• Etusivu
  • Remontti

Tyylikäs ja kestävä tiilikatto

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ormax Monier Oy
Julkaistu 26.03.2018
20183_52249.jpg

Kattoremonttia ei kannata tarpeettomasti lykätä, sillä vanha ja huonokuntoinen katto lisää yläpohjarakenteiden kosteusvaurioriskiä huomattavasti. Vanhan katon uusimisessa keskeistä on panostaa laatuun – oikeaan osunut katemateriaalivalinta on erittäin tärkeä, paitsi koko talon rakennusteknisen toimivuuden ja kestävyyden, myös sen arkkitehtuurin kannalta.

Laadukas ja pitkäikäinen katemateriaali

Pitkien perinteiden kattotiili on mitä parhain katemateriaali vanhan talon korjauksessa. Se sopii erinomaisesti kaikille harjakatoille, olipa nykyinen katemateriaali mikä tahansa. Tiilikatto kestää hyvin ilmansaasteita, sateita, auringon paahdetta ja myös Pohjolan äärimmäisiä sääolosuhteita.

Pitkäikäisen materiaalin valinta edustaa elinkaaritietoista ajattelua. Oikein asennettuna tiilikatto kestää jopa 70 vuotta. Tiilikatto on myös edullinen – koko elinkaarensa aikana. Kun otetaan huomioon tiilikaton pitkäikäisyys, asentamiskustannukset ja talon käyttöikä, on tiilikatto yksi edullisimmista kateratkaisuista.

Ei huolta painosta

Jotkut ovat huolissaan tiilikaton painosta kattoremonttia tehdessään. Kun vanhan pelti- tai varttikaton tilalle asennetaan tiilikatto, on rakenteisiin kohdistuva kuormitus luonnollisesti suurempi. Kattorakenteet on kuitenkin mitoitettu kestämään tämän.

Jokainen katto, nykyisestä katemateriaalista riippumatta, on suunniteltu kantamaan vesikatetta suuremman kuorman. Esimerkiksi lumikuormat lasketaan aina mukaan turvallisuusmarginaaleihin. Näiden rinnalla muutamien kymmenien kilojen neliöpainoerot katemateriaalien välillä eivät vaikuta. Siten tiilikatto sopiikin myös painonsa puolesta kattoremonttikohteisiin.

Betonitiilikatto on tehty kestämään

Betonikattotiilet valmistetaan kovassa paineessa muotoon puristettavasta betonimassasta. Siksi ne ovat erittäin mittatarkkoja ja tiiviitä. Mittatarkkuus merkitsee tiilien saumatonta yhteensopivuutta. Ne on helppo asentaa ja ne pysyvät tiiviisti paikallaan. Roskat ja jäätyvä vesi eivät pääse kattotiilien väliin nostamaan tai siirtämään niitä.

Iätön ja ajaton tiilikatto edustaa klassista rakentamista ja on aina muodissa. Suositussa kotimaisessa Ormax Protector-betonikattotiilessä yhdistyvät kaunis ulkonäkö ja pitkä elinkaari. Ainutlaatuinen Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana.

20183_52251.jpg

Uutta ilmettä laattakattotiilellä

Tiilikatto mielletään perinteisesti aaltoprofiilin muotoa noudattelevaksi katepinnaksi. Vaikka vaihtoehtoja tiilimalleista onkin jo useita, on Ormax kehittänyt aivan uuden tyyppisen laattakattotiilen. Sen esteettisyys, ominaisuudet ja asennettavuus tekevät tiilestä näyttävän ja kestävän vaihtoehdon rakennuksen suojaksi.

Ormax EVO sopii graafiseen nykyarkkitehtuuriin kuten myös iäkkäämmän kohteen korjausrakentamiseen. Kattotiilen ilme on suunniteltu linjakkaaksi, elegantiksi ja kevyeksi. Se korostaa vanhan talon persoonallista ilmettä. Tiilen elävä pinta rakentaa harmonisen kokonaisuuden eri julkisivumateriaalien kanssa. Tiili lukkiutuu tiiviisti paikoilleen ja pysyy siinä vakaasti kaikissa olosuhteissa.

Katso lisää EVO-kattotiilestä

20189_54741.jpg

Kattoremonttiin tiilikattojen asiantuntija

Kattoremontissa ei yleensä riitä ainoastaan pintamateriaalin vaihtaminen, vaan aluskate, tuuletusrimat sekä ruoteet tulee myös vaihtaa. Ormaxilla on pitkät perinteet katon rakentamisessa ja tietotaito käsintehdyistä savikattotiilistä moderneihin, täydellisiin kattojärjestelmiin. Kattoratkaisut sisältävät kaikki kattoon tarvittavat osat aluskatteista kattotiiliin, kiinnikkeisiin, läpivienteihin ja kattoturvatuotteisiin.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Ormax Monier Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20196_58616.jpg
Aluskatteen asennus
Aluskate on tärkeä osa kattoa ja on tarkoitettu kestämään katolla yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalikin. Sitä ei tule jättää pitkäksi aikaa säälle yms. ulkopuolisille rasituksille alttiiksi. Aluskate ei ole tarkoitettu rakennusaikaiseksi sääsuojaksi vaan rakennus tulee sääsuojata erikseen. Aluskatteen asennuksen jälkeen varsinainen kate tulee asentaa mahdollisimman nopeasti, mielellään muutaman viikon kuluessa.
20071_3216.jpg
Kaunis ja kestävä tiilikate
Tiilikatto on Suomen suosituin, uusien pientalojen katemateriaali. Suomalaiseen arkkitehtuuriin ja maisemaan sopiva tiilikatto on kestävä, äänetön ja talon arvoa nostava vesikatevaihtoehto. Tiilikatto on kaunis ja kestävä laatukatto, joka sopii erinomaisesti niin uudisrakennukseen kuin vanhan talon korjaukseen.
20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton