Seinä-wc:n huuhtelusäiliön voi koteloida seinän eteen
Samalle seinälle tulevien vesikalusteiden asennus nopeutuu järjestelmäkiskoilla

Valmiiden Geberit Duofix -asennuselementtien avulla seinä-wc:n, käsienpesualtaan ja bideen asennus onnistuu helposti. Ne sopivat sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Elementit voi asentaa joko väliseinän sisään tai seinän eteen, ja koteloida ne halutulla materiaalilla. Isommassa kylpyhuoneessa tilanjakajana voi käyttää kohtisuoraan seinään rakennettavaa asennusseinää. Valmiit elementit nopeuttavat kylpyhuoneen rakennus- tai remonttitöitä. Niiden avulla wc-istuin ja pesuallas saadaan seinälle tukevasti niin, että ne kestävät käytössä isoakin kuormitusta. Duofix-elementtien korkeutta voi säätää, joten wc-istuimen ja pesualtaan saa aina sopivalle korkeudelle.

ing0818

Geberit Duofix -tuoteperheestä löytyvät valmiit asennuselementit lähes kaikille vesikalusteille, joita kylpyhuone- ja wc-tiloihin voi kuvitella: seinä-wc, pesuallas, bidee, urinaali, automaattihana ja suihkun seinäkaivo. Niiden avulla asennus onnistuu nopeasti ja helposti.

Esimerkiksi seinä-wc:n Duofix-asennuselementti koostuu metallisesta asennustelineestä, johon on kiinnitetty valmiiksi wc:n piilohuuhtelusäiliö. Kylpyhuoneeseen näkyviin jää vain huuhtelupainike ja keraaminen istuin. Se luo huoneeseen tilan tuntua. Asennuselementti sisältää helpon vesi- ja viemäriliitännän sekä vankat, äänieristetyt työntötangot keraamisen wc-istuimen kiinnitykseen. Istuimen tipahtamista ei tarvitse pelätä, sillä vahvatekoinen asennusteline kestää jopa 400 kilon kuormituksen, kun istuin on paikallaan. Keraamisen istuimen mallin saa valita omien mieltymysten mukaan.

Asennuksessa monet vaiheet, kuten viemäröintikäyrän ja vesiliitännän asennus, onnistuvat jopa ilman työkaluja MeplaFix-liittimen avulla. Viemäriliitoksen kannake on äänieristetty, mikä vaimentaa wc:n ääniä. Äänieristykseen saatava polystyreenimuotti varmistaa huuhtelu- ja viemäriputkien aukkojen riittävän koon ja oikean sijainnin. Muotti vuodaan asentaa seinäkaakelien ja keraamisen wc-istuimen väliin eristämään äänen siirtymistä istuimesta rakenteisiin.
 

Portaatonta korkeuden säätöä

Duofix-asennuselementtien korkeutta voi säätää, joten wc-istuin tai pesuallas saadaan aina sopivalle korkeudelle. Telineen jaloissa on 0–20 senttimetriä portaatonta säätövaraa, jolla telineen korkeutta voi sovittaa lattiarakenteeseen. Metallisen asennustelineen reunaan on merkitty korkeusmerkintä, jolla voidaan varmistaa asennuksessa, että istuin tai allas asettuu normaalikorkeuteen. Säätövaran avulla niiden korkeutta voidaan säätää myös asennuksen aikana. On tärkeää varmistaa, että korkeusmerkintä katsotaan valmiista lattiapinnasta, eikä silloin, kun lattian rakennus- tai remonttityöt ovat vielä kesken. Seinä-wc:n ja pesualtaan asennuselementtejä on saatavana 112, 98 ja 82 senttimetrin korkuisina.

Asennuksen voi tehdä myös kiskoilla

Duofix-asennuselementti asennetaan neljästä kiinnityskohdasta. Ylhäällä ja alhaalla molempiin laitoihin ruuvataan säädettävät seinäkiinnikkeet, joilla telineen saa vankasti kiinni rakenteisiin. Elementtiä ei tarvitse kiinnittää suoraan lattiaan.

Jos asennuselementtien avulla halutaan asentaa vierekkäin useampi vesikaluste, esimerkiksi pesuallas ja seinä-wc, se onnistuu helposti Duofix-järjestelmäkiskojen avulla. Kiskot asennetaan lattiaan sekä kattoon tai asennusseinän yläosaan. Kiskoihin liu’utetaan järjestelmätolpat, jotka lukitaan paikalleen sopivalle etäisyydelle toisistaan. Geberit Duofix -asennuselementit asetetaan järjestelmätolppien väliin ja kiinnitetään niihin kulmakiinnikkeillä. Lopuksi elementit lukitaan kiskoon pikakiinnikkeillä.

Kiinnitykset on tehtävä aina tukeviin rakenteisiin. Vedeneristys tehdään seinään asennuselementin taakse, sivuille ja alle lattiaan tai kaukalomallisesti elementin alle. Ruuvien reiät tiivistetään silikonilla tai muulla tiivistämiseen sopivalla massalla.
 

Sähkön liittämisellä lisämukavuuksia

Seinä-wc:n asennukseen voi käyttää myös Geberit DuoFresh -seinä-wc-asennuselementtiä, jossa on lisäominaisuutena hajunpoisto suoraan wc-istuimesta. DuoFresh-elementti asennetaan muuten samalla tavoin kuin Duofix, mutta se tarvitsee lisäksi sähköliitännän. Kun seinä-wc-elementtiin tuodaan sähkövaraus, muidenkin mukavuustekijöiden kuten pesevän wc:n tai kosketusvapaan huuhtelupainikkeen asentaminen on mahdollista. Asennuksen voi tehdä helposti joko heti tai vasta myöhemmin.

Katso videolta, kuinka Duofixin asennus sujuu. Videoon pääset tästä linkistä!

Videoon Duofix-elementin asennuksesta ja koteloimisesta pääset tästä linkistä!
 

 
Päivitetty
19.2.2018