Messukävijät tähyävät urbaaniin puumajaan

Piha & Puutarha -messuilla Turun Messukeskuksessa kurkistetaan kevääseen ja tulevaan kesään 6.-8.4.

Messuilla on kattavasti esillä mm. pioneja, joista kuullaan mm. Luonnonvarakeskuksen esityksiä. Pionien Koti myy messuilla mm. harvinaisempia pionilajikkeita. Messuilla tutustutaan ensimmäistä kertaa mm. myrkkykasveihin ja puutarhan tuholaisiin.
 
Kävijät pääsevät katsomaan visuaalisesti mielenkiintoista toteutusta, kun Kukkakauppa Bronco rakentaa messuhalliin urbaanin puumajan. A-hallin takaseinälle kohoaa urbaani puumaja-näyttely, josta löytyvät ideat puutarha-, terassi- ja parvekehyggeilyyn. Kokonaisuus on rakennettu sisustukselliseksi viherkeitaaksi, joka kohoaa kahdeksan metrin korkeuteen.
 
−Viherkasvit valtaavat pihat ja parvekkeet. Sisä- tai ulkokasvien rajat rikkoutuvat tämän trendin hiipiessä hiljalleen myös suomalaisiin ulkotiloihin Ruotsista, kertoo puumajan toteuttava Niina Autti, Kukkakauppa Broncosta.
 
−Esille on nostettu useita hauskoja kierrätysideoita sekä oivaltavat vinkit viherkasvien kesälomailuun, kuvailee Autti.
 
Pienet ja miksei hieman isommatkin messuvieraat on otettu huomioon ja näyttely tarjoaa elämyksellisen äänimaailman, kilpailupisteineen.

Puutarha_980x400px

Pyörivää romantiikkaa

Turun Piha ja Puutarha -messujen monipuolinen ja elämyksellinen yleiskoristelu on Ammattioppilaitos Livia käsialaa. Koristelu toivottaa messuvieraat tällä kertaa tervetulleeksi vihreään puutarhaan. Kävijä voi pistäytyä romanttiseen pyörivään puutarhaan tai vaikkapa huolettomaan puutarhaan, jossa villiyrtit kasvavat vapaasti. Luonnonkivipuutarhassa tutustutaan mm. uutuuskiveen, ruukku- ja metsäpuutarhasta puolestaan saa hyviä vinkkejä omalle tontille. 

Euron istutuksia

Yleisöä yllätetään mm. Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen variksenpelättimillä, joiden aihioita on myös kaupan. Näytteilleasettajien ja yhdistysten taimitoreilta löytyvät kevään suosikit. Tarjolla on mm. orvokkeja, pelargoneja, kurjenmiekkoja ja yrttejä.

Kauppapuutarhaliitto Varsinais-Suomen messuosastolla maistellaan pikkusyötäviä ja niin aikuis- kuin lapsikävijät voivat eurolla istuttaa ja viedä tuotteen kotiin. Kauppapuutarhat tutustuttavat yleisön myös tuholaisiin, jotka pidetään messujen aikana hyvin aisoissa.

Kukkakauppiaat tekevät messuilla näyttäviä kukkasidontatöitä. Myös lapset pääset kokeilemaan kukkien sitomista. 

1200_parvekenayttely

Stailaa kasveissa ja löydä fengshui

Messujen ajankohtaisessa ohjelmassa puutarhaneuvos Arno Kasvi antaa vinkit siihen, mitä kannattaa viljellä kotipuutarhassa, maisemasuunnittelija Eva Wuite stailaa kasveilla ja hortonomi Sari Weckström opastaa fengshuista parvekkeella.

Messujen suosituissa työnäytöksissä päästään katsomaan kesäkukkien trendejä, puiden istutusta ja kasvikumppaneita yhdessä Greencaren ja arboristi Minna Toivasen matkassa. Messuilla päästään ihailemaan myös bloggaajien ruukkutoteutuksia.

1200_greencare23

Tapahtuman kanssa samaan aikaan on myös Mökki & Meri -kokonaisuus, jossa ovat esillä mm. laiturit, saunat ja muut vapaa-ajan asumisen tuotteet ja palvelut.

Liput

 • Aikuiset 16 € *
 • Eläkeläiset 13 € *
 • Lapset (7-15 v.) 5 € *
 • Perhe (kaksi aikuista ja lapset 7-15 v.) 34 €
 • Monipäivä 20 € *
 • Opiskelijat 13 € *
 • Ryhmät 10 € (min. 10 maksavaa hlöä/ryhmä)
 • Paikoitus 6 €
 • Vaatesäilytys 2,50 €
Piha_ja_Puutarha_Ennakkoliput2

Aukioloajat

 • Pe 10-18
 • La 10-18
 • Su 10-17

 
Julkaistu
27.3.2017