Toimivuutta keittiöön kunnollisella sähköistyksellä

"Kunpa keittiössä olisi antennipistoke pienelle televisiolle."
"Saarekkeesta unohtuivat pistorasiat eivätkä laitteiden johdot riitä sinne asti."
"Työtasoilla on liian vähän valoa. Olisi kiva kokkailla kunnon valaistuksessa."
"Sähköistyksemme teho ei kestä useampien sähkölaitteiden käyttämistä yhtäaikaisesti."

Hyvä keittiön valaistus lisää mukavuutta.Hyvä keittiön valaistus lisää mukavuutta.

Valo ja hyvä sähköistys ovat tärkeää keittiöaskareissa

Ruoanlaittoa rakastavalle kaikki alkaa keittiöstä. Usein muutkin pitävät keittiötä kodin keskuksena, jossa vietetään aikaa joko kokkailuun osallistuen tai muuten vain mukana hengaillen. Keittiö on tavallisesti myös se paikka, jossa lapset tekevät läksynsä.

Viihtyisyys ja toimivuus edellyttävät riittävästi valoa ja muita sähköistyksen mukavuuksia, joihin ammattitaitoiselta sähköasentajalta saa parhaat vinkit. Hänet kannattaa pyytää paikalle paitsi ennen isompien remonttien aloittamista myös silloin, kun haluaa pienemmin kohentaa keittiön varustelutasoa.

STUL kuva.JPG

Jos keittiössä käytetään monia laitteita samanaikaisesti, on syytä varmistaa tehojen riittävyys eikä pistorasioiden määrässä kannata tinkiä. Olisihan se kätevää, jos käsivatkainta tai muuta laitetta pystyisi käyttämään haluamallaan tasolla eikä vain siellä, mihin johto nykyisin riittää.

Valo on tärkeää keittiöaskareissa. Perusvalaistusta voi täydentää työpistevaloilla. Uusien ledimoduulien pieni koko, valaisimien vapaa muoto ja teho tuovat valon täysin uudella tavalla osaksi kokonaisuutta. Liiketunnistin voi sytyttää ja sammuttaa valot kulkiessa tiloissa, joissa valoa tarvitaan vain hetkeksi. Kätevää silloin, kun kuljetaan kädet täynnä astioita.

Vasta rakenteilla olevassa keittiössä kaapeloinnit on helppo asentaa seinien sisään, mutta olemassa olevaa tilaa remontoitaessa on jo mietittävä, minne piuhat vedetään. Pistorasioiden asentaminen työtasojen yläkaappien alapintaan on usein kätevämpi ratkaisu kuin se, että uraa uurrettaisiin nykyiseen seinäpintaan.

Keittiön suunnittelijan muistilista

  • Pistorasioita riittävästi ja oikeisiin paikkoihin
  • Ajastetut pistorasiat kahvinkeittoon ja silitykseen
  • Oikea määrä valoa niin työskentelyyn kuin tunnelmaan
  • Liiketunnistin kytkee valot aputiloihin ja käytäviin
  • Pyyhekuivain tuo yllättävää mukavuutta myös keittiöön
  • Miellyttävällä lattialämmityksellä vältät seinäpatterin
  • Kosteusvahti allaskaapissa turvaa kotisi vesivahingoilta
  • Kylmälaitteet tulee sijoittaa ja säätää oikeaoppisesti
  • Energiaa säästät oikeilla kodinkone- ja laitevalinnoilla

Turvallisuus on ykkösasia

Sähkö on vaarallista osaamattomissa käsissä. Anna ammattilaisen tehtäväksi asennukset sen sijaan, että vaarantaisit perheenjäsentesi ja omaisuutesi turvallisuutta. Asiallisesti tehty työ nostaa myös kodin arvoa.

Jos uuden tai vanhan keittiön suunnittelu on ajankohtaista, oman asuinalueen sähköasentajan yhteystiedot voi hakea Löydä sähkömies -palvelusta.

 
Julkaistu
9.4.2018