Rintamamiestalon yläpohja eristettiin puhallusvillalla

Rauhallisella alueella, taajaman ulkopuolella sijaitsee perinteinen rintamamiestalo. Kellarilliseen taloon on rakentamisensa jälkeen tehty pienempiä ja suurempia remontteja. Puulämmitys on vaihdettu öljyyn, katto on uusittu ja koti on kokenut sisäpintaremontin moneen kertaan. Nelihenkinen perhe halusi säästää lämmityskustannuksissa ja päätti hankkia puhallusvillaa yläpohjaan.

rmt2

Tästä lähdettiin

Perheen isä kiipesi yläpohjaan tarkistamaan nykyisten lämmöneristeiden tilanteen. Yläpohjasta löytyi alkuperäistä purua 200 mm kerros, jonka energiatehokkuudessa on huomattavasti parantamisen varaa. Puhallusvilla todettiin parhaaksi vaihtoehdoksi lisäeristää yläpohjaa.

- Mietimme eri vaihtoehtoja ja teimme paljon taustaselvitystä ja vertailua. Meille oli tärkeää turvallisuus, mutta kyllä rahallakin oli merkitystä, perheen isä kertoo.

- Netistä löytyvät laskurit ovat käteviä. Niillä pystyi kotisohvalla laskemaan säästöjä ja hankintahintoja. Niitä sitten puolison kanssa vertailtiin ja mietittiin minne kauas säästyvillä rahoilla matkustetaan, hän nauraa.

Miksi päädyttiin InsulSafe Puhallusvillaan?

ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on lasivillasta valmistettua irtoeristettä. Se on valmistettu epäorgaanisesta ja kemiallisesti neutraalista materiaalista, eikä se sisällä korroosiota aiheuttavia ainesosia. ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on lahoamaton ja hajuton tuote eikä se tarjoa homesienille otollista kasvualustaa.

- Tällaisessa vanhassa talossa paloturvallisuus oli yksi tärkeimmistä valintakriteereistä, mutta myös terveellisyyteen kiinnitettiin huomiota, isä huomauttaa.

InsulSafe® kuuluu paloluokkaan A1, eli se on palamaton rakennusmateriaali.

- Pitkäikäisyys oli myös painava peruste. Tämän puhallusvillan painuma on tosi pieni, eikä uutta satsia tarvitse olla heti tilaamassa, perheen äiti lisää.

- Tämähän on vielä kierrätyslasista valmistettu, joten myös ekologisuus on huomioitu, äiti jatkaa.

ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on lasivillasta valmistettua irtoeristettä.ISOVER InsulSafe® Puhallusvilla on lasivillasta valmistettua irtoeristettä.

Ratkaiseeko raha?

ISOVERin laskurilla voi helposti laskea säästön vuositasolla ja verkkokaupan laskurilla hinnan. Annettuja tietoja muuttelemalla on helppo laskea ja vertailla säästöjen ja hankintakustannusten suhdetta.

- Sen lisäksi, että vuositasolla säästö on melkoinen ja takaisinmaksuaika on lyhyt, ostoksen pystyi maksamaan osamaksulla. Se oli helpottava vaihtoehto tällaiseen lapsiperheen arkeen, isä ynnää.

- Ja puhallustyöstä saa vielä kotitalousvähennyksen, äiti muistuttaa.

Puhallusvillan hankkiminen ja asentaminen on tehty helpoksi.
Puhallusvillaa.fi-sivustolla tavoitat lähimmät urakoitsijasi koko Suomen kattavasta urakoitsijaverkostosta.

12032018_03042018.JPG

Kaikki sujui sovitusti

Ensimmäinen työ oli käydä yläpohjassa tarkistamassa nykyisten eristeiden tilanne. Samalla tarkastettiin läpiviennit sekä putkien ja hormien eristykset.

- Tarvittavat tuulenohjaimet haettiin tuosta lähimmästä rautakaupasta ja vaimon kanssa niitä naulailtiin kiinni. Onpa sitten paikat valmiina asentajien saapuessa, isä kertoo.

ISOVER Tuulenohjain on tarkoitettu talojen yläpohjan räystäsalueelle asennettavan puhallusvillan liikkumisen estämiseksi. Tuulenohjain ohjaa tehokkaasti ilmavirtaukset yläpaarteen suuntaan. Tällöin lämmöneristeen eristyskyky paranee, koska tuuletusilma ei pääse jäähdyttämään lämmöneristeen yläpintaa. Viistoon, katteen suuntaisesti asennettu tuulenohjain estää myös tehokkaasti tuiskulumen pääsyä eristeisiin.

- Puhaltajat saapuivat sovitusti paikalle, vetivät letkut yläpohjaan ja yhtäkkiä homma olikin valmis. Todella ammattimaista toimintaa! Isä kiittelee.

Lähde: ISOVER energiansäästölaskuriLähde: ISOVER energiansäästölaskuri

- Enää eivät harakat lämmittele katonharjalla, isä nauraa viitaten ISOVERin nostalgiseen tv-mainokseen.

Enää eivät katonharjalla varikset lämmittele.Enää eivät katonharjalla varikset lämmittele.
Klikkaa kuvaa siirtyäksesi Puhallusvillaa.fi-sivustolle.Klikkaa kuvaa siirtyäksesi Puhallusvillaa.fi-sivustolle.
 
Päivitetty
23.7.2020