Bitumikate talosi suojaksi

Mitä jyrkempi katto, sitä enemmän se vaikuttaa talon ulkonäköön. Katemateriaalin valinnalla on siten merkittävä vaikutus julkisivun ilmeeseen, joka on hyvä huomioida suunnitelussa. Bitumikattolaatat soveltuvat erinomaisesti jyrkille katoille, oli katon muoto millainen tahansa. Kuvio- ja sävyvaihtoehtoja on tarjolla useita, niin uuteen kuin vanhaankin rakennukseen. Helposti asennettava bitumikate on tiivis ja hiljainen katemateriaalivaihtoehto.
 

PlanoXL1920x1080.JPG

Vaihtoehtoja jyrkille katoille

Jyrkillä katoilla käytettäviä bitumikatteita ovat bitumikattolaatat, kolmiorimakate ja tiivissaumakatteet. Jyrkiksi katoiksi luetaan ne katot, joiden kaltevuus on suurempi kuin 1:20.

Icopal Plano-kattolaatat ovat laadukkaita, kestäviä ja helposti asennettavia katteita näyttäville ja monimuotoisille katoille. Palahuopa soveltuu uudis- ja korjausrakentamiseen katoille, joiden kaltevuus on 1:5 tai jyrkempi. Valittavana on laaja valikoima ympäristöön sopivia värivaihtoehtoja sekä eri kuvio- ja muotovaihtoehtoja.
 

Icopal10_UUSI_LIIMAPINTA_1920x1080

Moderni kattolaatta kaikille harjakatoille

Plano XL on tavallista kattolaattaa suurempi, linjakkaasti muotoiltu bituminen laattakate. Sen tavallista suurempi koko tuo katon struktuurin esiin – ja tekee asennustyöstä nopeampaa. Plano XL sopii suomalaisen maisemaan. Se sopii sekä perinteiseen rakennustyyliin että modernin ilmeen rakennuksiin. Bituminen kate istuu tiiviisti katon erilaisiin muotoihin ja yksityiskohtiin. Kattolaatat ovat sateellakin hiljaisia: kivisirotepinta rikkoo ja vaimentaa sadepisarat niin ettei rankkasateenkaan rummutus häiritse.

Katso videot: Näin asennetaan Plano XL lappeelle sekä harjalle.

icopallaatta_1920x1080

Avaimet käteen -kattoremontti tai
pidennä kattosi ikää pinnoituksella

 

  • Jätä yhteydenottopyyntö, niin BMI:n valtuuttama asentaja ottaa yhteyttä sopiakseen ilmaisen arviokäynnin.
  • Ilmaisella arviokäynnillä saat tarjouksen kattoremontista tai pinnoituksesta, joka ei sido sinua mihinkään.Perinteinen käpylaatta

Plano Pro -kattolaatta on käytettävyydeltään moderni, muotoilultaan perinteinen bitumikattolaatta. Plano Pro -kattolaatassa ei ole lainkaan irtirevittävää suojamuovia, joten asennustyö sujuu siististi ja tehokkaasti. Se on jopa 50% perinteistä kattolaattaa nopeampi asentaa. Plano Pro sopii kaikille harjakatoille; niin kaupunkilaisiin omakotitaloihin kuin rantamökeille ja piilopirtteihin. Luonnollisen kivisirotepinnan ansiosta laattakate sulautuu kauniisti maisemaan.

Icopal2_1200x675

Tiivissaumakatteilla taatusti tiivis katto

Tiivissaumakatteet ovat paras vaihtoehto silloin kun katolle tarvitaan varmaa vedenpitävyyttä, kestävyyttä ja eleettömän tyylikästä ulkonäköä. LiimaUltra -tiivissaumakate asennetaan aina osaksi limittäin viereisen katevuodan päälle, jolloin reunat liimautuvat tiukasti yhteen ja muodostavat näin napakan, huomaamattoman mutta tiiviin sauman.

TopSafe Pro, leveäsaumainen tiivissaumakate sopii myös loivemmille harjakatoille. Sen liimapintaiset saumat ovat leveydeltään noin puolet vuodan leveydestä. TopSafe Pro on paras valinta silloin, kun halutaan katolle erityisen vahvaa vedenpitävyyttä ilman tulitöitä.
 

TopSafe Pro Linear kattomallikuva 3D 1920x1080

Kolmiorimakate - linjakas ja perinteinen katevaihtoehto

Kolmiorimakate antaa katolle näyttävää arvokkuutta. Esteettisen ulkonäön lisäksi rimat tuovat katolle lisää toimivuutta: ne ohjaavat osaltaan sadeveden hallitusti pois katolta. PintaUltra -kolmiorimakate sopii erityisen hyvin historiallisiin kohteisiin sekä tyyliltään perinteisten rakennusten katteeksi. Kolmiorimakate on kaunis, käytännöllinen ja kodikas vesikatevaihtoehto.
 

pintaultra_luonnonr

Apua kattohankkeen suunnitteluun


 
Päivitetty
6.3.2018