Uusi ihana kylpyhuone
Kylpyhuoneen remonttiseuranta. Osa 1

Sinällään toimiva, toisen kerroksen kylpyhuone oli tullut tiensä päähän, sillä kosteusmittauksista selvisi päätyseinässä, suihkun takana piilevän merkittäviä kosteusvaurioita. Kun rakenteita jouduttiin purkamaan, päätettiin laittaa kylpyhuone kokonaan uusiksi. (Seurannan muut osat löydät täältä)

Kaikki alkaa suunnittelusta

Mitä pienempi kylpyhuone on, sitä tärkeämpää suunnittelu on. Oikeilla kalusteilla pikkuisestakin tilasta saa toimivan. Kylpyhuoneremontti on kodin suurimpia remontteja, joten ammatilaisavun käyttöä kannattaa vakavasti harkita. LVI-alan ammattilainen hallitsee mm. kosteussulkujen sekä kaatojen toteutuksen ja sähköasennuksissa jo lakikin velvoittaa käyttämään sähkömiestä. Hyvin suunniteltu ja toteutettu kylpyhuone palvelee sinua vuosia.

Mieti, riittääkö vanhan wc-istuimen ja kalusteiden vaihto vai onko aika päivittää koko kylpyhuone?

Ota huomioon nämä asiat:

  • Millainen tila on toimiva sinun perheellesi?
  • Riittääkö yksi suihku ja yksi pesuallas?
  • Haluatko seinä- vai lattia-wc:n?
  • Haaveiletko ammeesta?
  • Millaisen valaistuksen haluat?
  • Onko suihkuseinä riittävä suojaamaan roiskeilta vai kaipaako kylppärisi suihkunurkkaa tai peräti suihkukaappia?
  • Kuinka paljon tarvitsen säilytystilaa?


Tässä kylpyhuoneessa päätettiin valita suihkuseinän sijaan suihkukaappi, joka on kosteusturvallinen ratkaisu. Sen liukuovet ovat näppärät pienessäkin tilassa. Vesikalusteiden paikat olivat toimivia, eikä niitä lähdetty muuttamaan, mutta wc-istuin päätettiin nostaa seinälle. Valaistus on hyvä suunnitella heti remontin alkuvaiheessa, jolloin sähkövedot saadaan katseilta piiloon rakenteiden sisään.

Kylpyhuone ennen remonttia.Kylpyhuone ennen remonttia.

Selaa inspiraatiokuvia

Haaveiletko uudesta kylpyhuoneremontista? Jos et ole aivan varma, millaisen tunnelman kylpyhuoneeseesi haluat, kerää kuvia erilaisista sinua miellyttävistä vaihtoehdoista ja hae inspiraatiota netistä. Tutki kuvia tarkasti, ja mieti, mikä niissä sinua viehättää. Onko se seinien ja lattian väri, valaistus, kaapistojen materiaali vai ammeen tai suihkukaapin muoto?

Fiilistele täällä >>

Ido_Design_Double_girl

Tilaa kuvasto veloituksetta

Elämä on kaikki kaikessa. Kehittyäkseen se tarvitsee luovuutta. Nerokkaimmat ratkaisut syntyvät, kun vain annamme luovuutemme herätä eloon.

Tilaa esite veloituksetta alla olevalla lomakkeella ja selaa isnpiroivia ideoita rauhassa kotisohvalla.

IDO-Kylpyhuonemallisto-2018
 
Päivitetty
6.3.2018