Tyylikäs ja kestävä tiilikatto

Kattoremonttia ei kannata tarpeettomasti lykätä, sillä vanha ja huonokuntoinen katto lisää yläpohjarakenteiden kosteusvaurioriskiä huomattavasti. Vanhan katon uusimisessa keskeistä on panostaa laatuun – oikeaan osunut katemateriaalivalinta on erittäin tärkeä, paitsi koko talon rakennusteknisen toimivuuden ja kestävyyden, myös sen arkkitehtuurin kannalta.
 

Ormax tiilikatot 750x432

Laadukas ja pitkäikäinen katemateriaali

Pitkien perinteiden kattotiili on mitä parhain katemateriaali vanhan talon korjauksessa. Se sopii erinomaisesti kaikille harjakatoille, olipa nykyinen katemateriaali mikä tahansa. Tiilikatto kestää hyvin ilmansaasteita, sateita, auringon paahdetta ja myös Pohjolan äärimmäisiä sääolosuhteita.

Pitkäikäisen materiaalin valinta edustaa elinkaaritietoista ajattelua. Oikein asennettuna tiilikatto kestää jopa 70 vuotta. Tiilikatto on myös edullinen – koko elinkaarensa aikana. Kun otetaan huomioon tiilikaton pitkäikäisyys, asentamiskustannukset ja talon käyttöikä, on tiilikatto yksi edullisimmista kateratkaisuista.

Ei huolta painosta

Jotkut ovat huolissaan tiilikaton painosta kattoremonttia tehdessään. Kun vanhan pelti- tai varttikaton tilalle asennetaan tiilikatto, on rakenteisiin kohdistuva kuormitus luonnollisesti suurempi. Kattorakenteet on kuitenkin mitoitettu kestämään tämän.

Jokainen katto, nykyisestä katemateriaalista riippumatta, on suunniteltu kantamaan vesikatetta suuremman kuorman. Esimerkiksi lumikuormat lasketaan aina mukaan turvallisuusmarginaaleihin. Näiden rinnalla muutamien kymmenien kilojen neliöpainoerot katemateriaalien välillä eivät vaikuta. Siten tiilikatto sopiikin myös painonsa puolesta kattoremonttikohteisiin.

Betonitiilikatto on tehty kestämään

Betonikattotiilet valmistetaan kovassa paineessa muotoon puristettavasta betonimassasta. Siksi ne ovat erittäin mittatarkkoja ja tiiviitä. Mittatarkkuus merkitsee tiilien saumatonta yhteensopivuutta. Ne on helppo asentaa ja ne pysyvät tiiviisti paikallaan. Roskat ja jäätyvä vesi eivät pääse kattotiilien väliin nostamaan tai siirtämään niitä.

Iätön ja ajaton tiilikatto edustaa klassista rakentamista ja on aina muodissa. Suositussa kotimaisessa Ormax Protector-betonikattotiilessä yhdistyvät kaunis ulkonäkö ja pitkä elinkaari. Ainutlaatuinen Protector-pinnoite antaa läpivärjätylle tiilelle kauniin pinnan, joka hylkii tehokkaasti likaa ja kasvillisuutta. Pinnoite suojaa myös uv-säteilyltä, jolloin väri pysyy pitkään haalistumattomana.

Protector musta 4

Uutta ilmettä laattakattotiilellä

Tiilikatto mielletään perinteisesti aaltoprofiilin muotoa noudattelevaksi katepinnaksi. Vaikka vaihtoehtoja tiilimalleista onkin jo useita, on Ormax kehittänyt aivan uuden tyyppisen laattakattotiilen. Sen esteettisyys, ominaisuudet ja asennettavuus tekevät tiilestä näyttävän ja kestävän vaihtoehdon rakennuksen suojaksi.

Ormax EVO sopii graafiseen nykyarkkitehtuuriin kuten myös iäkkäämmän kohteen korjausrakentamiseen. Kattotiilen ilme on suunniteltu linjakkaaksi, elegantiksi ja kevyeksi. Se korostaa vanhan talon persoonallista ilmettä. Tiilen elävä pinta rakentaa harmonisen kokonaisuuden eri julkisivumateriaalien kanssa. Tiili lukkiutuu tiiviisti paikoilleen ja pysyy siinä vakaasti kaikissa olosuhteissa.

Katso lisää EVO-kattotiilestä
 

EVOkatto800x450

Kattoremonttiin tiilikattojen asiantuntija

Kattoremontissa ei yleensä riitä ainoastaan pintamateriaalin vaihtaminen, vaan aluskate, tuuletusrimat sekä ruoteet tulee myös vaihtaa. Ormaxilla on pitkät perinteet katon rakentamisessa ja tietotaito käsintehdyistä savikattotiilistä moderneihin, täydellisiin kattojärjestelmiin. Kattoratkaisut sisältävät kaikki kattoon tarvittavat osat aluskatteista kattotiiliin, kiinnikkeisiin, läpivienteihin ja kattoturvatuotteisiin.

Avaimet käteen tiilikattoremontti

Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin Ormaxin valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista, joka ei sido sinua mihinkään. 
Päivitetty
26.3.2018