Uusi ihana kylpyhuone
Kylpyhuoneen remonttiseuranta. Osa 2

Kylpyhuoneremontissa on päästy purkuvaiheeseen.

Koska kylpyhuone purettiin rakenteita myöden auki, suunnittelulla oli vapaammat lähtökohdat. Vanhan kylpyhuoneen ongelmakohdat kannattaakin kartoittaa ja miettiä niihin ratkaisuja kylpyhuoneammattilaisten avustuksella.

Tässä kohteessa koettiin ongelmalliseksi mm. liian pieni pesuallas, hankala keskeltä aukeava peilikaappi sekä allaskaapisto. Uuteen kylpyhuoneeseen suunniteltiin laatikostoa, jolloin kaikki tarpeellinen on helposti käden ulottuvilla. Tila on lähes 3 m pitkä, mutta vain reilun metrin leveä. Kuitenkin hyvällä suunnittelulla kylpyhuoneesta saadaan toimiva.

Vanhan kypyhuoneen kalusteet olivat tilaan sopivan kokoiset ja antoivat konkreettista osviittaa uusien kalusteiden koosta. IDOn laajasta valikoimasta löytyy varmasti sopiva kohteeseen kuin kohteeseen.

Seurannan aikaisempiin ja myöhempiin osiin pääset tutustumaan täällä. 

IMG_1876

Purkutyöt täydessä vauhdissa

Vanhan kylpyhuoneen purku on pölyävää työtä. Ympäröivät huoneet kannattaakin suojata pölyn leviämiseltä esim. muovittamalla. Tässä kohteessa viereiseen huoneeseen rakennettiin muovitettu tila, jossa päästiin siististi käsiksi seinärakenteen sisässä kulkevaan talotekniikkaan. Lattioille levitettiin suojapapereita; muovi voi olla märkänä liukas.

Purkujätteen poisvienti ja hävittäminen pitää myös miettiä. Vanhoilla kalusteilla, hanoilla ja posliineilla saattaa olla jälleenkäyttöarvoa, jolloin ne voi esim. lahjoittaa eteenpäin. Puretut laatat ja muut rakennusmateriaalit tulee hävittää niiden vaatimalla tavalla.

Sähkölaitteet ja -tarvikkeet tulee viedä viralliseen SER-keräyspisteeseen, josta ne kuljetetaan kierrätykseen. Lain mukaan sähkö- ja elektroniikkalaiteromuja ei saa heittää sekajätteeseen. Muista myös, että lahjoittaessasi esim. valaisimen eteenpäin, vastuu laitteen turvallisuudesta on sähkölaitteen luovuttajalla, eli sinulla.

Muista! Asbesti saattaa aiheuttaa lisätöitä remontin yhteydessä. Asbestin käyttö kiellettiin vuonna 1993, mutta sen käyttö on ollut runsasta 1960- ja -70-luvuilla.

Kulkuväylä kylpyhuoneeseen on suojattu.Kulkuväylä kylpyhuoneeseen on suojattu.
Viereisestä huoneesta päästään käsiksi seinän sisälle.Viereisestä huoneesta päästään käsiksi seinän sisälle.
 
Päivitetty
6.3.2018