• Etusivu
  • Talo

Vedenmittausjärjestelmissä on isoja eroja

Asiantuntija vastaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Päivitetty 13.03.2018
20183_51934.jpg

Harkittu vedenmittausjärjestelmän valinta on tuottava sijoitus ja merkittävä ympäristöteko. Suomen johtava vedenkulutuksen ja -mittauksen asiantuntija Verto listasi seitsemän usein kysyttyä kysymystä. Lue vastaukset, ennen kuin valitset!

1. Miksi vettä pitäisi käyttää Suomessakin harkitusti?
Veden osuus nykyaikaisen kerrostalon lämmitysenergiasta on lähes puolet. Viisas vedenkäyttö hyödyttää siis asukkaita ja omistajia taloudellisesti ja on merkittävä ympäristöteko.

2. Miksi vesimittari vaikuttaa kulutukseen?
Reaaliaikainen ja etäluettava lukema konkretisoi kulutustottumukset ja auttaa tiedostamaan omien valintojen vaikutuksen. Verto-kodeissa kulutus laskee keskimäärin kolmanneksella mittareiden asentamisen jälkeen. Tänä vuonna asukkaat ovat jo ehtineet säästää vesilaskuissa yli kolme miljoonaa. Viime vuoden potti rikkoi 20 miljoonan rajan.

3. Voiko mittarilukemaan luottaa?
Eri valmistajia on mahdotonta niputtaa yhteen. Tutustu referensseihin, pyydä lisätietoja teknisistä ratkaisuista ja valitse vain todistetusti luotettava ja kestävä järjestelmä.

4. Mitä mittausjärjestelmän hankinta maksaa?
Vedenmittausjärjestelmän todellisen hinnan kertoo aina elinkaarilaskelma. Kannattaa selvittää esimerkiksi se, kuinka usein järjestelmä pitää huoltaa ja riittääkö huolloksi yksittäisten osien vaihto vai lentääkö ongelmatilanteissa roskiin koko mittari.

5. Eikö halvinkin järjestelmä täytä lain vaatimukset?
Kyllä, mutta pelkkää asennushetken kustannusta miettivä menettää sijoittamansa pääoman. Reaaliaikainen mittaus ja kulutuksen mukaan laskuttaminen pienentävät merkittävästi vesi- ja sähkölaskua ja alkavat antaa sijoitukselle tuottoa jo parissa vuodessa.

6. Mitä lisäominaisuuksia järjestelmiin voi saada?

Se vaihtelee. Me Vertolla olemme valinneet tuotteisiimme vakioksi ominaisuudet, joista on arvokasta apua: VertoLive vie kulutustiedot laskutusjärjestelmään automaattisesti, ilmoittaa teknisestä huoltotarpeesta ja välittää vuotohälytykset suoraan huoltoyhtiölle.

7. Mitä kaikkea järjestelmien hintaan kuuluu?
Sekin vaihtelee. Me Vertolla olemme valinneet tarjota kattavaa palvelua: varmistamme laadun tarjoamalla kaikille asiakkaillemme kokonaisvaltaista suunnitteluapua, laajaa teknistä tukea sekä perusteellisen käyttöönottotarkastukseen.

Huomio

Huomio

"Verton järjestelmä on viety niin paljon pidemmälle kuin kilpailijoiden. Koko paketti on yksinkertaisesti kunnossa."
- Eero Vuohelainen, Tampereen putkiasennus Oy

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
Talo
automaatio
Kiinnostuitko? Tilaa Rakentaja.fi -uutiskirje
Remppa suunnitteilla? Tontti varattu? DIY houkuttelee? Sisustustrendit hakusessa? Rakentaja.fi -uutiskirjeestä saat viikoittain ideoita, ohjeita, infoa ja inspiraatiota suoraan sähköpostiisi. Tutustu muiden remontoijien ja rakentajien projekteihin, vertaile sisustustrendejä ja nappaa talteen arvokkaat asiantuntijavinkit, ohjeet ja tuotevinkit.

Aiheeseen liittyvää

20205_64688.jpg
Onko taloyhtiösi valmistautumassa kulutuksenmukaiseen vesilaskutukseen?
Taloyhtiöt valmistautuvat parhaillaan kulutuksenmukaiseen vesilaskutukseen siirtymiseen ja ovat viestineet asukkaille tulevasta muutoksesta. Muutoksen käytännön vaikutukset ovat kuitenkin asukkaille ja ammattilaisille itselleenkin vielä vieras asia, mutta niihin voi varautua etukäteen. Verto-kohteissa kaiken vesilaskutukseen liittyvän voi jättää Verton huoleksi siirtymällä VertoPro-asiakkaaksi.
201911_61253.jpg
Isännöitsijät kohtaavat viikoittain asuntojen lämmitysongelmia
Motivan arvion mukaan jopa kolmessa neljästä kerrostalosta lämmitysjärjestelmä on mennyt vuosien saatossa epätasapainoon, jolloin osassa asuntoja on kuuma ja samaan aikaan toisissa puetaan villasukkia jalkaan.DNA:n teettämän kyselyn* perusteella käytännössä kaikki (96 %) isännöitsijät kohtaavat työssään asuntojen lämmitykseen liittyviä ongelmia. Lähes kolme kymmenestä (29 %) kyselyyn vastanneesta isännöitsijästä kertoi, että näitä ongelmia on heidän taloyhtiöissään vähintään viikoittain.
Rakentaminen järjestelmä
Digitaalisuus näkyy harvan työmaatyöntekijän arjessa - syy on tässä
Digitalisaatiosta kohistaan rakennusalalla, mutta tavallisten rakennustyöntekijöiden arjessa se näkyy vielä vähän. Skanskan asiantuntija ei keskittyisi pelkkään teknologiaan.
20221_76664.jpg
Tekoälyä, energiatehokkuutta ja lastaustaskuja - Tällainen on Tokmannin huippumoderni varasto
Mäntsälään nousevan Tokmannin varaston erikoisuutena on hukkalämmön hyödyntäminen.
20199_60195.jpg
Miksi sähkösaneeraus kannattaa?
Kiinteistön sähköjärjestelmät kannattaa uusia viimeistään linjasaneerauksenyhteydessä, sillä putkiremontti tarjoaa hyvän mahdollisuuden päivittää rakennuksen sähkö- ja tietoverkkokaapelointi kerralla kustannustehokkaasti. Lisäksi taloyhtiön sähköjohtojen ja putkien elinkaari on laskennallisesti sama, eli 30-50 vuotta. Samalla korjaukset ja parannukset lisäävät kiinteistön ja asuntojen arvoa sekä asumismukavuutta ja -turvallisuutta.- Kun linja- ja sähkösaneeraus toteutetaan saman aikaisesti varmistetaan energiatehokkuuden kannalta järkevät ratkaisut. Kokonaisvaltainen saneeraus vaikuttaa myös kiinteistön arvoon, sanoo Consti Talotekniikka Oy:n sähköasennuspäällikkö Juhani Erkkilä.Sähkösaneerausta suunniteltaessa on hyvä tarkistaa, että sähkökalusteet vastaavat nykyajan elektroniikan tarpeita sekä valaistuksen ajanmukaisuus ja riittävyys. Ehkä on hyvä ottaa myös esille sähköautojen mahdolliset latauspisteet ja niiden laajentaminen tarpeen lisääntyessä.
tiputtava hana lisää vedenkulutusta
Täsmällinen vedenkulutuksen seuraaminen missä ja milloin tahansa
Vedenkulutuksen ajantasaisen seurannan ja kulutuksen mukaisen vesilaskutuksen ei tarvitse aiheuttaa kiinteistönomistajille kohtuutonta työtaakkaa. Oikeastaan päinvastoin, siirtyminen älykkääseen vedenmittaukseen auttaa vähentämään hallinnollista työmäärää ja vapauttamaan aikaa muuhun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton