• Etusivu
  • LVI

Helppoa ilman hallintaa ilmanvaihtokoneilla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Päivitetty 08.11.2023
20183_52084.jpg

Valitsemalla laadukkaat ilmanvaihtokoneet säästät energiaa. Markkinoiden ainoa A+-luokan ilmanvaihtokoneet saat Valloxilta.Kaikissa MyVallox-ilmanvaihtokoneissa on sisäänrakennettu kosteusanturi, joka huolehtii automaattisesti ilmanvaihdon tehostamisessa esim. suihkun ja saunan jälkeen. Useimpiin muihin Vallox-ilmanvaihtokoneisiin on saatavilla kosteus- ja hiilidioksidiantureita lisävarusteena.

Puhdasta ja raikasta sisäilmaa tehokkaasti

Ilmanvaihto on energiatehokasta, kun ilmanvaihtokone vaatii toimiakseen mahdollisimman vähän sähköä. Samalla poistoilman lämpö otetaan talteen ja sillä lämmitetään kylmempi ulkoilma ennen sen johtamista asuintiloihin.

Lähes kaikissa Vallox-ilmanvaihtokoneissa on tasavirtapuhaltimet, jotka kuluttavat sähköä alle puolet vaihtovirtapuhaltimilla varustettuihin koneisiin verrattuna. Valloxin ilmanvaihtokoneissa olevien lämmöntalteenottokennojen tuloilmahyötysuhde on korkea, jopa yli 85 %. Uusimpien Vallox-ilmanvaihtokoneiden
vuosihyötysuhde on markkinoiden paras ja ne ovat saaneet VTT:n A+ -sertifikaatin.

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Automaattinen ohjaus oikea-aikaiseen ilmanvaihtoon

Vallox-ilmanvaihtojärjestelmän voi automatisoida mm. käyttäen hiilidioksidi- ja kosteusantureita tai viikkokellotoimintoa. Viikkokello-ohjauksella (SE- ja MV-mallit) voidaan ohjelmida ajat, jolloin koko perhe on pääsääntöisesti poissa kotoa ja riittää, että ilmanvaihtokin on pienemmällä teholla.

Kosteus- ja hiilidioksidianturit huolehtivat ilman laadusta automaattisesti. Kun hiilidioksidi- tai kosteuspitoisuus nousee yli halutun raja-arvon, anturit antavat käskyn ilmanvaihtokoneelle tehostaa ilmanvaihtoa niin pitkäksi aikaa, että pitoisuudet
laskevat jälleen sopivalle tasolle. Kaikissa MyVallox -ilmanvaihtokoneissa on sisäänrakennettu kosteusanturi, muihin
malleihin anturit voi asentaa lisävarusteina.

Takkakytkimen tai Takkatoiminnon avulla taloon voidaan luoda hetkellinen ylipaine, jotta takan sytyttäminen helpottuu.

Hiottua tekniikkaa

Kaikissa Valloxin ilmanvaihtokoneissa on kesä-/talvitoiminto, jonka ansiosta ulkoilmaa ei lämmitetä silloin, kun ei ole lämmitystarvetta – normaalisti touko-syyskuun välisenä aikana.

Tilaa esite Vallox-ilmanvaihdosta

Säädä ilmanvaihtoa mistä vain

Uuden sukupolven MyVallox-tuotesarjan ilmanvaihtokoneita voi ohjata kiinteän ohjaimen lisäksi myös etänä. Rekisteröitymällä MyVallox Cloud -pilvipalveluun voi ilmanvaihtoa ohjata internet-yhteyden yli mistä tahansa vaikka älypuhelimella. Pilvipalvelu mahdollistaa myös teknisen tuen etänä. Vallox-ilmanvaihtokoneet ovat mallista riippuen liitettävissä myös taloautomaatioon joko Modbus-väylän, LON- tai KNX-muuntimen avulla.

MyVallox-koneiden ohjaus on perustuu helppoon ja yksinkertaiseen tilavalintaan: Kotona, Poissa, Tehostus
tai Takkatoiminto. MyVallox Control -ohjaimen selkeä värillinen näyttö kuvakkeineen on miellyttävä käyttää.
Tiloihin perustuvalla ohjauksella on helppo toteuttaa tarpeenmukainen ilmanvaihto ja säästää näin energiaa.

MyVallox-koneiden ohjaus on helppoa.
MyVallox-koneiden ohjaus on helppoa.

Pesutornin päälle asennettavat matalat ilmanvaihtokoneet

Vallox 101 MC ja 101 MV -koneet ovat pieniin ja keskisuuriin asuntoihin tarkoitettuja ilmanvaihtolaitteita. Rakenne on erittäin matala: asennuskorkeus kattoasennuslevyn ja kondenssivesiyhteen kanssa on matalimmillaan alle 500 mm.

Tämän ansiosta ilmanvaihtokone mahtuu pesutornin päälle jopa kerrostaloasuntojen pienissä ja matalissa kylpyhuoneissa. Lisävarusteena saatavan uudentyyppisen kattoasennuslevyn voi asentaa valmiin kattopinnan alapuolelle tai sen voi upottaa osittain katon sisälle. Kattoasennuslevyn kiinteän valkoiseksi maalatun peitelistan ansiosta asennus on siisti ja helppo.

Vallox 101 -ilmanvaihtokoneen ohjaus tapahtuu tyypillisesti joko liesikuvulla tai erillisellä ohjaimella. Pilvipalvelun avulla
Vallox 101 MV -konetta voi ohjata myös tietokoneella tai älypuhelimella.

Uudet Vallox Capto -liesikuvut ja -tuulettimet sulautuvat osaksi keittiötä

Kalusteisiin asennettavat Vallox Capto -liesikuvut ja -tuulettimet on suunniteltu toimimaan mahdollisimman tehokkaasti ja toisaalta sulautumaan osaksi keittiötä silloin, kun ruokaa ei laiteta. Matala etupaneeli, kapasitiiviset kosketuskytkimet sekä karkaistu liukulasi tuovat tyylikkyyttä niin uuteen kuin remontoituun keittiöön.

Seinän vieressä kärynpoisto toimii paremmin kuin saarekekeittiössä, jossa käryt karkaavat helposti ilmavirtojen mukana
huoneilmaan. Vallox Capto -liesikupujen ja -tuulettimien ulosvedettävä lasi on osa optimaalisesti muotoiltua reunojen
ympäröimää suurta höyrynkeräystilaa, joka mahdollistaa erinomaisen kärynsieppauskyvyn. Kaartuva liukumekanismi,
teräksiset kuulalaakerit ja ruostumattomat teräskiskot tekevät liukulasin käytöstä helppoa.

Vallox Capto -liesikupuja käytetään ilmanvaihtokoneiden ja -järjestelmien ohjaukseen, Vallox Capto -tuulettimia puolestaan keittiön kärynpoistoon.

20183_52089.jpg
Vallox Oy
LVI
koneellinen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

202011_67427.jpg
Haaveiletko raikkaasta sisäilmasta?
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun tuloilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti!
20194_57649.jpg
Ilmanvaihdon vastuut ja työnjako
Taloyhtiöissä pähkäillään usein, miten vastuut ilmanvaihdon kunnossapidon suhteen jakautuvat osakkaiden ja yhtiön välillä. Asunto-osakeyhtiölain (1599/2009) mukaan yhtiö vastaa rakenteista, eristeistä sekä ns. perusjärjestelmistä eli esimerkiksi lämmitys-, sähkö-, vesi- ja ilmanvaihtojärjestelmistä, jotka yhtiö on toteuttanut. Osakkaan vastuulle taas kuuluvat huoneiston sisäosat lukuun ottamatta edellä mainittuja perusjärjestelmiä.
20211_68265.jpg
Hyvä ilmanvaihto pitää kodin raikkaana
Ilmanvaihtokanaviston ja -koneen suunnittelulla ja valinnalla on tärkeä rooli talon rakennusprojektissa. Ilmanvaihdolla vaikutetaan sekä asumismukavuuteen että talon rakenteiden kunnossa pysymiseen. Sopivan ilmanvaihtokoneen valinnassa kannattaa panostaa energiatehokkuuteen ja valita kone, jossa on itselle sopiva ohjaustapa. Kanavistoksi kannattaa valita sellainen, joka on helppo rakentaa ja huoltaa.
20211_68066.jpg
Jäätyykö ilmanvaihtosi pakkasella?
Raikasta ilmaa tarvitaan myös talvipakkasilla. Kylmien kuukausien aikana voi tulla kiusaus säästää energiaa sulkemalla ilmanvaihto. Näin ei missään nimessä saa tehdä. Ilmanvaihtoa tarvitaan myös talvella, jotta sisäilma pysyy miellyttävänä ja terveellisenä.
20232_80801.jpg
Saako ilmanvaihdon sammuttaa pakkasella?
Energiakriisi on saanut kodin omistajat pohtimaan energiankulutusta entistä tarkemmin. Ilmanvaihdon sammuttaminen voi houkuttaa, mutta sitä ei kannata tehdä talvellakaan.Ilmanvaihto nimittäin poistaa likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta sekä tuo raikasta hengitysilmaa asuntoon. Siksi toimiva ilmanvaihto on elintärkeää niin asunnon rakenteiden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta - myös talvella.
20155_43327.jpg
Muutostöissä asennettiin huoneistokohtainen iv
Keskeisellä paikalla sijaitsevaan vanhaan Loimaan kirkkoherranvirastoon saneerattiin persoonallisia asuntoja. Samalla rakennuksen ulkoasu koki täydellisen muutoksen.Yksikerroksisen virastotalon vanhat toimistohuoneet muokattiin asunnoiksi. Pohjaratkaisut pilareineen tekivät muutoksesta haastavan, mutta niinpä asunnoistakin tuli tavallisuudesta poikkeavia. Vanhan rakennuksen päälle rakennettiin vielä toinen asuinkerros ja tilavat lasitetut terassit.Rakennuksessa on hyödynnetty vahvaa loimaalaista osaamista. Esimerkiksi parketit ovat paikalliselta Timberwiselta, kivitasot Loimaan Kiveltä ja ilmanvaihtojärjestelmäksi Loimaan IV-asennus asensi niin ikään paikkakunnalla valmistetut Valloxin matalaenergiailmanvaihtokoneet.Tilaa veloitukseton esite Vallox - hyvä sisäilma

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton