Tehokas saunan eristys

Kotimaiset Finnfoamin valmistamat FF-PIR-eristeet soveltuvat erinomaisesti käytettäviksi saunan kuumissa ja kosteissa tiloissa. Ohuilla ja tehokkailla FF-PIR-eristeillä tilat saadaan maksimaalisesti hyötykäyttöön ja mahdollisimman energiatehokkaiksi, eli nopeasti lämpeneväksi ja lämmönpitäväksi.

Levyt asennetaan suoraan seinän runkorakenteeseen, joka voi olla kiviseinä tai puurunko. FF-PIR-eristeiden käyttölämpötila on -50…+120˚C, mutta hetkellisesti ne kestävät jopa yli +200˚C asteen lämpötiloja. Näin ollen tuotetta on turvallista käyttää saunassa.

Saunaan soveltuvat ensisijaisesti FF-PIR SAUNA (30 x 600 x 1200 mm, ympäritäyspontattu) tai FF-PIR 30 ALK (30 x 600 x 2400 mm, ympäritäyspontattu). Myös muut eristepaksuudet soveltuvat käytettäväksi saunan lämmöneristeenä.

Saunan eristyksessä
FF-PIR on kustannustehokkain kokonaisratkaisu, jossa sokkelin laatoitus tehdään
suoraan levyn pintaan.  Saunan eristyksessä FF-PIR on kustannustehokkain kokonaisratkaisu, jossa sokkelin laatoitus tehdään suoraan levyn pintaan.  

Yleiset ominaisuudet

  • FF-PIR sopii erinomaisesti saunan, yläpohjien ja seinien lämmöneristämiseen.
  • FF-PIR-eristeiden tehokas lämmöneristyskyky, lämmönjohtavuus λDeclared on 0,022 W/mK, mahdollistaa ohuemmat eristepaksuudet.
  • FF-PIR on kosteusteknisesti turvallinen ja homehtumaton.
  • FF-PIR sopii niin uudisrakentamiseen kuin korjausrakentamiseenkin.

Höyrynsulku ja lämmöneriste yhdessä levyssä

Saunatilassa FF-PIR-eristelevyjen asennuspuolella ei ole väliä. Levyjen vesihöyrynvastus eli tiiviys perustuu levyjen pinnoilla olevaan alumiinilaminaattiin ja saumat tiivistetään aina polyuretaanivaahdolla ja lämmönkestävällä alumiiniteipillä. Helposti käsiteltävien jäykkien FF-PIR-levyjen ja selkeiden työvaiheiden ansiosta tiivis rakenne on todella helppoa toteuttaa.

Alumiinilaminaatti irtoaa samalla tavalla molemmilta puolilta levyä, jos se halutaan poistaa esimerkiksi saunan sokkelissa vedeneristyksen ja laatoituksen alta. Suoraan FF-PIR-levyn pintaan toteutettu saunan sokkelirakenne on kosteusteknisesti turvallinen ja kustannustehokas tapa.

1920_ sauna_FFPIR_SAUNA_30_persp_hd

Saunatilan seinien ja katon lisäksi pesuhuoneen katto tulisi aina lämmöneristää vesihöyrytiiveyden varmistamiseksi ja energiatehokkuuden parantamiseksi. Pesuhuoneen katon lämmöneristys voidaan toteuttaa FF-PIR- tai Finnfoam-eristeillä.

Turvallinen ja helppo työstää

FF-PIR-levyjen työstäminen onnistuu kaikilla puuntyöstötyökaluilla, ja ohuiden saunan eristeiden leikkaaminen on helpointa mattopuukolla.

FF-PIR-polyuretaanieristeillä on sisäilman paras päästöluokitus M1 ja eristeet ovat CE-merkitty tuotestandardin EN 13165 mukaisesti.

Palo-ominaisuudet ja kestävyys

  • Palotilanteessa palon leviämistä hidastaa FF-PIR-eristeen itsestään sammuminen ja uudelleen syttymistä hidastaa pinnan hiiltyminen. Eristeitä ei voida kuitenkaan asentaa suoraan kiinni esimerkiksi savupiippuun, vaan väliin tulee jättää ratkaisusta ja piipun materiaalista riippuen 20 - 120 mm rako.
  • Eristeiden käyttölämpötila on - 50°C…+ 120°C, mutta hetkellisesti ne kestävät jopa yli + 200˚C lämpötiloja.
  • Palotilanteessa eristeen pinnan hiiltyminen hidastaa uudelleensyttymistä.
  • FF-PIR-eristeiden kemiallinen kestävyys on erittäin hyvä ja ne kestävät hyvin liuottimia, pehmittimiä ja mineraaliöljyjä.

 
Päivitetty
13.12.2021