemmän tehoa. Hyvänä muistisääntönä on lisätä saunan tilavuuteen 1,2 m³ jokaista eristämätöntä seinäpintaneliötä kohti.

Esimerkiksi 10 m³ saunahuone, jossa on lasiovi, vastaa tehontarpeeltaan noin 12 m³ saunahuonetta. Mikäli saunahuoneessasi on hirsiseinät, kerro saunan tilavuus 1,5:llä.

Muista, että kiuastehon määräämää saunahuoneen minimitilavuutta ei kuitenkaan saa alittaa, eikä maksimitilavuutta ylittää.


Kiinnostuitko? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä:


 
Julkaistu
16.4.2018