Patentoitua kolmikerrospintaa vesikattojen parhaaksi

Katolle asennettavien terästuotteiden ruostesuojaukseen ei ole oikoteitä. Sähkösinkitys ja yksi ohut maalikerros eivät vielä anna terästuotteelle riittävää suojaa ulkokäytössä. Sinkityksen lisäksi tarvitaan esikäsittely, pohjamaali ja pintamaali. Kattopelleissä siitä on jo vuosikymmenien kokemus.
 

Kingi_Omataloyhtiö_kevät_2018_takasP_1920x1080

Näin tunnistat kestävän kateruuvin

Peltikaton kestävyydestä puhuttaessa unohdetaan valitettavan usein kateruuvi, vaikka sillä on erittäin oleellinen rooli katon kestävyydessä ja takuiden säilymisessä. Unohtaminen on luonnollista, sillä katon ostaja pitää itsestään selvänä, että kattopellit asennetaan sellaisilla kateruuveilla, joiden kestävyys on samaa luokkaa kattopellin kanssa.

Koska Suomen katoilla käytettävä kattopelti on vähintään C3–ilmastorasitusluokan vaatimuksiin kehitettyä kolmikerrospinnoitettua hiiliterästä, on myös kateruuvin oltava kolmikerrospinnoitettua hiiliterästä. Pelkkä C3-merkintä ei kuitenkaan vielä takaa, että kateruuvi kestää ulkokäytössä yhtä hyvin kuin kolmikerrospinnoitettu kattopelti. Kolmikerrospinnoitetussa kateruuvissa sinkkikerroksen päällä oleva tartuntakerros (esikäsittely), pohjamaali ja pintamaali varmistavat ruuvin kestävyyden. Näin on vain KINGI® kateruuvissa.

Kolmikerrospinnoitettu kateruuvi = Kingi

KINGI® kateruuvin kolmikerrospinnoitusmenetelmä on patentoitu ja sen on kehittänyt diplomi-insinööri Jorma Kinnunen, joka on tehnyt uraauurtavaa kehitystyötä teräskattojen korroosionkestävyyden eteen. Hän oli pidentämässä myös kattopeltien kestoikää kehittämällä 1990-luvulla kattoalalla tunnetun Pural® pinnoitteen. Yhtä kestävän pinnoitteen kehittäminen kateruuviin oli monin verroin haastavampi projekti, kuin sileän pellin pinnoittaminen. Ruuvin kannassa on kulmia ja kanta joutuu heti asennusvaiheessa voimakkaampaan mekaaniseen rasitukseen kuin pelti.

Teräsrakenteiden teräviin kulmiin tulee ohuempi maalikerros kuin tasaisille pinnoille. Terävät kulmat ja reunat pitää maalausstandardin mukaan pyöristää, joten teimme sen KINGI® kateruuville. Näin pinnoitetta on riittävästi joka kohdassa. Pinnoitteen tarttuvuus on varmistettu erityisellä Silaani- tartuntakerroksella, jonka kemialliset harukset sitovat pohjamaalin alustaansa. Kaksi jauhemaalikerrosta ovat yhteensä 120 mikrometriä, mikä on riittävä suoja aina C4-ilmastorasitusta vastaan, kuvaa Kinnunen KINGI® kateruuvin kehittämistä. - Ja mikä parasta, kotimainen valmistus ISO 9001 -laatujärjestelmän alla takaa suunnitellun kestävyyden jokaiseen ruuviin, lisää Kinnunen.

Uusilla vaihtoruuveilla edullista ikälisää peltikatoille

Yksi Kingin uutuustuotteista on kateruuvien vaihtoihin kehitetty KINGI® vaihtoruuvi™. Silloin kun ruuvit ovat ruosteessa ja/tai niissä on kohonnut vuotoriski, mutta pelti ja pellin alapuolella olevat alusruoteet ovat vielä kunnossa, ei ole mitään syytä uusia koko kattoa. Vaihtamalla ruostuneiden ruuvien tai naulojen tilalle KINGI® vaihtoruuvit™ jatkuu vanhan peltikaton käyttöikä vielä pitkään.

Uudelleenkiinnityksessä on tärkeintä, että uusi kateruuvi saa hyvän otteen entisen ruuvin ruodepuuhun tekemästä reiästä ja samalla tiivistää hyvin vanhan pellissä olevan reiän. Tämän vuoksi KINGI® vaihtoruuvin™ kierreosa on tavallista paksumpi ja aluslaatta tavallista suurempi. Ruuvi on entisen mittainen, ettei se puhkaise ruoteen alla mahdollisesti olevaa aluskatetta.

KINGI® vaihtoruuvia™ kohtaan onkin jo herännyt suurta mielenkiintoa, kertoo Kingi Oy:n toimitusjohtaja Jari Lehtola. – Kysyntää on tullut myös aivan äskettäin tehdyistä kattoremonttikohteista, joissa katto on asennettu jostain syystä vastoin asiakkaan odotusta määräysten vastaisilla kateruuveilla. Vaikka katto on uusi, sitäkään ei voi luotettavasti uudelleenasentaa samankokoisilla ruuveilla. Uuden KINGI® vaihtoruuvin™ ansiosta asennus voidaan nyt korjata pitävästi samoihin reikiin. Asiakas saa katostaan määräysten mukaisen ja kiinnikkeitä myöten pitkäikäisen katon, toteaa Lehtola.

uudet_kingiruuvit

Näin syntyy Kingi kateruuvi

 
Julkaistu
23.9.2020