Ilmavesilämpöpumppu - säästöä energiakuluissa ja investoinneissa

Ulkoilmasta lämpöä tuottava ilmavesilämpöpumppu siirtää tuottamansa energian vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään ja sitä kautta kodin ja käyttöveden lämmitykseen. Energiaa riittää talon ympärillä ympäri vuoden - miksi sitä ei hyödynnettäisi, kun mahdollisuuksia siihen on? Ilma-vesilämpöpumpun energiakattavuus on helposti yli 90%, ainoastaan kylmimpinä talvipäivinä tarvitaan järjestelmän oman toisen lämmöntuottajan tukea.

Polttoöljyn hinnan noustessa jatkuvasti (talvilaadun öljyn hinta nyt n. 1,02 e/l) sekä fossiilisten polttoainevarantojen huvetessa öljylämmittäjän on järkevää alkaa miettiä korvaavia ja rinnakkaisia lämmitysratkaisuja.

Tutustu referenssikohteisiin

Valitse kotiisi sopiva ratkaisu

WPL 20-25 + HSBC 200 Premium -ratkaisu (1)

Täydellinen, lähes maalämpöjärjestelmän veroinen ratkaisu soveltuu saneeraus- ja uudisrakennuksiin. Pakettiratkaisussa menovesilämpötila on +65˚ ja markkinoiden korkeimmat lämpökertoimet toteutuvat patentoidun inverter-teknologian ansiosta. Kompakti ratkaisu sisäyksikön HSBC 200 kanssa, mutta ulkoyksikkö on kytkettävissä monipuolisesti erilaisiin varaajaratkaisuihin. Ratkaisu soveltuu parhaiten rakennuksiin, joissa tehoalue on noin 10–20 kW.

Käyttökuluesimerkki: Öljylämmitystalo, öljyn kulutus noin 6000 litraa vuodessa: lämmityskulut öljyn kanssa 5400 €/vuosi, ilmavesilämpöpumpulla 1185 €/vuosi. Säästöä kertyy viidessä vuodessa yli 21 000 €. Tällä säästöllä ilmavesilämpöpumppuinvestoinnin saa maksettua noin neljässä vuodessa takaisin.

WPL 10 AC + HSBC 200 - ratkaisu saneeraajalle (2)

Saaneeraus- ja uudisrakennuskohteisiin sopii tämä pakettiratkaisu. Kompaktissa ratkaisussa ainutlaatuinen kahden varaajan sisäyksikkö on äänetön, lämpökertoimet ovat hyvät, menovesilämpötila on jopa + 60°C ja laiteratkaisulla voi korvata kodin nykyisen lämmitysjärjestelmän. Lämmityslaiteratkaisu sopii parhaiten rakennuksiin, joissa tehoalueena on noin 4,5-8,5 kW.

Käyttökuluesimerkki: Öljylämmitystalo, öljyn kulutus noin 2800l/vuosi. Lämmityskulut ovat olleet 2520 €/vuosi, uuden lämmitysjärjestelmän asennuksen jälkeen kulut ovat pudonneet n. 1600 eur, ollen nyt n. 946 eur / vuosi.
Säästöä kertyy viidessä vuodessa noin 8000 €, investoinnin saa maksettua näin laskien noin kuudessa vuodessa.

WPL 10 AC + HSBB 3 - ratkaisu uudistaloille (3)

Pakettiratkaisu soveltuu loistavasti uudisrakennuksiin sekä lattialämmitystaloihin. Samasta äänettömästä sisälämpöyksiköstä saadaan lämmitys ja lämmin vesi. Samasta pakettiratkaisusta haluttaessa saa viilennyksen investoimalla Cool-varaajaan. Järjestelmä sisältää tukevan lisälämmön lähteen, menoveden lämpötila on +60°C ja hyvät lämpökertoimet.

Käyttökuluesimerkki: Uudistalo 150 m², lämmitystehon tarve noin 5,5 kW. Sähköllä lämmitettäessä kulut olisivat
1380 €/vuosi, ilma-vesilämpöpumppujärjestelmällä saman talon lämmityskulut olisivat 435 €/vuosi. Erotukseksi saadaan noin 4800 eur viidessä vuodessa. Järjestelmän investionti kuoletettaisiin siis noin 7- 8 vuodessa verrattuna sähkölämmitykseen.
WPL 10 AC + WPHW - öljylämmityksen rinnalle (4)

Öljy- ja kaasulämmityksen rinnalle sopiva ratkaisulla saa merkittävän hyödyn uusiutuvasta energiasta säästäen samalla lämmityskuluissa. Järjestelmä tuottaa säästöä, joten myöhemmin voi luopua kokonaan fossiilisen polttoaineen käytöstä. Pakettiratkaisussa on hyvä säästömahdollisuus ja jopa +60°C menovesilämpötila.

Käyttökuluesimerkki: Ölyjlämmitystalo, öljynkulutus noin 2500 l/vuosi. Lämmityskulut ovat olleet nyt 2250 €/vuosi, ilmavesilämpöpumpulla 1030 €/vuosi. Säästöä kertyy viidessä vuodessa noin 6100 €. Ilmavesilämpöpumppu saadaan tällä laskelmalla maksetuksi noin viidessä vuodessa.

Jätä yhteydenottopyyntö

Jätä yhteydenottopyyntö STIEBEL ELTRON -ilmavesilämpöpumpusta

 
Julkaistu
25.2.2019