• Etusivu
  • Talo

Helppohoitoiset kasvit keväiselle lasiterassille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 21.03.2018
20183_52191.jpg

Kevät tekee tuloaan jo kohisten ja on taas se aika vuodesta, kun saa alkaa laittamaan terassia kevät- ja kesäkuntoon. Myös istutuksia voi alkaa suunnitella terassin somistukseksi. Erilaiset sipulikasvit viihtyvät ulkona jopa pienillä pakkasilla ja tuovat lasitetulle terassille lisää viihtyvyyttä. Lumon kysyi kukkakauppa Ruusupuun yrittäjä Sanna Toivoselta vinkit kevätkasvien valintaan ja hoitoon.

Kevätkasvien valinta ja hoitaminen

Innokkaimman viherpeukalon kannattaa aloittaa kevään istutukset sipulikasveilla. Usean sipulikasvin keltaiset ja pastellinsävyiset väritkin sopivat hyvin kevääseen. Yksi kevään suosituimmista kasveista on ruukkunarsissi, joka selviää ulkona jopa 5-10 asteen pakkasessa hyvin kasteltuna. Narsissit ja muut sipulikasvit ovat erittäin helppohoitoisia, sillä niiden voima on sipulissa: tarpeeksi isoon ruukkuun istutettu kasvi pärjää kyllä viileässä keväisellä terassilla ilman sen kummempaa huolenpitoa.

Vasta lämpötilojen noustessa selvästi plussan puolelle kannattaa sipulikasville antaa vettä ja vähän lannoitetta, jotta ne jaksavat kasvaa. Valon ja varsinkin lämmön lisääntyessä sipulikasvit kukkivat nopeasti, jolloin alkaakin olla hyvä aika istuttaa vuoden ensimmäiset orvokit, sillä nekin kestävät jopa parin asteen pakkasta. Jos kevät ja kesä ovat kovin aurinkoisia, kannattaa lasitetulle terassille harkita kaihtimia. Suora auringonpaiste vaikuttaa kasveihin voimakkaammin lasitetussa tilassa, jossa lämpötila nousee ulkolämpötilaa korkeammaksi kuivattaen kasveja nopeammin.

Kasvien suojaaminen säältä

Vaikka sipulikasvit kestävätkin pientä pakkasta ja vaativat vain vähän hoitoa, suuret lämpötilanvaihtelut ei ole niillekään hyväksi. Jos esimerkiksi haluat pelastaa ruukkunarsissin kylmäksi yöksi sisälle ja viet sen aamulla takaisin ulos, teet kasville enemmän haittaa. Säätiedotuksen luvatessa poikkeuksellisen kylmää kevätyötä, voi ruukun nostaa kylmävarastoon tai vastaavaan suojasampaan, mutta viileään tilaan. Varmin tapa on pitää kasvit istutettuna ruukuissa lasitetulla terassilla, jossa niistä pääsee nauttimaan, mutta niiden hoitoon ja suojaamiseen ei tarvitse sen kummemmin panostaa.

Kevään edetessä pidemmälle, saattaa kasvien istuttaminen ulos houkuttaa. Helpointa kasvit on vielä ulos ruukuissaan, jotka voi hätätapauksessa nostaa suojaan. Jos kasvit on jo istutettu maahan, pitää ne kylmän yön sattuessa suojata hallaharsolla. Maalaisjärjellä pääsee kasvien kanssa pitkälle, mutta hyvä nyrkkisääntö on vanhan kansan sanonta, jonka mukaan kesäkuun 10. päivän jälkeen ei pitäisi olla enää yöpakkasia.

Kevään edetessä pidemmälle, saattaa kasvien istuttaminen ulos houkuttaa. Helpointa kasvit on vielä ulos ruukuissaan, jotka voi hätätapauksessa nostaa suojaan.
Kevään edetessä pidemmälle, saattaa kasvien istuttaminen ulos houkuttaa. Helpointa kasvit on vielä ulos ruukuissaan, jotka voi hätätapauksessa nostaa suojaan.

Sisusta kevätkasvien avulla

Kasveja kannattaa ehdottomasti hyödyntää osana sisustusta. Tavallinen virhe on valita tilaan suhteessa liian pieniä ruukkuja ja kasveja, jotka täyttävät nopeasti lattia- ja pöytätilaa. Siksi kasvien valinta kannattaa aloittaa miettimällä tilaa myös korkeussuunnassa: onko kattoon mahdollista laittaa roikkuvia kasveja, entä miltä muutama korkeampi ruukku tai rungollinen laakeripuu näyttäisivät lasitetulla terassilla? Reilumman kokoinen ruukku kannattaa valita käytännönkin syistä: isompaan ruukkuun istutettu kasvi ei kuivu yhtä nopeasti.

Muita terassin sisutusvinkkejä löytyy blogista sekä Inspiraatio-oppaasta.

Tilaa ilmainen suunnittelu- ja kustannusarviokäynti

Terassilasituksen hintaan vaikuttavat monet asiat, kuten terassin muoto ja mitat, asennustapa, arkkitehtuuriset vaatimukset. Tarkan hinta-arvion saat veloituksetta Lumonin asiantuntijoilta.

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Talo
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20073_4051.jpg
Avautuva Lumon lasiseinä
Lumon lasiseinä luo uusia mahdollisuuksia muunnella tiloja ja niiden käyttötarkoitusta. Sillä voidaan jakaa ja laajentaa ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja, joissa vaaditaan helppoa muunneltavuutta. Kokonaan sivuun käännettynä lasit vievät vähän tilaa. Tyylikäs ulkonäkö istuu hyvin ympäröivään arkkitehtuuriin.
20073_4051.jpg
Avautuva Lumon lasiseinä tuo uusia ideoita ulko- ja sisätiloihin
Lumon lasiseinä luo uusia mahdollisuuksia muunnella tiloja ja niiden käyttötarkoitusta. Sillä voidaan jakaa ja laajentaa ravintola- ja liiketiloja sekä muita tiloja, joissa vaaditaan helppoa muunneltavuutta. Kokonaan sivuun käännettynä lasit vievät vähän tilaa. Tyylikäs ulkonäkö istuu hyvin ympäröivään arkkitehtuuriin.
20088_12550.jpg
Lisää tilaa, viihtyisyyttä ja tyyliä
Lumon parvekelasitus on kätevä tapa tuoda lisätilaa kotiisi. Parvekelasitus suojaa parvekettasi vettä, lunta, tuulta ja pölyä vastaan. Lasitettu parveke saa sisustajan mielikuvituksen liikkeelle. Vapaa-aika, harrastukset ja jopa pelkkä oleskelu saavat ihan uusia ulottuvuuksia kun suojana on sivuunliukuvat parvekelasit. Mikäpä olisi sen mukavampaa kuin istua parvekkeella iltakahvin äärellä hyvien ystävien seurassa punertuvaa taivaanrantaa katsellen...Lisätietoa parvekelaseistaJätä yhteydenottopyyntö tästä!
201810_55053.jpg
Mikä on keittiössä kokin paras ystävä?
Keittiössä ahkerasti hääräävä kotikokki tarvitsee hyvät raaka-aineet ja sopivat tilat ruuan laittoon. Keittiön toiminnallisuus koostuu useista tekijöistä – käryn poisto on yksi tärkeimmistä. Ruuanlaitosta syntyvien käryjen ja rasvaisen ilman ei kuulu leijua kokin silmille tai jäädä asuntoon ruuanlaitoin jälkeen. Niiden poistaminen on liesikuvun tehtävä. Toimiva liesikupu on kokin paras ystävä.
8_P_153741_1.jpg
Unelmien koti, lupa olla järkevä - kuuntele Kivijalka-podcast
Haluaisitko unelmien kotisi pakettina vai muuttovalmiina talona? Kenties ehkä sittenkin haluat rakentaa talosi pitkästä tavarasta hartiapankilla?Talon ostaminen tai rakentaminen on monelle meistä elämän suurin yksittäinen hankinta. Silloin on luonnollisesti hyvä tietää mihin tarkalleen ottaen rahat kuluvat projektissa. Miten tasapainoilla unelmien kodin ja tarkan budjetin välimaastossa? Onnistuneen taloprojektin jälkeen perheen rahat riittävät yhä toivottuun elämänlaatuun, mutta samalla rakentamisessa on tehty vain fiksuja kompromisseja ja unelmista on pystytty pitämään kiinni. Kuuntele jakso alta tai Kivijalka-podcastin sivuilta!Jos saat KIVIJALASTA polttoainetta ajatuksillesi, niin ota meidät seurantaan! Se onnistuu tilaamalla Rakentaja.fi YouTube-kanava. Voit kuunnella podcastin myös yleisimmissä podcast-sovelluksissa, kuten Spotify, Apple podcastit, Google podcastitjaStitcher.
Sohvan imurointi
Imurasioiden sijoitus
Imurasioiden sijoituspaikan valintaan vaikuttavat ensisijaisesti seuraavat kaksi asiaa:– ulottuvuus; standardi-imurointiletku on 8 metriä. Jatkovarren avulla ylletään noin 9 metrin päähän imurasialta. Perussääntö suunnittelussa on, että imurasioita sijoitetaan niin harvaan kuin on mahdollista. Käyttäjän kannalta on miellyttävintä, kun imurasiaa tarvitsee vaihtaa mahdollisimman harvoin.– käytännöllisyys; keskusimuri on kodinhoitoa helpottava laite, jota käytetään päivittäin. Imurasiat tulee sijoittaa siten, että ne ovat ergonomisesti ja siivousaluetta ajatellen mukavasti käsillä. Keittiöön kannattaa suunnittelussa sijoittaa yksi imurasia ja sitä varten erillinen neljään metriin asti venyvä keittiöletku.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton