Patentoitua kolmikerrospintaa vesikattojen parhaaksi

Pohjoisen ankarat sääolosuhteet vaativat katolta paljon. Kovalle rasitukselle joutuva kattopelti vaatii myös yhtä kestävät kiinnikkeet. Kateruuveissa sähkösinkitys ja yksi ohut maalikerros eivät vielä anna riittävää suojaa ulkokäytössä. Sinkityksen lisäksi tarvitaan esikäsittely, pohjamaali ja pintamaali. Kattopelleissä siitä on jo vuosikymmenien kokemus.

Kingi_Omataloyhtiö_kevät_2018_takasP_1920x1080

Valitse katolle pitkäikäinen kateruuvi

Peltikaton kestävyydestä puhuttaessa unohdetaan usein kateruuvi, vaikka sillä on erittäin oleellinen rooli katon kestävyydessä ja takuiden säilymisessä. Asennuksissa tulisikin käyttää aina kateruuveja, joiden kestävyys on samaa luokkaa kattopellin kanssa.

Suomen katoilla käytettävä kattopelti on vähintään C3–ilmastorasitusluokan vaatimuksiin kehitettyä kolmikerrospinnoitettua hiiliterästä. Vastaaviin säänkesto-ominaisuuksiin päästään kateruuvin ollessa myös kolmikerrospinnoitettua hiiliterästä. Siinä sinkkikerroksen päällä oleva tartuntakerros (esikäsittely), pohjamaali ja pintamaali varmistavat ruuvin kestävyyden.

Kolmikerrospinnoituksella kestävä kateruuvi

KINGI® kateruuvin kolmikerrospinnoitusmenetelmä on patentoitu ja sen on kehittänyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen, joka on tehnyt uraauurtavaa kehitystyötä teräskattojen korroosionkestävyyden eteen. Hän oli pidentämässä myös kattopeltien kestoikää kehittämällä 1990-luvulla kattoalalla tunnetun Pural® pinnoitteen.

- Yhtä kestävän pinnoitteen kehittäminen kateruuviin oli monin verroin haastavampi projekti, kuin sileän pellin pinnoittaminen. Ruuvin kannassa on kulmia ja kanta joutuu heti asennusvaiheessa voimakkaampaan mekaaniseen rasitukseen kuin pelti, Kinnunen kertoo.

- Terävät kulmat ja reunat pitää maalausstandardin mukaan pyöristää, joten teimme sen KINGI® kateruuville. Näin pinnoitetta on riittävästi joka kohdassa. Pinnoitteen tarttuvuus on varmistettu erityisellä Silaani-tartuntakerroksella, jonka kemialliset harukset sitovat pohjamaalin alustaansa. Kaksi jauhemaalikerrosta ovat yhteensä 120 mikrometriä, mikä on riittävä suoja aina C4-ilmastorasitusta vastaan, kuvaa Kinnunen KINGI® kateruuvin kehittämistä.

- Ja mikä parasta, kotimainen valmistus ISO 9001 -laatujärjestelmän alla takaa suunnitellun kestävyyden jokaiseen ruuviin, lisää Kinnunen.

Näin syntyy Kingi kateruuvi

3 syytä valita KINGI® kateruuvi

  • Ylivoimaisesti paras asennettavuus: KINGI® kateruuvin älykäs muotoilu tekee peltikaton asentamisesta helppoa ja nopeaa. KINGI® kateruuvin ainutlaatuisen porautuvuuden mahdollistavat patentoitu FASTFX™-pikakärki ja CrownD-muotoiltu kruunukanta. Ruuvi porautuu täsmällisesti juuri haluttuun kohtaan naarmuttamatta peltIä. KINGI® kateruuvin kruununkanta on myös sopivan korkea, jotta se istuu tiukasti asennusistukkaan. Näin asentaminen on vakaata eikä asentajan ote lipsu. Näin vältytään naarmukohtien paikkamaalaamiselta jälkikäteen ja laadukas, ajan hampaan kestävä katto on kerralla valmis.
  • Kestää aikaa ja kulutusta: Durabl3-pinnoitteen ansiosta KINGI® kateruuvi kestää aikaa ja kulutusta. Se on suunniteltu kestämään ruostumatta yhtä kauan kuin parhaat peltikatot. CrownD-muotoilun ansiosta vesi valuu pois KINGI® kateruuvin kruunukannasta eikä kuluta pinnoitetta korroosioriskiä aiheuttaen. KINGI® kateruuvi on ainoa ankarampaan kaupunki- ja teollisuusilmastorasitusluokkaan C4 soveltuva hiiliteräskateruuvi Suomessa.
  • Kotimainen valinta: KINGI® kateruuvi on suomalainen innovaatio, jonka valmistuksesta suurin osa tehdään Suomessa. Ulkomaisilta toimittajilta hankintaan vain ne puolivalmisteet ja raaka-aineet, joita ei voi hankkia Suomesta. KINGI® kateruuvi on kotimainen valinta. Sen hankkiminen tuo työtä ja luo hyvinvointia Suomeen.

Tilaa Kingi-kateruuveja


 
Julkaistu
11.5.2023