Modernisti hirsitalossa

Esteettisyys, terveellisyys ja yhteys luontoon painavat paljon vaakakupissa, kun kyse on asumisviihtyvyydestä.
Mielikuvissa kivi mielletään moderniksi rakennusmateriaaliksi, mutta hirsi on haastamassa kiven ja tulevaisuudessa näemme yhä enemmän modernia hirsirakentamista.

kontio_adv

Hirsi taipuu moneksi

Hirsirakentaminen on meille suomalaisille tuttua ja visuaalisesti hirsiarkkitehtuuri mielletään varovaiseksi ja perinteiseksi. Hirsitalorakentajat ovat kuitenkin muuttaneet mielikuvaa hirsirakennuksista uudenlaisella sekä idearikkaalla suunnittelulla ja muotoilulla. Hirsi rakennusmateriaalina ei rajoita vaativankaan muotokielen soveltamista suunnittelussa ja toteutuksessa, vaan ottaa huomioon nykyajan esteettiset mieltymykset. Moderni, pelkistetty arkkitehtuuri ja suuret ikkuna-alat ovat monen suosiossa, eikä syyttä. Suuret lähes lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja niiden ulkopuolella jatkuva terassi tuovat valtavasti tilantuntua ja valoa kotiin mahdollistaen myös oman rauhan tiheästikin rakennetuilla alueilla. Oman materiaaliluonteensa kautta hirsi voi tuoda moderniinkin arkkitehtuuriin perinteen läsnäolon erittäin kauniilla tavalla.

Hirsirakentaminen tukee kestävää kehitystä

Nykyaikaiseen asumiseen kuuluu tiiviisti ekologinen ja terveellinen elämäntyyli ja tämän ansiosta hirsirakentaminen on Suomessa ja maailmalla vahvassa myötätuulessa. Yhä useampi haluaa rakentaa kotinsa mahdollisimman vähän uusiutumattomia luonnonvaroja kuluttaen pyrkiessään kohti ekologisempaa ja terveellisempää huomista. Hirsi on rakennusmateriaalina poikkeuksellinen, sillä toisin kukin kaikki muu rakentamiseen käytetyt materiaalit, puu on uusiutuvaa ja puisten rakennusosien valmistus tuottaa jalostukseen sivutuotteiden kautta enemmän energiaa kuin mitä jalostuksessa kuluu, joten hirsirakennuksen valmistus tuottaa käyttöömme uusiutuvaa energiaa. Luonnon kannalta on sitä parempi, mitä enemmän rakennuksissa käytetään puuta.

Voi hyvin kotona

Puurakenteilla ja erityisesti hirrellä on rakennusten käyttäjien kannalta monia muitakin hyviä, puumateriaaliin itseensä liittyviä ominaisuuksia. Hirsirakennuksissa on miellyttävä äänimaailma ja hirsi pystyy tasaamaan huoneilman kosteutta ja lämpöä, joten oikein rakennettu ja hoidettu hirsitalo ei homehdu. Tämän vuoksi hirrellä on kyky helpottaa allergia- ja hengitysoireita.

Lue lisää modernista hirsirakentamisesta: kontio.fi

Jätä yhteydenottopyyntö!


 
Julkaistu
4.6.2018