Patentoitua kolmikerrospintaa vesikattojen parhaaksi

Pohjoisen ankarat sääolosuhteet vaativat katolta paljon. Kovalle rasitukselle joutuva kattopelti vaatii myös yhtä kestävät kiinnikkeet. Kateruuveissa sähkösinkitys ja yksi ohut maalikerros eivät vielä anna riittävää suojaa ulkokäytössä. Sinkityksen lisäksi tarvitaan esikäsittely, pohjamaali ja pintamaali. Kattopelleissä siitä on jo vuosikymmenien kokemus.

Kingi_Omataloyhtiö_kevät_2018_takasP_1920x1080

Valitse katolle pitkäikäinen kateruuvi

Peltikaton kestävyydestä puhuttaessa unohdetaan usein kateruuvi, vaikka sillä on erittäin oleellinen rooli katon kestävyydessä ja takuiden säilymisessä. Asennuksissa tulisikin käyttää aina kateruuveja, joiden kestävyys on samaa luokkaa kattopellin kanssa.

Suomen katoilla käytettävä kattopelti on vähintään C3–ilmastorasitusluokan vaatimuksiin kehitettyä kolmikerrospinnoitettua hiiliterästä. Vastaaviin säänkesto-ominaisuuksiin päästään kateruuvin ollessa myös kolmikerrospinnoitettua hiiliterästä. Siinä sinkkikerroksen päällä oleva tartuntakerros (esikäsittely), pohjamaali ja pintamaali varmistavat ruuvin kestävyyden.

Kolmikerrospinnoituksella kestävä kateruuvi

KINGI® kateruuvin kolmikerrospinnoitusmenetelmä on patentoitu ja sen on kehittänyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen, joka on tehnyt uraauurtavaa kehitystyötä teräskattojen korroosionkestävyyden eteen. Hän oli pidentämässä myös kattopeltien kestoikää kehittämällä 1990-luvulla kattoalalla tunnetun Pural® pinnoitteen.

- Yhtä kestävän pinnoitteen kehittäminen kateruuviin oli monin verroin haastavampi projekti, kuin sileän pellin pinnoittaminen. Ruuvin kannassa on kulmia ja kanta joutuu heti asennusvaiheessa voimakkaampaan mekaaniseen rasitukseen kuin pelti, Kinnunen kertoo.

- Terävät kulmat ja reunat pitää maalausstandardin mukaan pyöristää, joten teimme sen KINGI® kateruuville. Näin pinnoitetta on riittävästi joka kohdassa. Pinnoitteen tarttuvuus on varmistettu erityisellä Silaani-tartuntakerroksella, jonka kemialliset harukset sitovat pohjamaalin alustaansa. Kaksi jauhemaalikerrosta ovat yhteensä 120 mikrometriä, mikä on riittävä suoja aina C4-ilmastorasitusta vastaan, kuvaa Kinnunen KINGI® kateruuvin kehittämistä.

- Ja mikä parasta, kotimainen valmistus ISO 9001 -laatujärjestelmän alla takaa suunnitellun kestävyyden jokaiseen ruuviin, lisää Kinnunen.

Vaihtoruuveilla edullista ikälisää peltikatoille

Kun peltikaton ruuveissa on havaittavissa ruostetta, on korkea aika reagoida. Ne ovat merkki alkavasta kosteusongelmasta. KINGI® vaihtoruuvi™ on kehitetty tilanteisiin, joissa vanhoissa ruuveissa on kohonnut vuotoriski, mutta pelti ja pellin alapuolella olevat alusruoteet ovat vielä kunnossa. Vaihtamalla ruostuneiden ruuvien tai naulojen tilalle KINGI® vaihtoruuvit™ jatkuu vanhan peltikaton käyttöikä vielä pitkään.

Uudelleenkiinnityksessä on tärkeintä, että uusi kateruuvi saa hyvän otteen entisen ruuvin ruodepuuhun tekemästä reiästä ja samalla tiivistää hyvin vanhan pellissä olevan reiän. Tämän vuoksi KINGI® vaihtoruuvin™ kierreosa on tavallista paksumpi ja aluslaatta tavallista suurempi. Ruuvi on entisen mittainen, ettei se puhkaise ruoteen alla mahdollisesti olevaa aluskatetta.

KINGI® vaihtoruuvin™ avulla kiinityskohdat saadaan korjattua tiiviiksi ja katolle lisää käyttöikää vuosiksi eteen päin.

uudet_kingiruuvit

Näin syntyy Kingi kateruuvi

 
Julkaistu
11.10.2021