Ilmanvaihtokanavien eristäminen
FAQ - Usein kysyttyä IV-kanavien eristämisestä

Ilmanvaihdolla tarkoitetaan sitä, että rakennuksen sisäilmaa poistetaan ja tilalle tuodaan ulkoilmaa. Ilmanvaihdolla tarkoitetaan myös sisäilman puhdistusta. Ilmanvaihtokanavat voidaan eristää ISOVER-tuotteilla.

Hyvän sisäilman avulla olet virkeämpi ja jaksat paremmin. Lisäksi se luo miellyttävän työ- ja oleskeluympäristön. Tehokkaasti ilmastoidussa talossa kosteus- ja homeongelmat eivät pääse vaurioittamaan rakenteita. Terve rakennus kestää sukupolvelta toiselle ilman suurempia rakenteellisia remontteja. Ilmanvaihdon kanavien lämmöneristämisellä vähennetään kanavien ja laitteiston lämpöhäviöitä ja varmistetaan ilmanvaihtojärjestelmän suunnitelman mukainen hallinta ja toiminnallisuus. 

iv-putki

Keittiön poistokanavan paloeristys

Kysymys: Mitä tarkoittaa ilmanvaihtosuunnitelman merkintä EI 30?
Omakotitalon ilmanvaihtosuunnitelmissa on keittiön liesituulettimen kanavan kohdalla maininta EI 30, mitä se tarkoittaa?

ISOVER vastaa: EI 30 merkitsee palosuojausvaatimusta.
Pientalon keittiön erillisen poistohormin palosuojausvaatimus esitetään IV-suunnitelmissa maininnalla EI 30, joka tarkoittaa 30 minuutin palosuoja-aikaa. Poistohormin paloeristäminen voidaan tehdä hyväksytysti ULTIMATE U PROTECT WM 4.0 Alu1 -verkkomatolla. Kanavan paloeristysluokka EI 30 saavutetaan 50 mm eristekerroksella. Lisäksi suositellaan käyttämään kylmissä tiloissa lisälämmöneristeenä 50 mm kerrosta ISOVER CLIMCOVER Roll CR Alu1 ilmastointimattoa paloeristeen päällä.

Puhallusvillan sisään jäävien kanavien eristäminen

Kysymys: Tarvitseeko ilmanvaihtokanavat eristää?
Omakotitaloomme tulee yläpohjaan 100 mm levyvillaa ja 350 mm puhallusvillaa. Tuleeko ilmanvaihtokanavat eristää, vaikka ne jäävät puhallusvillan sisään?

ISOVER vastaa:
Ilmanvaihtokanavat tulee aina lämmöneristää, vaikka ne jäisivätkin puhallusvillan sisään. Nyrkkisääntönä voidaan pitää, että puhallusvillan sisässä oleva ilmanvaihtokanava tulee eristää 50 mm lämmöneristeellä ja ulkopuolella oleva 100 mm eristeellä. IV-kanavat voidaan kätevästi eristää sujutettavalla IV-kanavaeristeellä ISOVER CLIMCOVER TUBE Alu1, silloin eristys voidaan tehdä kanavatyön yhteydessä etukäteen. Valmiiksi asennetuille kanaville suositellaan tuotetta ISOVER CLIMCOVER Roll CR Alu1, joka on alumiinilaminaattipintainen lasivillamatto.

Muovisten ilmanvaihtokanavien eristäminen

Kysymys: Miten muoviset ilmanvaihtokanavat kannattaa eristää?
Ilmanvaihtokanavat ovat sinisiä muovikanavia. Miten ne kannattaa eristää?

ISOVER vastaa: Muoviset kanavat eristetään samoin kuin metalliset kanavat. Ohjeet ja oikeat eristeet pientalon ilmanvaihdon ja muiden taloteknisten järjestelmien eristyksiin löytyvät sivun oikean laidan linkeistä.

iv-eristeet

CLIMCOVER ROLL CR Alu1 - ei pölise, eikä kutita!

Uudistettu CLIMCOVER ROLL CR Alu1 on ilmanvaihtokanavien eristämiseen tarkoitettu eristematto.
85 prosenttisesti kierrätyslasista valmistettu eriste ei kutita tai pistele asentajan ihoa. Tämä ekologinen ja pölisemätön eriste voidaan asentaa käyttäen ISOVERin nitojakiinnitystä. 

422 446 Climcover_Roll_CR_Alu1_2022_Pystypaketti_ja_rulla_lowre

CLIMCOVER Roll on päällystetty verkkovahvistetulla alumiinilaminaatilla. Eristematon U-kuiturakenne antaa eristeelle hyvän puristuskestävyyden sekä mittapysyvyyden. Helposti asennettava matto voidaan jättää myös näkyviin paikoissa, jossa se ei ole alttiina kolhiintumiselle.

Alumiinipinta toimii höyrynsulkuna. saumaukseen suositellaan AL -asennusteippiä, leveys 75 mm. Kanavan ollessa puhallusvillan sisällä, riittää eristyspaksuudeksi 50 mm. Ilmastointikanavan sijaitessa yläpohjaeristeen yläpuolella, tulee kanavan eristyspaksuuden olla 2x50 mm. Alumiinipinnan saumaliitos tiivistetään 75 mm:n asennusteipillä ja lastalla.

Miksi CLIMCOVER Roll?

  • Eristää lämpöä ja ääntä tehokkaammin jo ohuemmalla eristepaksuudella
  • Ei pölise, ei pistele eikä kutita
  • Patentoitu nitojakiinnitys
  • Hyvä puristuksenkestävyys sekä parempi mittapysyvyys U-kuiturakenteen ansiosta
  • M1-päästöluokitus sekä EUCEB-sertifikaatti ovat takeita siitä että tuote on terveellinen ja turvallinen käyttää
  • Pakkauksessa pyritään säästämään luontoa käyttämällä jätteen määrää vähentävää puristepakkausta.
  • Kotimainen Avainlipputuote


Lue lisää tästä eristeestä


CLIMCOVER TUBE Alu1

CLIMCOVER TUBE Alu1 on sujutettava kanavaeriste pientalojen iv-kanavien lämmön- ja kondenssieristyksiin.

Tuoteperhe kattaa kaikki tyypilliset pientalon kanavakoot Ø 100-160 mm mitoissa. Samalla tuotteella voit eristää myös 45° ja 90° kulmat, sekä T-haarat. Erillisiä kulmaosia et tarvitse.
Pakkaus sisältää seikkaperäiset ohjeet, jotka helpottavat kulmien ja T-haarojen leikkaamista. Tuotetta on saatavilla 50 ja 100 mm paksuna.

Lue lisää tästä eristeestä

climcover tube alu 1 kaapattu kuva nettisivuilta

U Protect WM 4.0 Alu1 Black

Uuden sukupolven mineraalivillaverkkomatto ilmanvaihdon lämpö-, palo- ja äänieristykseen. Tuote on testattu EN 1366-1:2014 standardin mukaan IV-paloeristeeksi.

Lue lisää tästä eristeestä

alumiiniverkkomatto
 
Päivitetty
18.11.2022