Tehokkaat eristeet korjaus- ja uudisrakentamiseen
- soveltuu kaikkiin runkorakenteisiin

Tehokkaimpia markkinoilla yleisesti käytettävistä lämmöneristemateriaaleista seinä- ja kattorakenteissa on Finnfoamin FF-PIR. Nämä eristeet soveltuvat niin uudisrakentamiseen, matala-, passiivi- ja nollaenergiarakentamiseen kuin myös vanhojen rakennusten lisälämmöneristämiseen.

1920_FF_PIR_ALK_group_02_hd
FF-PIR-eristeillä, joiden λdeclared on 0,022 W/mK, saavutetaan mahdollisimman ohuet ja tiiviit rakenteet. Rakennettaessa passiivi- tai nollaenergiataloja rakennepaksuudet eivät juurikaan kasva verrattuna perinteisillä eristeillä tehtäviin normitaloihin ja korjausrakentamisessa eristeiden vaihtamisella saadaan merkittävä u-arvon parannus aikaiseksi.

Soveltuu kaikkiin runkorakenteisiin

FF-PIR-eristeitä voidaan käyttää ulkoseinissä tai katoissa eri runkomateriaalien kanssa. Käytettäessä runkomateriaalina puuta voidaan rakenne toteuttaa ns. täys-PIR-rakenteena, jolloin runkotolppien K600 väliin asennetaan 100 mm tai 150 mm FF-PIR K600 -levy. Toinen yhtenäinen levykerros asennetaan sisä- tai ulkopuolelle. Asennettaessa toinen levykerros sisäpuolelle sen paksuus voi olla mikä vain kohteeseen parhaiten sopii (30-150 mm). Kun toinen levykerros tehdään kantavan rungon ulkopuolelle, tulee ulkopuolisen eristeen paksuuden olla rakenteen oikean kosteusteknisen toimivuuden varmistamiseksi yhtä suuri tai suurempi kuin runkojen välissä olevan FF-PIR-eristeen.

1920_3D_FF_PIR_US1_hd

Eristepaksuus u-arvon mukaan

Mikäli tehdään niin sanottu hybridirakenne, asennetaan runkotolppien ulkopuolelle normaalisti tuulensuoja, runkotolppien väliin pehmeä mineraalivillaeriste sekä runkotolppien sisäpuolelle FF-PIR-eristelevy yhtenäisenä, saumat elastisella saumavaahdolla tiivistettynä ja teipattuna. Eristepaksuus määräytyy halutun u-arvon mukaan. Tällä tavoin rakenteesta saadaan ehdottoman tiivis ja energiataloudellinen. Tämä on myös useasti rakenneratkaisu korjausrakentamisen, kun sisäpintaan tehdään vain ns. lisälämmöneristys.

Katon ja seinien lisälämmöneristys

Yläpohjissa vanhat eristeet voidaan korvata kokonaan FF-PIR-eristeillä. Toinen mahdollisuus on asentaa uusi eristelevykerros kattokannattajien alapintaan yhtenäisenä levykerroksena tiivistäen saumat elastisella saumavaahdolla ja teippaamalla. Eristepaksuus määräytyy halutun u-arvon mukaan tai hyödyntämällä olemassa oleva tila maksimaalisesti. Lisälämmöneristyksessä monesti valinta kääntyy myös normaaleihin homehtumattomiin Finnfoam-eristeisiin, jos rakennepaksuus sallii FF-PIR-eristeitä paksumman eristekerroksen tai u-arvosta ollaan valmiita antamaan hieman periksi.

FF-PIR GYL – sisäverhous ja eristelevy samassa

Ulkoseinissä FF-PIR-eristelevykerros asennetaan olemassa olevan rakenteen sisäpuolelle. Eristelevy toimii rakenteessa niin höyrynsulkuna kuin lisälämmöneristeenä ilman erillisen lisärungon rakentamista. Seinien sisäpuolisena eristelevynä voidaan käyttää myös FF-PIR 40/70 GYL -tuotteita, joissa on joko 30 mm tai 60 mm eristelevy, johon on tehtaalla liimattu 9 mm reunaohennettu kipsilevy. GYL tuotteilla nopeutetaan asentamista huomattavasti, kun yhdellä työvaiheella saadaan asennettua lämmöneriste ja kipsilevytys. Levyjen mekaaninen kiinnitys tehdään kipsilevyvalmistajien ohjeiden mukaisesti. FF-PIR 40 ALS on myös erityisesti sisäpuoliseen lisälämmöneristämiseen tarkoitettu tuote. Tuote on 40 mm paksu ja levykoko 600x2600 mm. Kaksi levyä yhteen liitettäessä voidaan levyjen saumakohtiin upottaa 20 x 100 mm lauta. Vastaavanlainen kuin FF-PIR ALS-levy löytyy myös Finnfoamista tuotenimellä Finnfoam S40 -saneerauslevy. Lisälämmöneristämisessä pitää muistaa myös elastisen saumavaahdon käyttö sekä huolellinen työ.

Tiivis ja helppo työstää

FF-PIR-levyjä on helppo työstää, koska ne eivät murene ja niitä voidaan leikata kaikilla puuntyöstötyökaluilla. Levyjen läpiviennit on helppo tiivistää joustavalla polyuretaanivaahdolla ja läpivientikappaleilla tai höyrynsulkuteipillä, jolloin rakenteisiin ei jää vuotokohtia. Kaikki tuotteet soveltuvat niin kivi- kuin puurakenteisiin.

 
Päivitetty
23.10.2020